Jelenlegi hely

Nyugdíj megtakarítás, és ami mögötte van

Október a TAKARÉSOSSÁG HÓNAPJA! Beszéljünk hát egy picit a nyugdíj megtakarításról! Nap mint nap szembesülünk azzal, hogy ez a téma sokakat nem érdekel, nem akarnak ezzel foglalkozni, nem látják értelmét, de nekünk akkor is fontos, hogy mindenki tisztán lásson ezzel kapcsolatban.

Kezdjük azzal, hogy… mi is az a nyugdíj megtakarítás?

Ez az a megtakarítási forma, amivel meg tudod magadnak teremteni azt az anyagi függetlenséget, ami életed leghosszabb szabadságodhoz lesz szükséges.

Tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket:

  • Szeretnék a megérdemelt nyugdíjazásom után muszájból dolgoznom?
  • Szeretném, ha gyermekeimnek, unokáimnak kelljen támogatnia nyugdíjas éveimben?
  • Szeretném ugyanazt az életszínvonalat megtartani, ahogy dolgozó éveim alatt éltem?
  • Szeretném, ha élhetném az életem úgy ahogy megérdemlem?

Gondold végig a válaszokat:

  • Nem, nem szeretnék már dolgozni, hiszen ledolgoztam életem javát, és szeretném az időmet a családommal, barátaimmal tölteni. Utazni, színházba járni, olvasni, kirándulni.
  • Nem, nem szeretném, ha a gyermekeimre lennék hagyatkozva. Még akkor sem, ha én indítottam el őket az úton. Most már nekik is családjuk van, ne rám kelljen költeniük a pénzüket.
  • Igen, szeretném, ha továbbra is megvehetném magamnak azokat a dolgokat, legyen ez élelmiszer, könyv, ruha… amiket eddig is gond nélkül meg tudtam vásárolni és ne kelljen napról napra élni…
  • Igen szeretném!!!! Hiszen ez jár nekem!!!!

Nos, ha te is a fenti válaszokat adtad meg, akkor nincs min tovább gondolkozni.

Szánj arra időt, hogy terveidet vázold egy pénzügyi tanácsadónak, és közösen kidolgozzátok a számodra megfelelő programot.

Ami fontos, hogy e mellett a megtakarítási forma mellett hosszú távon kell elkötelezned magad.  Lehet, hogy mikor ezeket a sorokat olvasod még csak huszon éves vagy, és akkor felteheted azt a kérdést magadnak, hogy mikor leszek én 65, de hidd el, hogy csak úgy szállnak az évek…

Fontos tudni, hogy egy ilyen program esetén mi van a háttérben.

Utána kell nézni a biztosítónak, akivel szeretnél szerződést kötni.

A tanácsadó hozzáállása, szakmai tudása is nagyon fontos, és hogy meg legyen a szimpátia, hiszen évekig Ő lesz az, aki „fogja a kezed” ezen az úton.

Mint nagyjából mindennek az életben, természetesen egy ilyen programnak is meg vannak a buktatói.

Ami nagyon fontos, hogy mi ezeket nem takargatjuk, nem hallgatjuk el a kisbetűs részleteket.

Röviden néhány mondatban egy-két tudni való, hogy láss a program mögé, olyan kérdések alapján, amit az ügyfelek szoktak feltenni nekünk.

Mi lesz velem, ha idő előtt meghalok? Elveszik az a sok pénz, amit az évek alatt befizetettem?

Az ilyen típusú programok esetén lehetőség van kedvezményezett megjelölésére.

Így, ha megtörténne a baj, akkor se veszik el a befizetett pénz, hanem az évek alatt hozammal növelt összeg kifizetésre kerül a korábban megjelölt kedvezményezett részére.

Mikor jutok pontosan az összeghez és milyen formában?

A jelenlegi nyugdíj korhatár 65. életév. Amikor betöltöd a 65. szülinapodat, akkor tőlünk kapod a legcsodásabb ajándékot.

Amennyiben korkedvezménnyel vonulsz nyugdíjba, akkor azt kell jelezned részünkre és akkor kapod meg az addig összegyűlt összeget.

Amennyiben olyan sajnálatos baleset érne, melyből kifolyólag 40%-nál nagyobb rokkantságot érsz el. Akkor kapd meg az addig összegyűlt összeget.

És ahogy az előző kérdésben volt már erről szó, amennyiben meghalsz.

A program megszűnésekor kell eldöntened, hogy szeretnél az összegyűlt összeghez hozzáférni.

Lehetséges egy összegben felvenni, járadék formájában, vagy akár vegyesen is.

Mennyibe fog ez kerülni nekem? Mik a költségek?

Természetesen van kezdetleges költség elvonás, de ez minden biztosítónál van. A mi esetünkben az első 3 évben ez meg is történik, és amikor ezekben az években nézed a számokat, akkor olybá tűnik, hogy nem is fizettem be semmit…

A 10. évben felkönyvelésre kerül a programon belül egy ügyfél bónusz, amiben tulajdon képen az elvont költségek egy részét adjuk vissza, és ahogy bekerül az alszámlára, szintén elkezd hozamot termelni, így tulajdonképpen több is visszajön a program végére, mint amennyit a biztosító az első 3 évben elvont.

Mi történik, ha nem tudom fizetni? Vagy nem szeretném évről évre emelni a díjat?

Szerencsére nálunk több rugalmassági tényező is létezik, így nem kell ezen rágódnia az ügyfélnek évről-évre.

Ami viszont tény, hogy ezek az első 3 díjjal fedezett év letelte után vehetőek igénybe.

Lehetséges a díjfizetés szüneteltetés, a díjfizetés mentesítés vagy a díj csökkentése is.

És ha az adott évfordulónál úgy érzed, hogy nem, a következő évre nem fér bele a magasabb díj, akkor az értékkövetést nyugodtan el lehet utasítani.

A fentiek elkerülése érdekében fontos szinte az első pillanattól, a programhoz tartozó likvid számlát „táplálni” annak érdekében, hogy ezeket a helyzeteket elkerüljük.

Igénybe vehetem az adókedvezményt?

Természetesen a 20%-os adókedvezmény része a programnak. Évről évre egy alszámlára kerül befizetésre, és onnantól az is hozamot termel, így növelve a végösszeget.

Havonta kell fizetnem vagy lehet máshogyan is?

A fizetési mód, folyamatos - havi, negyedéves, féléves, éves.

Ez végül az ügyfél döntése lesz. De ez függ attól is, hogy neki milyen igényei vannak, hogyan kényelmesebb, átláthatóbb.

Akinek folyamatos a bevétele előnyösebb a havi díjfizetés.

Akinek rendelkezésre áll egy nagyobb összeg, akkor érdemes egyben befizetni a díjat, és a továbbiakban a likvid számlára befizetni, amikor módjában áll.

Amennyiben a fenti kérdéseken kívül neked lennének kérdéseid, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot és beszéljük át a részleteket, hogy a Te leghosszabb szabadságodra is megteremtsük a megfelelő anyagi hátteret.

És most még egy fantasztikus akcióval is készült az UNION minden leendő ügyfele részére!

VIENNA TIME NYUGDÍJBIZTOSÍTÁS| AKCIÓ

Ha december 31-ig kötsz   VIENNA Time nyugdíjbiztosítást  az UNION-nál, a 10., 15. és a 20. évben a visszajáró bónusz nem 100, hanem 120%!

Hát nem csúcs?

 

Vedd fel velünk a kapcsolatot mielőbb! 

Fontos, hogy minden információ rendelkezésedre álljon, mielőtt meghozod azt a fontos döntést, hogy belevágsz egy ilyen hosszú távú megtakarítási programba.

Ha még mindig nem tartod fontosnak, nem gondolod, hogy szükséged van erre, akkor tedd meg, hogy leülsz és beszélgetsz a nagyszüleiddel, és kikéred az ő véleményüket…

Ők hány évig dolgoztak? Mennyi volt a fizetésük? Hogy éltek akkor, és hogy élnek most….

De ha nincs kivel beszélgetned, akkor járj nyitott szemmel és nézd meg az utcán, a boltban, a piacon az idősebb korosztályt, és tedd fel magadnak a kérdést, hogy TE hogy szeretnéd élni az életed 15, 20, 25, 30… év múlva

A GONDTALAN JÖVŐ MINDENKINEK JÁR!

Kalotai Andrea és Katona Annamária
www.gondtalanjovoert.hu

- Budapestimami -


Tetszett ez a cikk? Kérlek oszd meg másokkal is!

Ez is érdekelhet!
Te sem tudsz mindent irányítani - Őszintén a családi biztosításokról ››
Miért fontos a pénzügyi tudatosságra nevelés már gyermekkorban?​ ››

Szponzorált tartalom

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére