Jelenlegi hely

Fedezd fel a Belváros építészetét! – Töltsd le a Városi Dekor Füzetet!

Megjelent a Városi Dekor Füzet, amellyel a családok játékos formában fedezhetik fel a Belváros klasszikus és modern építészetét, homlokzatdíszítési technikáit. Ingyenes kiadvány, töltsd le!

A 8-10 éves kortól ajánlott füzet összesen 5 sétát tartalmaz, az egyes sétákhoz különböző játékos feladatok, foglalkozások kapcsolódnak. A kiadvány célja, hogy több generáció (nagyszülők, szülők, gyerekek) közösen fedezhessék fel Budapest történeti, építészeti, kulturális és szabadidős tevékenységi értékeit.

VÁROSI DEKOR FÜZET

A Városi Füzet sorozat korábbi kiadványai a Városi Titkos Füzet, amellyel a családok játékos formában fedezhetik fel a Belváros érdekességeit, épületeit, tereit, szobrait, a Városi Zöld Füzet, amely a főváros zöld területeit, természeti kincseit és azok rejtélyeit mutatja be.

A sorozat harmadik kötete a 2019-ben kiadott Városi Sport Füzet. Ez a rész a Budapesten belüli sportolási lehetőségekkel és szabadidős tevékenységekkel foglalkozik. Mind a négy füzet a BVA - Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. és Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria együttműködésében jött létre. Az összes kiadvány letölthető a Deák17Galéria honlapjáról.

A sorozat legújabb részében, a Városi Dekor Füzetben olyan alkotásokkal tudtok megismerkedni, melyek különböző budapesti épületeken díszelegnek, így varázsolva a főváros utcáit egy színes és érdekes szabadtéri galériává. Gyakran észre sem vesszük ezeket a műalkotásokat, pedig sokszor megyünk el alattuk, mellettük.

A minket körülvevő város terei, épületei, utcái – ha elég alaposan figyelünk – feltárják saját, századokon átívelő titkos életüket, melyek különböző korokról, és azon korok embereiről beszélnek.

Tudtad, hogy Erzsébetváros nevét Erzsébet királynéról, a gyönyörű Sisiről kapta? És azt, hogy az urban art egy művészeti gyűjtőfogalom, amely magába foglalja a városi életmód és környezet ihlette képzőművészeti alkotásokat, valamint a street artot és a graffitit is?

Tudod, hogy melyik a legpestibb utca? Mit jelent a sgraffito nevű technika? Hol látható a Rubik-kocka, az Aranycsapat, a Vízipók és a „városnak te vagy a kovásza” című homlokzatfestmény?

A fiúk és a lányok vajon miért játszanak külön a szecessziós iskolaépület mozaikfestményén? Hol van a 14 karátos autó és Noé bárkája?

Az interaktív füzet játékos feladatokkal, gazdag ismeretekkel segíti, hogy a gyerekek megismerjék Budapest építészeti örökségét és új helyszíneit.

A Városi Dekor Füzet ingyenesen kérhető egyéni látogatóknak nyitvatartási időben a Deák17 Galériában (1052 Budapest, Deák Ferenc utca 17. I. em., keddtől péntekig 10 és 18 óra között).

TÖLTSD LE A VÁROSI DEKOR FÜZETET ITT!                                       

Forrás

- Budapestimami –

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére