Jelenlegi hely

Hild József Általános Iskola

Cím: 1051 Budapest, Nádor u. 12.
Tel.: 06-1-872-7840
E-mail: hild-iskola@belvaros-lipotvaros.hu
Web: http://hildiskola.atw.hu

Iskolánk pedagógiai hitvallása a következő:

"Félig sem oly fontos az, amit tanítunk gyermekeinknek, mint az, hogy tanítjuk. Amit az iskolában tanultunk, annak legnagyobb részét elfeledjük, de a hatás, melyet egy jó oktatási rendszer szellemi tehetségeinkre gyakorol, megmarad." (Eötvös József)

Iskolánk klasszicista, műemlék jellegű épületben működik. Pedagógusaink 25%-a többdiplomás.
Az iskolai közösségbe bekerülő gyermekek mind-mind önálló egyéniségek, akikkel ennek megfelelően differenciáltan kell foglalkozni. Ezt csak úgy tudjuk biztosítani, hogy minden, általános iskolai tanulmányait nálunk megkezdő gyermeknek azt az osztályt, illetve tanulócsoportot ajánljuk, amely számára a legjobban megfelelő fejlődést és haladási ütemet biztosítja. Az alsó tagozaton tanítóink osztályaikat négy évig tanítják.
Színvonalas munkánkért iskolánkat 2003-ban Belváros-Lipótváros Művelődési díjjal tüntették ki.
Az iskola nevelő-oktató munkáját segíti 1991-től a Hild József Alapítvány.
 
A 2015/2016-os tanévben az első osztályosok számára a következő lehetőségeket tudjuk biztosítani:

1.a Német nemzetiségi osztály
A német nemzetiségi oktatás programjának egyik kulcseleme a német nyelv tanítása, ami nélkülözhetetlen a nemzetiségi hagyományok ápolásához. Ugyanakkor a német nyelv tanulása olyan használható nyelvtudást ad, amellyel a későbbiekben európai unióbeli polgárként is jól boldogulnak. A nemzetiségi oktatásban résztvevő tanulók 1. osztálytól magas óraszámban – heti öt órában - tanulják a német nyelvet, s megismerkednek a német nemzetiség hagyományaival és kultúrájával itthon és az Ausztriába szervezett Alpesi Nyelvi Táborban.
Felső tagozaton heti 5 órában a német nyelv tanításán van a hangsúly. 8. osztályban nyelvvizsga letételének lehetőségét biztosítjuk. (betöltött 14. életév után)

1.b Emelt óraszámú matematika
Ebben az osztályban a tanulók heti 5 órában tanulják a matematikát, és az angol nyelvvel első osztálytól kezdve ismerkedhetnek a tanulók. A matematika tantárgy oktatása során heti egy plusz matematika óra keretében fejlesztjük tanulóink rendszerszemléletét, hogy képessé váljanak a problémamegoldáshoz a legcélszerűbb módszereket és eszközöket kiválasztani.

TEHETSÉGGONDOZÁS ÉS FEJLESZTÉS
Leendő elsős tanítóink drámajátékokkal színesítik tanóráikat. Környezetismereti órákon a Természetvédelmi Hivatallal együttműködve járják a múzeumokat és természetvédelmi területeket.
Szakképzett tánctanár ismerteti meg a kicsiket a különböző táncokkal.
Kihelyezett környezetismeret órákat tartunk a Fővárosi Állat- és Növénykertben.
A tehetséges és egyéni bánásmódot különösen igénylő diákjainkkal a pedagógiai munkát segítő, tapasztalt szakemberek foglakoznak. A gyerekek érdeklődésének megfelelően tehetségfejlesztő szakköröket indítunk.

SZABADIDŐ
A tanórán kívüli foglalkozások az oktató-nevelő munka kiemelkedően fontos színterei. Jól felszerelt könyvtár szolgálja a szabadidő hasznos eltöltését. Igény szerint korcsolyázni, úszni, teniszezni visszük tanulóinkat. Iskolánkban akrobatikus rock'n roll tanfolyam, fashion dance, sakk, bőrfoci, kajak, kosárlabda, karate, kézműves kerámia szakkör is működik. A FICAK szakkör kirándulásai nagyon népszerűek tanulóink és szüleik körében. Télen a gyerekek sítáborban vehetnek részt. Tavasszal a tanítás - lehetőség szerint - erdei iskolában folyik. Nyáron nagyon kedvelt a balatonszepezdi táborunk. Rendezvényeink igazi közösséggé formálják tanulóinkat. Pl.: Márton nap, farsangi bál, Hild udvar.
Kedvelt a hangszeres zene, melynek oktatását a Szabolcsi Bence Zeneiskola tanárai végzik iskolánkban (szolfézs, furulya, gitár, zongora, hegedű, cselló).
A napközi otthonos ellátást a szülők igényei szerint alakítjuk ki. Iskolánk barátságos ebédlőjében diétás ebédet tudunk biztosítani liszt-érzékeny vagy cukorbeteg tanulóinknak is.


A Budapestimami 2012 őszi "A mi iskolánk" című pályázata keretében sok szülő osztotta meg gyermeke iskolájával kapcsolatos tapasztalatait. Az akkor beküldött véleményeket ITT OLVASHATOD.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled.- levél a lányomnak

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled - levél a lányomnak

A lánygyermekek világnapja margójára...Csak bámultam és gyönyörködtem benned mikor megszülettél, olyan tiszta, olyan nemes és olyan örökkévaló érzés volt. De aztán lement a nap, és mikor felébredtem máris kiskamasz lett belőled. Hová lett az idő, mikor gyorsult fel ennyire? Az édes magabiztos kisdedből lassan egy öntudatos, gátlásos, gyönyörű nagylány lesz.
Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére