Jelenlegi hely

KRESZ-parkot adtak át Pestszentlőrincen

Mini KRESZ-parkban tanulhatják a biztonságos közlekedést a gyerekek, különlegessége, hogy a kerületben található igazi forgalmi helyzeteket mintázza kicsiben.

Az új KRESZ-park a XVIII. kerületi Teleki és Aranyeső utca sarkán található, a Régi Piactér mellett. Az egykor parkolónak használt helyen felépített pálya felülete a kerület legjellemzőbb útjait, tereit, közlekedési csomópontjait ábrázolja, azoknak különböző forgalmi szituációit modellezi, így az elnevezések is az eredeti utcaneveket követik.

Például a Ferihegyi repülőtérre vezető utat, az Üllői utat, a Gilice-téri körbeforgalmat, a Nagykőrösi utat, a Nemes utcát, vagy a Péterhalmi utat és egy vasúti átjárót.

A terület régi funkciójától a mostani annyiban különbözik, hogy ezúttal nem állnak a járművek, hanem mozognak, illetve azokat gyerekek hajtják nagy lelkesedéssel.

Az ökotudatosság jegyében elhelyeztek egy játék elektromos autótöltő állomást is. A mini KRESZ-park környezete is megszépült a zöldfelülettel, virágágyásokkal, pihenő padokkal, játékelemekkel.

Fotó: Kő Boldizsár/Mese Terek

Fotó: Kő Boldizsár/Mese Terek

A családi park a kerületi fiatalok közlekedési kultúrájának fejlesztését és a közlekedési szabályok ismereteinek széleskörű megismertetését szolgálja. A kerületi rendőrkapitányság helyszíni oktatásokat szervez, ahol az óvodások ismerhetik meg szervezetten, játékos körülmények között a forgalmi szituációkat. Az új létesítményt az elmúlt néhány hónapban a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. szakemberei építettek.

A többi pályát itt találod: KRESZ-parkok Budapesten

Forrás: bp18.hu

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.
Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Itthon május elsejéről először 1890-ben emlékeztek meg, az első felvonulást a Városligetben tartották. De miért május 1-én ünneplünk?
Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Tudtad, hogy május első vasárnapja a nevetés világnapja is? És azt, hogy először 1998-ban Indiában egy úgynevezett nevető klubban tartották meg?

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére