Jelenlegi hely

Tehetségműhely Közhasznú Alapítvány

Cím: 1146 Budapest, Thököly út 58-60.
Telefon: +36 30 375 3904, +36-20-496-6881
E-mail: tehetsegmuhely.alapitvany@gmail.com

A Tehetségműhely Közhasznú Alapítványt 2012-ben azzal a céllal hívtuk életre, hogy a kiemelt figyelmet, különleges bánásmódot igénylő gyermekek és szüleik támogatására sokrétű, szakmailag magas színvonalú megoldásokat kínáljunk. Az alapítvány akkreditált, kiváló tehetségpont minősítéssel rendelkezik. Hitvallásunk szerint minden gyermek egyedi, különleges érték, ezért fejlettségük, egyedi sajátosságaik miatt más-más gondoskodást, fejlesztést igényelnek.

Tevékenységünk az alábbi területekre összpontosul:

–        Átütően tehetséges, óvodás és kisiskolás korú gyermekek részére „Alkotónap” címen tartunk komplex, kiscsoportos tehetséggondozó foglalkozást.

–        Tanulási nehézséggel (diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia) küzdő gyermekek részére állapotfelmérő vizsgálatokat, illetve fejlesztő foglalkozásokat tartunk.

–        Logopédiai problémák esetén szakképzett logopédus végez vizsgálatot, illetve tart fejlesztő foglalkozásokat.

–        A szülők támogatására havi rendszerességgel akkreditált szülőklubot működtetünk, melynek célja, hogy ismeretekkel és gyakorlati tanácsokkal támogassuk a szülőket gyermekük problémáival, fejlesztésével, tehetségazonosításával és gondozásával kapcsolatosan. Emellett továbbtanulási, iskolaválasztási tanácsadást is tartunk. A program célja  a szülők  segítése abban, hogy gyermeküket megértsék, elfogadják, a támogató légkör kialakítását biztosítani tudják. Egyedi problémák személyre szabott megoldását kínálja szülő coaching programunk.

–        Napjainkban egyre több gyermeknél diagnosztizálnak valamilyen különlegességet, ami befolyásolja iskolai teljesítményüket. A velük foglalkozó pedagógusok szemléletének formálása érdekében szervezünk havonta ingyenes műhelyfoglalkozásokat, ahol tehetséggondozás témában van lehetőség szakmai tapasztalatcserére, a jó gyakorlatok, bevált praktikák átadására. Évente 2-3 alkalommal szervezett konferenciáink szintén a továbbképzést szolgálják. Ezeken az eseményeken eddig 50 előadó tartott előadást közel 1300 pedagógusnak.

–        Karitatív szolgálat keretében ötödik éve szervezünk országos szépíró versenyt sajátos nevelési igényű (SNI), illetve beilleszkedési, tanulási, magatartási (BTM) zavarral küzdő 6-18 éves gyermekek részére, melyen eddig több, mint 26.000 diák vett részt az ország minden pontjáról és határon túli magyarlakta településekről.

–        Szintén karitatív szolgálat keretében, adminisztratív és végrehajtó szervként működtetjük a Sajátos Nevelési Igényű Tehetségeket Segítő Tanácsot (SNI-TST).

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére