Jelenlegi hely

Városnéző programok az Idegenvezetők Világnapján

Tematikus séták, tárlatvezetések, épületbejárások, múzeumlátogatások, valamint dunai hajózás, városnéző buszos túra és különjáratú villamos is indul Budapest különböző pontjairól az idegenvezetők világnapjához kapcsolódó programsorozat keretében február 21. és 25. között.

Idegenvezetők Világnapja 2024

Minden évben február végén tartják az Idegenvezetők Világnapját, amelyhez kapcsolódva a főváros idegenvezetői évről évre városnézéseket szerveznek. A felkészült idegenvezetők az elmúlt 20 évben több mint 100 000 résztvevőnek mutatták be a város nevezetességeit és kevésbé ismert szépségeit.

Február 21-25. között városszerte több mint száz városnéző túrával – sétákkal, buszos és sétahajós városnézésekkel, valamint villamosjárattal az 1-es villamos vonalán - várjuk az érdeklődőket és a turisztikai szakma képviselőit.

A gyalogos városnézések, a tematikus séták, a város különböző pontjairól indulnak, sok különlegességgel, épületbejárással, meglepetésekkel. Mindemellett a programban részt vesznek a főváros vonzáskörzetébe tartozó települések is (Gödöllő, Dunakeszi, Esztergom, Vác).Február 21-25. között városszerte több mint száz városnéző túrával – sétákkal, buszos és sétahajós városnézésekkel, valamint villamosjárattal az 1-es villamos vonalán - várjuk az érdeklődőket és a turisztikai szakma képviselőit.A városnéző autóbuszok a IX. kerületi Bálna Rendezvényközponttól indulnak. Külön járatként indul villamos az 1-es villamos vonalán.

A programok többsége ingyenesen látogatható. A programokra előzetesen regisztrálni szükséges.

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Ötletek tanulósarok kialakításához, és nem csak gyerekeknek!

Ötletek tanulósarok kialakításához, és nem csak gyerekeknek!

Egy jól kialakított tanulósarok segíti a koncentrációt és a hatékony tanulást, különösen, ha gyerekekről van szó. Fontos, hogy a tér rendezett, kényelmes és inspiráló legyen. Hoztam néhány ötlet, hogyan alakíthatsz ki ideális tanulósarkot.
Hogyan ünnepelheted meg a Jótékonyági Világnapot?

Hogyan ünnepelheted meg a Jótékonyági Világnapot?

A Jótékonysági Világnap (World Charity Day) minden évben szeptember 5-én kerül megrendezésre. Az ENSZ Közgyűlése hozta létre ezt a napot 2012-ben, és azóta világszerte megemlékeznek róla, hogy felhívják a figyelmet a jótékonyság fontosságára és ösztönözzék a közösségeket és az egyéneket a segítő tevékenységekben való részvételre.
Iskolakezdés laktózmentes finomságokkal!

Iskolakezdés laktózmentes finomságokkal!

Laktóz- és tejmentes harapnivalók, amiket a gyerekek imádni fognak.
Ha kapnál napi 1 órát ajándékba, magadra fordítanád?

Ha kapnál napi 1 órát ajándékba, magadra fordítanád?

Többször elgondolkodom azon, hogy vajon biztosan magukra fordítanák, hasznosan töltenék-e az extra időt a pácienseim? - Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus írása

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére