Jelenlegi hely

Csillagtetős színpadok - Nyári szabadtéri előadások 2020

Színházi élmény különleges helyszíneken, varázslatos hangulat a szabad ég alatt. Összegyűjtöttük a szabadtéri színházakat Budapesten és környékén, ahova érdemes ellátogatni a nyári szezonban.

Szentendrei Teátrum és Nyár

Idén augusztus 7-30-ig lesznek az előadások Szentendre belvárosában. 1969-ben színművészeti főiskolások ötlete nyomán Szentendre különleges atmoszférájú barokk főterén nyári színház született, amely 50 éve ajándékozza meg felejthetetlen élményekkel a kultúra szerelmeseit.

A 2020-as év különleges helyzet elé állította a színházi szakembereket, a Szentendrei Teátrum is átstrukturálta műsorát. A nyári szezon augusztusban indul két ősbemutatóval , kamaradarabokkal, kortárs magyar drámaírók bemutatásával, koncertekkel és gyerekteátrumi előadásokkal. 

A kőszínházi évadban további bemutatók és előadások várják a közönséget Szentendrén. 

További infó

Zsámbéki Színházi Bázis
2072 Zsámbék, Etyeki utca 2.

A Budapesttől 28 km-re lévő mindössze 4000 lakosú kis település hangulatát műemlékei teszik egyedivé. Közöttük az egyik legjelentősebb magyarországi kora középkori emlék, a XIII. század elején épült templom romja.

Zsámbék különleges szabadtéri helyszínei adnak otthont a Zsámbéki Nyári Színház idei programjainak július 5-től. A frissen felújított Zichy-kastély sajátos atmoszférájú, nyitott belső udvarán álló színpadán lesz az előadások java része, de lesz előadás a Romtemplom középkori falai előtt éppúgy mint, egyes produkciók esetében a város kedvelt éttermeinek szabadtéri területein.  

További infó

Budapesti Nyári Fesztivál

A Szabad Tér Színház által szervezett összművészeti nyári fesztivál a család minden korosztálya számára kínál programot, változatos műfajokban júniustól augusztus végéig a két nagy múltú fővárosi nyári színházban. A Margitszigeti Szabadtéri Színpad az ország egyetlen épített, állandó szabadtéri kőszínháza. Gazdag repertoárjában idén is helyet kapnak az elsőrangú nagyoperák, izgalmas koncertek, látványos musicalek és egy különleges balettelőadás, de revücirkusz, jazz-, világzenei- és crossover koncertek is megtalálhatók a kínálatban.

Városmajori Szabadtéri Színpad (a Széll Kálmán tér mellett): Színházi Szemle, zenés, szórakoztató és prózai előadások, koncertek, gyerekszínház, világzene, jazz, kertmozi

Margitszigeti Víztorony (júniustól szeptember végéig üzemel) kilátó és Visual Art galéria: kiállítások, Jazzy Tower-koncertek

Interaktív Meseszínpad, ingyenes családi programsorozat

A Budapesti Nyári Fesztivál ideje alatt a Margitszigeten minden szombaton ingyenes gyermekelőadások várják a gyerekeket az Interaktív Meseszínpadon (a Mesefánál, a Margitszigeti Szabadtéri Színpad bejáratával szemben található három platánfa által körülhatárolt területen) és minden vasárnap a Szent Margit Kolostor-romoknál. A programok mindkét napon 10.30-tól kezdődnek.

További infó

Budai Szabadtéri Színház Csillebérc
1121Budapest, Konkoly-Thege Miklós út 21.

A Budai Szabadtéri Színház Csillebércen júliustól szeptember végéig várja a kultúrát, színházat és koncertet kedvelő közönségét. Tavaly nyártól számos színházi előadás, musical, zenei fesztivál, koncert és gyerekprogram látható a Csillebérci Ifjúsági és Szabadidő Központban.

Utazó színházi produkciók, tájelőadások, kőszínházi nagy darabok, saját bemutatók és koprodukciós műsoraink hétről-hétre rengeteg embernek nyújtanak pár boldog órát.

További infó

Mézesvölgyi Nyár
Veresegyház, Búcsú tér

Mézesvölgyi Nyáresték 2020. július 18. - augusztus 30.

Az ország legfiatalabb szabadtéri színháza Budapesttől 20 kilométerre található egy pezsgő kisvárosban. Idén is megrendezik a Mézesvölgyi Nyár rendezvénysorozatot 2020. július 18. - augusztus 30. között a Búcsú téri nagyszínpadon.

A Veres 1 Színház a saját előadásait tűzte műsorra az idei nyáron, de a korábban már meghirdetett vendégelődások - Pál utcai fiúk, Csárdáskirálynő, Kern András: Lövölde tér, Kaktuszvirág - sem maradnak el. Augusztusban egy este a humoré lesz a főszerep.

További infó

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Alig várod, hogy elkezdődjön a vakáció, és végre együtt legyél a gyerekekkel. Tele vagy kreatív ötletekkel, ideákkal... aztán a nap végén már visszaszámolsz az első óvodai vagy tanítási napot várva. Ismerős?
A legjobb házi praktikák napégésre - Az Aole vera az új tejföl?

A legjobb házi praktikák napégésre - Az Aloe vera az új tejföl?

„Kend be vékonyan tejföllel!” – Ez nem egy ételrecept részlete, hanem nagyanyáink kedvenc praktikája napégésre, ami lassan kimegy a divatból és feledésbe merül. A helyét átvette az Aloe vera – nem véletlenül.
Lencsesaláta

Lencsesaláta

Vajon ez kinek a kedvence? Nem árulom el, de szerintem ő bevallja. "Csináltam lencsesalit." "Jöhet!"

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére