Jelenlegi hely

Karácsonyi könyvajánló szülőknek + NYEREMÉNYJÁTÉK

Józan ész, praktikus tanácsok, könnyed stílus és humor - ez jellemzi a Harmat kiadó könyveit, amelyeket szívből ajánlunk mindenkinek.

Péntekre új gyerek (Kevin Leman)

NYERJ HARMAT KÖNYVCSOMAGOT A BUDAPESTIMAMIN!
›››JÁTÉK ITT‹‹‹

Józan ész, humor és néhány egyszerű stratégia - az előadóként és showmanként is népszerű pszichológus szerző ötnapos akciótervet kínál a szülőknek, ami segít a mindennapos hatalmi játszmák és csatározások kiküszöbölésében, és felkészít arra, hogy gyermekeiket kölcsönös tiszteletre, szeretetre és felelősségérzetre neveljük.

"Gyermekeink bizony mind egy húron pendülnek. Azon mesterkednek, hogy az őrületbe kergessenek minket… De nekünk sem kell ám ölbe tett kézzel várnunk, míg célt érnek!"

A könnyen olvasható, humoros kézikönyvben sok hasznos tudást és praktikus tanácsot kapunk gyereknevelési kérdésekről.

Megkülönbözteti a bolhákat az elefántoktól, tehát a könnyebb bosszúságokat a súlyosabb problémáktól. Leman azt javasolja, hogy „hagyjuk, hogy az élet tanítsa meg a maga leckéit”, tehát a gyerek szembesüljön tettei következményeivel. Ez csak akkor történik, ha a szülő nem menti meg:  késő este írja az iskolai feladatot, reggel segít a táska pakolásban, az itthon fejejtett tornaruhát beviszi az iskolába helyette. Zsigeri reagálás helyett cselekedjünk megfontoltan, következetesen.

Dr. Kevin Leman bestseller szerző, pszichológus, rádiós és televíziós személyiség, aki éleslátó és praktikus pszichológiai meglátásaival tanulságos és derűs perceket szerez olvasóinak és hallgatóságának világszerte. Több mint harminc, nagy népszerűségnek örvendő könyv szerzője, számos amerikai rádiós és televíziós műsor állandó szakértője.

A könyv második részében több mint száz jellemző problémára és helyzetre ad rövid tanácsot és jó gyakorlatokat. A-tól Z-ig, a hiperaktivitástól a zsebpénzig, rengeteg témát felsorol, pl. szoptatás, félénkség, ajándékozás, hazudozás, jó modor, testvérharcok, zenetanulás. 

A szabályok betartásának alapfeltétele, hogy jó kapcsolat legyen a szülő és a gyerek között. A minta is meghatározó, ha férjként és feleségként jó példát mutatunk nekik az egymás iránti odafigyelésre, megbecsülésre, tiszteletre, csak így várhatjuk el ugyanezt.

Ha a korának megfelelő feladatokat és felelősséget adunk neki, előbb-utóbb ügyesen elboldugul majd, sikerélménye lesz és fejlődik az önbizalma. Ha nem is péntekre, de tényleg új gyerek lesz!

Határaink (Dr. Henry Cloud és Dr. John Townsend)

Előfordult már veled, hogy nagyon nehezen tudtál nemet mondani egy kérésre? Ha mégis sikerült nemet mondanod, utána bűntudat gyötört? Vagy nem merted őszintén vállalni a véleményedet?

A pszichológus szerzőpáros könyve az érett és egészséges énhatárok kialakításáról szól. Arról, hogy kik vagyunk, illetve kik nem vagyunk, és hogyan vállalhatunk felelősséget önmagunkért, hogy ne csak sodródjunk és reagáljunk a minket érő hatásokra, hanem aktívan és kezdeményezően alakítsuk az életünket.

Dr. Henry Cloud és dr. John Townsend amerikai pszichológusok és családterapeuták. Több mint 20 könyvük jelent meg több milliós példányszámban. A legnépszerűbb műveik a Határvonalak-sorozat, amelynek a magyarul megjelent könyvei a Határaink, a Randikalauz és a Gyerekhatárok.

"Életünk számos zavara és konfliktusa a határok hiányával összefüggő problémákban gyökerezik. Egyértelmű határok híján az a veszély fenyeget, hogy elveszítjük szabadságunkat, hagyjuk, hogy mások irányítsanak minket, nem értékrendünk, hanem félelmeink, bűntudatunk vagy hiányérzetünk alapján hozunk döntéseket vagy feladjuk a személyiségünket azért, hogy megtartsunk egy kapcsolatot." – írják a szerzők.

A szerzők a személyiséglélektan eredményei alapján arra biztatják az olvasókat, hogy jelöljék ki a saját határaikat. Ha kidolgozzuk, hogy hol húzódnak a határaink, és mi az, amiért felelősséggel tartozunk és mi az, amiért nem, hatékonyabban használhatjuk fel az erőforrásainkat, végre a magunk életét élhetjük, jól működő és egészséges kapcsolataink lesznek. A saját és mások lelki határainak felismerése fontos a házasságban, a családban, a munkahelyen, a baráti kapcsolatokban, a gyereknevelésben is.

Háztartási túlélőkönyv (Bianka Bleier és Birgit Schilling)

Érezted már, hogy soha nincs vége a házimunkának? Ha befejeztél egy feladatot, 20 másik dolog kerül a helyére? Ismerős a „Soha sem érem utol magam!” érzés? Mindent egyedül kell csinálnod? A könyv szerzői, - akik háromgyerekes családanyák – bebizonyítják, hogy felszámolható a káosz és van élet a házimunkán túl.

›››JÁTSZOM A KÖNYVEKÉRT!‹‹‹

"Egy otthonnak elég tisztának kell lenni ahhoz, hogy egészségesen élhessünk benne, és elég koszosnak ahhoz, hogy boldogok lehessünk benne."

Rengeteg tippet, ötletet, tanácsot kaphatsz, hogyan lehet minimális ráfordítással tisztességesen elvégezni az otthoni munkát, hogyan tűzz ki megvalósítható célokat, és hogyan bízd a családtagjaidra a feladatokat. Ha nem a házimunkába akarod fektetni összes energiádat és szeretnél időt szakítani más fontos dolgok számára is, akkor válassz egyszerű, hatékony megoldásokat, hogy azután olyan tevékenységeknek szentelhesd magad, amiket fontosnak tartsz és élvezel!

A könyv praktikus és hasznos útmutatót ad kezdőknek és haladóknak ahhoz, hogy hatékonyabban tudják ellátni az otthoni feladatokat különösen a lomtalanítás, mosás, takarítás, bevásárlás, főzés, fagyasztás területein. Megvizsgálja a munkaszokásokat, az időbeosztást, terítéken van az egyszerűsítés, a tervek, túlélőtippek és ellenőrző listák. A könyv végén egyszerű és gyors recepteket találunk.

További információ a Harmat Kiadó kiadványairól

Halász Kinga
- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére