Jelenlegi hely

Empathy: új közösségi tér a belvárosban

A Magyar Vöröskereszt augusztus 6-án nyitja meg az Empathy Cafe&Bistro-t Budapest szívében. Aki itt fogyaszt, a szervezet karitatív munkáját támogatja. Az Arany János utcai székház földszintjén található kávézó egyben egy közösségi- és alkotótér is, mely fontos társadalmi témák színtere lesz.

Üljünk egy asztalhoz! Tegyük félre az előítéleteinket.

A Vöröskereszt célja, hogy egy olyan kulturális és szellemi tér jöjjön létre Budapest szívében, mely nyitottságra és elfogadásra tanítja az oda betérő embereket.

Ennek szellemében alakították ki a szakemberek a kávézó belső enteriőrjét is és ezt a célt szolgálják majd a különböző nyitott meet up-ok, kulturális rendezvények is. Mindenki, aki az Empathy-ban fogyaszt, a Vöröskereszt humanitárius tevékenységét támogatja majd.

A kezdeményezés fő üzenete: „Üljünk egy asztalhoz! Tegyük félre az előítéleteinket.” Ezt a célt szolgálja a kávézó fő eleme, a mintegy 17 méter hosszú asztal is. A kávézó teljesen akadálymentesített, gondolva a mozgás, látás és hallássérültekre is.

A beruházás a Google alapítványi támogatásából, valamint széleskörű hazai összefogás eredményeként valósulhatott meg. A projektben részt vevő cégek saját termékeiket, szolgáltatásaikat térítésmentesen ajánlották fel, vagy jelentős kedvezményt biztosítottak ezekből a jó ügy érdekében.

Több különlegességgel várják majd a vendégeket. A hely meghatározó itala az a magas minőséget képviselő, speciality kávé lesz. Az étel- és italkínálat kialakításában alapvető szempont volt, hogy lehetőség szerint hazai termelőktől származó alapanyagokkal dolgozzon az Empathy konyhája és az is, hogy működése minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjon maga után.

A kávézó szinte teljesen száműzi a műanyagot, nem használnak majd PET palackokat, hanem csapvízből készítenek szűrt és magnéziummal dúsított vizet a BWT által felajánlott technológiával. Újrahasznosított tálalóeszközeik lesznek, a mosogatásához pedig csak zöld tisztítószereket használnak majd, hogy minél kevésbé terheljék a környezetet.

A megmaradt ételeket a Budapest Bike Maffia segítségével szeretnék majd eljuttatni a hajlék nélkül élőknek saját ellátó intézményeinkbe.

A kávézó közösségi- és alkotótér funkciója már a nyitás előtt elindult, hiszen az Empathy közösségi könyvespolcára közel 100 ismert és elismert ember, színészek, írók, médiaszemélyiségek, zenészek és vendéglátósok ajánlották fel kedvenc könyvüket, vagy saját alkotásukat, amelyekbe kézírásukkal jegyezték be az empátiáról vallott gondolataikat.

A Magyar Vöröskereszt, a világ első és egyben legnagyobb humanitárius szervezetének (Nemzetközi Vöröskereszt) tagjaként, 1881 óta segíti a rászorulókat idehaza és a határainkon túl. A Magyar Vöröskereszt főbb tevékenységei: szociális segítségnyújtás, katasztrófa-készenlét és válaszadás, véradásszervezés, elsősegélynyújtás oktatása és népszerűsítése, egészségvédelem, keresőszolgálat, ifjúsági munka.

Empathy Cafe&Bistro
Budapest, Arany János utca 31.

Nyitás: 2018. augusztus 6.
Nyitva tartás: Hétfő-Csütörtök: 7:30-20:00, Péntek: 7:30-22:00, Szombat-Vasárnap: zárva

Forrás

- Budapestimami -

Partnereink