Jelenlegi hely

Idén nyáron ingyen látogatható a Margitszigeti Víztorony

A Margitszigeti Víztorony július 18-tól szeptember végéig ingyenesen látogatható. Ha felmegyünk a tetejére különleges körpanoráma tárul elénk.

152 lépcsőfok, csodaszép kilátás

A sziget középső részén, a Margitszigeti Szabadtéri Színpad udvarán álló műemlék Víztorony, Budapest egyik emblematikus építménye már 108 éve magasodik a hatalmas fák lombjai fölé. Érdemes felsétálni a 152 lépcsőn, ami a kilátóba vezet, hiszen fentről csodálatos látvány nyílik a fővárosra.

1911-ban készült el az épület, ami víztoronyként és kilátótoronyként is működött. A víztorony magassága 57 méter, a toronyba a kilátó 4. szintjéig lehet felmenni, 33 méter magasságba. Az építményt 1977-ben városképi jelentőségű műemlékké nyilvánították, rekonstrukcióját két 2013-ban és 2014-ben végezték. Már 2012-től a kilátón kívül a torony belsejében a Visual Art kiállítások és a Budapesti Nyári Fesztivál programjai kaptak helyet, a Szabad Tér Színház üzemelteti.

A Margitszigeti Víztorony a Fővárosi Vízművek jelképe is, hiszen a vállalat logójában található. Az emeleti két kiállítótérben különböző témájú időszaki kiállítások tekinthetők meg.

Ha felmegyünk a szecessziós csigalépcsőn, felérünk a nyolcerkélyes kilátó terembe. Innen nagyszerű kilátás nyílik az egész városra, 360 fokos körpanorámában nézegethetjük a főváros épületeit, a Dunát, a hidakat, a budai hegyeket, a szabadtéri színpadot, a sziget parkjait, a hajókat.

A Margitszigeti Víztorony júniustól szeptember végéig várja a látogatókat, a belépés ingyenes.

Nyitvatartás: Az előadások napján és hétvégén 11-től 19 óráig.

A Víztoronyba mindenki saját felelősségére léphet be, sétálhat, lépcsőzhet. Gyermekek 12 éves korig csak felnőtt kísérettel látogathatják az épületet. A Víztoronyban egyszerre max. 30 fő tartózkodhat.

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Alig várod, hogy elkezdődjön a vakáció, és végre együtt legyél a gyerekekkel. Tele vagy kreatív ötletekkel, ideákkal... aztán a nap végén már visszaszámolsz az első óvodai vagy tanítási napot várva. Ismerős?
A legjobb házi praktikák napégésre - Az Aole vera az új tejföl?

A legjobb házi praktikák napégésre - Az Aloe vera az új tejföl?

„Kend be vékonyan tejföllel!” – Ez nem egy ételrecept részlete, hanem nagyanyáink kedvenc praktikája napégésre, ami lassan kimegy a divatból és feledésbe merül. A helyét átvette az Aloe vera – nem véletlenül.
Lencsesaláta

Lencsesaláta

Vajon ez kinek a kedvence? Nem árulom el, de szerintem ő bevallja. "Csináltam lencsesalit." "Jöhet!"

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére