Jelenlegi hely

Így játszd ki a betegségeket, amire hajlamos vagy!

Ahogy idősödünk, egyre vészjóslóbbnak fest előttünk, hogy a felmenőink között jellemző módon számottevő volt a daganat, a szív-érrendszeri végzetes megbetegedések, vagy éppen a neuralgiák.

Még inkább aggódunk, mikor már gyermekünk egészsége a tét, aki – ahogy mi is – mindkét szülő oldaláról egy genetikai csomagban kapta többek között a hajlamosító tényezőket is.

Számtalanszor felmerül az a kérdés is: „Hogy lehet, hogy Mari napi négy tábla csokitól egy grammot se hízik, miközben én csak mélyebbre szívom a levegőt és felmegy öt kiló?”

Mit teszünk legtöbben az első felmerülő kérdéseink után?

Buzgón nekivágunk az internet útvesztőjének, hogy lehetőség szerint mindent megtudjunk az egészséges táplálkozásról. Itt jön az a pont, ahol személyiségünk szerint vagy egy csapásra átadjuk magunknak a doktori diplomát is, vagy éppen még inkább összezavarodunk, mit és milyen mennyiségben kellene fogyasztanunk, illetve van, aki rögtön át is ülteti a friss ’tudást’ a gyakorlatba és van, aki folyamatosan az öt éves tervébe illeszti ezt be.

Nézzük a laikusként elérhető legmagasabb szintet (master level by net)

Tegyük fel, sikerült egy átlagos ember (minden tipizálástól, életritmustól, ételintoleranciától, kialakult betegségtől és genetikai hajlamtól mentes) étrendjét levadásznunk, beleértve az optimális zöldség-gyümölcs arányokat, hús és halételeket. Összeállítottunk egy havi szinten forgó komplett napi menüsort (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora).

Már azt is kívülről fújjuk, mely időpontokban célszerű megennünk ezt és ezt az ilyen-olyan ásványi anyagok, vitaminok, fehérjék, zsírok, szénhidrátok tökéletes felszívódásához. Ráadásul sikerül is hosszú ideje így táplálkoznunk, amit már a Facebookra is posztoltunk, tehát biztos mindennel naprakésznek mondhatjuk magunkat.

Csakhogy azzal senki se számol, hogy individuumok vagyunk!

Egyediek, megismételhetetlenek, saját, máséhoz nem fogható genetikai kóddal!

Azaz, mikor az egészséges életmód mellett döntesz és ennek fényében az egész családod is így tesz egy anyagcseretípus mérésre (majd kontrollra) van szükséged, hogy a táplálkozásod optimalizálása a genetikai kódod alapján történjen!

Egy ún. anyagcseretípus mérést, melynek során megtudhatod, hogy mik a táplálkozási szükségleteid, mennyi szénhidrátra, fehérjére, zsírra van szükséged táplálkozásaid során. 

Az sem mindegy, hogy idegrendszeri vagy égetőrendszeri, és az sem, hogy milyen hormontípusú vagy, valamint hogy vércsoportod (0, A, B vagy AB) szerint hogyan érdemes étkezned?

Egyetlen apró (itt megjegyzem, szintén általános értelemben megfogalmazott) példával szeretném érzékeltetni azt az óriási tudástárat, ami a komplett genetikai táplálkozás mögött áll.

Van négy olyan fő hormontermelő mirigy, ami bizonyos élelmiszerek fogyasztásával befolyásolható, ingerelhető, kifárasztható. Ez a négy mirigy: az agyalapi mirigy - minden mirigy "főnöke" -, a pajzsmirigy, a mellékvese és hölgyek esetében a petefészek.

Mind a négyük, bizonyos élelmiszerek túlzott fogyasztásától (mint túlmunkától) idő előtt és túlságosan elfárad az eltolódott ingerléstől.

  • Az agyalapi mirigy a tejtermékektől, koffeintartalmú ételektől - italoktól, a finomított szénhidrátoktól és az alkoholtartalmú élelmiszerektől.
  • A pajzsmirigy az édes gyümölcsöktől, gyümölcslevektől, méztől, a koffeintartalmú ételektől - italoktól, a finomított szénhidrátoktól és az alkoholtartalmú élelmiszerektől.
  • A mellékvese a zsíros tejtermékektől, a vörös húsoktól és azokból készült húsipari termékektől, belsőségektől, a kagyló és rákféléktől, az alkoholtartalmú, a csípős, a túl sós, túl fűszeres és a túl zsíros élelmiszerektől.
  • A petefészek pedig a zsíros tejtermékektől, erős - csípős fűszerektől, nyersen fogyasztott hagymaféléktől és a vörös húsokból, illetve ezekből készült húskészítményekből.

Nem tudtál, nem tudsz arról, hogy kedvenc ételeiddel - italaiddal már eddig is túlterhelted a rád jellemző, fő hormontermelő mirigyedet, akkor sem, ha azokat a fentebb írt módon tudatosan választottad.  Rendszeresen eszed - iszod továbbra is ezeket. Ezzel folyamatosan túlmunkára kényszeríted vagy az agyalapi mirigyed, vagy a pajzsmirigyed, vagy a mellékveséd vagy a petefészked... Van, hogy egyszerre többüket is.

Mi történik ilyenkor?

A fokozott hormonbeáramlás kellemes érzéssel tölt el. Mindinkább szeretnéd fenntartani ezt a kellemes állapotot, ezért továbbra is, sűrűn és gyakran fogyasztod ezeket a kedvenc ételeket. Mivel folyamatosan eszed őket, a kimerülő hormonmirigyed egyre kevesebb hormont termel, szervezeted egyre kevesebb tápanyagot lesz képes energiává alakítani s ezzel egészségessé, fitté táplálni téged.

Fáradsz, túlsúlyt építesz magadba és magad köré, viszont ragaszkodsz a megszokott kellemes közérzethez, ezért több és több és idővel még több ilyen étket kell enned ahhoz, hogy a kívánt jó érzést megkaphasd. A folyamatos túlmunkától kimerülő hormonmirigyed egyszer csak megadja magát és ezzel egyben fel is borul a hormonháztartásod.

Rendben. Tehát miben más a genetikai táplálkozási rendszer, mint a többi?

Mindenben. Mert valóban genetikai szükségletből adódó egyéni igényeidnek és aktuális állapotnak megfelelő táplálkozási ajánlást kapsz, csakis rád jellemző élelmiszerlistával, abban beállított arányaiddal, javasolt adagjaiddal.

Hol és ki végzi a mérést?

Az anyagcseretípus mérést Olajosné Fejes Márta egészségfejlesztő, Horisan Metabolic Typing® szaktanácsadó, egészségügyi szakdolgozó, természetgyógyász végzi Budán, Budakalászon, vagy egyéni megállapodás szerinti helyszínen.

JELENTKEZZ BE MÁR MOST, IDE KATTINTVA!

MOST AZONBAN ALKALMAM NYÍLT EGY EGYSZERI FANTASZTIKUS LEHETŐSÉGRE IS INVITÁLNI TÉGED ÉS EGÉSZ CSALÁDODAT!

EGYEDÜLÁLLÓ EGÉSZSÉGTUDATOS CSALÁDI RENDEZVÉNYRE HÍVUNK!

Gyere el szeptember 28-án a Kaszásdűlői Kulturális Központba és tudj meg mindent a GENETIKAI TÁPLÁLKOZÁSRÓL, sőt ZUMBÁZZ is velünk családoddal együtt!

Időpont: szeptember 28. szombat 10-13 óráig
Helyszín: 3K - Kaszásdűlői Kulturális Központ (Budapest, Pethe Ferenc tér 2, 1033)

A VITALITÁS A CSALÁDBAN RENDEZVÉNY PROGRAMJAI ››

Mindent a genetikai táplálkozásról előadás. Az előadást követően bármilyen kérdést feltehetsz a témával kapcsolatban. SŐT! Akár már most a regisztrációkor is megteheted ezt, hogy biztosan választ kapj minden Téged érdeklő specifikus kérdésre!

Az előadás előtt háromnegyed óra vérpezsdítő ZUMBA lesz Novák Marcsi hivatalos zumba fitness instructor- ZIN, geronto-andragógus, edzővel. Jó, ha laza ruházatban és sportcipőben jössz.

A rendezvény végén minden résztvevő egy egyszeri 20% kedvezményre jogosító AJÁNDÉKUTALVÁNYBAN részesül a saját géntérképe felállításához.

Jegyek: Mindössze csak 1500 Ft egy felnőtt jegy (gyermekeknek ingyenes), amit a helyszínen kell kifizetned, ám a részvétel előregisztrációhoz kötött!
Ne hagyd ezt ki kérlek, hiszen komfortos, létszámnak megfelelő berendezést szeretnék és azt csak így tudok biztosítani!

TEGYÉL AZ EGÉSZSÉGETEKÉRT, ÉS REGISZTRÁLJ A VITALITÁS A CSALÁDBAN RENDEZVÉNYRE ITT!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, hetei, amikor úgy érezzük, nem vagyunk jól mentálisan. Akár egy külső életesemény, akár a saját energiatartalékaink lemerülése okozza (vagy akár mindkettő), ilyenkor nehéz lehet egyedül lenni magunkkal, a gondolatainkkal, de sokszor még a párunkkal vagy családunkkal is.
Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Meginvitálhatlak egy kis nosztalgiatáborozásra?
Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Itt a nyár, és az idő – tér – tömeg összefüggésrendszerében biztos sokkal többen lesznek, akik vonatra, buszra szállnak, vagy autóba ülnek a gyerkőcökkel. Körbenéztünk, milyen kedvezményeket tudnak a gyermekes családok igénybe venni utazáskor.
Hogyan takarítsunk meg pénzt szülőként?

Hogyan takarítsunk meg pénzt szülőként?

Egy gyerek eltartása egyre több felelősséggel jár, ez pedig pénzügyileg sincs másképp. Tanulmányok szerint egy gyerek felnevelése most 40%-kal többe kerül, mint 10 évvel ezelőtt. A ruhák, élelmiszerek megvásárlása és a tanulmányok finanszírozása mind a mi feladatunk, ezért a hónap végére könnyen pénz nélkül maradhatunk.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére