Jelenlegi hely

Bulihangulat Budapesten - 7 nyári fesztivál

Budapest kulturális élete különösen nyáron izgalmas, amikor pezseg az élet, kinyitnak a szabadtéri helyszínek. Rengeteg zenei- és más szabadidős esemény közül választhatunk nyáron.

Szabihíd
2018. június 14. - augusztus 5. (hétvégén)

Négy egymást követő hétvégén a gyalogosoké lesz a Szabadság híd, lezárják a forgalomtól. Először 2016-ban kelt életre a híd, akkor még a felújítás és a lezárások miatt alakult ki a fesztiválhangulat, később is továbbvitték a hagyományt. Azóta létezik a VaLyo által működtetett Kikötő, filmvetítésekkel, partikkal, workshopokkal és még sok más érdekességgel várják a piknikezőket.

További info

Óbudai Nyár 
2018. június 15. - július 27., Budapest III. kerület, több helyszínen

Az óbudaiakat és az ide látogató érdeklődőket 18. alkalommal várják a hagyományokhoz híven értékes kulturális élmények: szabadtéri koncertek, gyerekprogramok, kertmozik, kiállítások, színházi előadások és filmvetítések. Kiállítóterek, múzeumok, közterek, összesen több mint egy tucat színhely ad otthont és lehetőséget az alkotások, előadások bemutatására.

További infó

Duna Karnevál
2018. június 8-17., Budapest belváros, több helyszín

A Duna Karnevál Nemzetközi Multikulturális Fesztivál csaknem negyedszázada elmaradhatatlan színfolt a budapesti nyár kulturális palettáján. A több műfajt is felölelő programok egyszerre mutatják be hazánk gazdag népzenei és táncos örökségét, hozzák el a nagyvilág legkülönbözőbb pontjain megőrzött néptánchagyományokat, és egyesítik mindezt a közönséget magával ragadó forgataggá. Főbb helyszínei Margitszigeti Szabadtéri Színpad, a Várkert Bazár és a Hősök tere.

További infó

Budapesti Nyári Fesztivál
2018. június 9. - szeptember 1., Budapest, több helyszín

A három hónapos programsorozatot két fő helyszíne a Margitszigeti Szabadtéri Színpad, illetve a Városmajori Szabadtéri Színpad, ahol számos színházi előadást és koncertet szerveznek. A margitszigeti eseményekre hajójáratok is indulnak a Vigadó térről. Világsztárok és szuperprodukciók, műfaji kavalkád és sokszínűség.  A repertoáron a tradicionális operák és a klasszikus műfajok mellett színházzal, klasszikus-, könnyűzenei-és rendhagyó műfajú koncertekkel, balettel, gyerekelőadásokkal, irodalmi sétákkal és kiállítással is találkozhat majd a közönség.

További infó

PIM Nyári Fesztivál - A Petőfi Irodalmi Múzeum szabadtéri nyári fesztiválja
2018. június 15-30. 

A Károlyi-palota udvarán a kert gesztenyefái szolgálnak a 16. PIM Nyári Fesztivál díszletéül. A könnyed nyári estéken a zene, a képzőművészet és a színház lesz az irodalom társa. A fesztivál célja, hogy könnyed szórakoztatást nyújtson, ezért az irodalmat ezen a nyári rendezvénysorozatunkon tágabban értelmezik. Lesz koncert, színház, tartalmas programok kavalkádja jellemzi a múzeum nyári rendezvénysorozatát. 

További infó

Dunapest Fesztivál
2018. augusztus 31.–szeptember 2.

A kortárs művészeti és urbanisztikai fesztivál számos különlegességet ígér a Népszigettől a belvárosi Duna-parton át a Valyo Kikötőig. A Margitszigeten egy uszályon stégkoncertet is tartanak majd. Lesz még itt futószínház, a 2-es villamos vonalán pedig villamosszínház. Újpesten a kerületi önkormányzat jóvoltából egy hatalmas falra graffitizhetünk. Ezen a hétvégén rendezik meg Nemzeti Regatta versenyét is. A Dunára és a városlakók folyóval való kapcsolatára irányítják a figyelmet a koncertek, színházi előadások, képzőművészeti bemutatók, irodalmi felolvasások, filmvetítések.

További infó

Budapest Urban Games
2018. szeptember 1.

A Fővárosi Önkormányzat idén harmadszorra szervezi meg a programsorozatot. A BUG eseményen sportszerető amatőrök mérik össze erejüket a város különböző pontjain, melyeket eddig elsősorban kikapcsolódásra, vagy közlekedésre használtunk, legyen az egy ikonokis, turisztikai látványosság, forgalmas csomópont vagy éppen a Duna. A tavalyihoz hasonlóan idén is lesz Duna-átúszás (a Szabadság híd pesti hídfőjétől a Műegyetem rakpartig), grundfocibajnokság, futás és streetball.

További infó

- Budapestimami -

Partnereink