Jelenlegi hely

Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnázium

Cím: 1054 Budapest, Szemere utca 5.
Tel.: 06 1 872 7801
E-mail: szemere-iskola@belvaros-lipotvaros.hu
Web: http://www.szbg.hu

Alsó tagozaton oktatási célunk, hogy gyermekeink az alapkészségek elsajátításával képesek legyenek az önálló ismeretszerzésre. Gyermekcentrikus nevelés elsődlegességét hangsúlyozzuk. NAT-re építve helyi tantervünk alapján tanítunk. 2004-2005-ös tanévben a szülők közösségének támogatásával újra indítottuk a hagyományokat folytatva testnevelés és művészeti tárgyak emelt szintű, emelt óraszámú oktatását, felmenő rendszerben. Itt szeretnénk segítséget nyújtani az okos, gyors, eredményes tanulási módszerek elsajátításához. A tantermek számának csökkenése miatt, az átalakulás után nem volt lehetőségünk technika terem, tankonyha kialakítására, ezért helyette: életvitel és környezetvédelem tantárgyat oktatunk. Új módszerek bevezetésére törekszünk: hagyományos didaktikai módszert ötvözzük a projekt oktatás módszerével.

Forrás: http://www.szbg.hu


A Budapestimami 2012 őszi "A mi iskolánk" című pályázata keretében sok szülő osztotta meg gyermeke iskolájával kapcsolatos tapasztalatait. Az akkor beküldött véleményeket ITT OLVASHATOD.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled.- levél a lányomnak

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled-levél a lányomnak

A lánygyermekek világnapja margójára...Csak bámultam és gyönyörködtem benned mikor megszülettél, olyan tiszta, olyan nemes és olyan örökkévaló érzés volt. De aztán lement a nap, és mikor felébredtem máris kiskamasz lett belőled. Hová lett az idő, mikor gyorsult fel ennyire? Az édes magabiztos kisdedből lassan egy öntudatos, gátlásos, gyönyörű nagylány lesz.
Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére