Jelenlegi hely

Hegedüs Géza Általános Iskola

Cím: Budapest,1139 Fiastyúk utca 47-49.
Tel.: (1) 320-9269
E-mail: igazgato@hegedusgezaaltisk.hu
Web: http://www.hegedusgezaaltisk.bp13.hu/

Tantestületünk hitvallása

"Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, megtanulja szeretni amit csinál és megtalálja azt a munkát, amit szeretni fog."

(Szent-Györgyi Albert)

A Hegedüs Géza Általános Iskola nevelőtestülete arra törekszik, hogy tevékenységével a tanulók sokoldalú fejlesztése valósuljon meg a szabályozott és rendszeresen ellenőrzött intézményi folyamatok és a törvényi előírások keretei között.

Vállaljuk, hogy partnereink véleményének, igényeinek fegyelembe vételével fejlesztjük oktató-nevelő munkánkat.

Fontosnak tartjuk, hogy tanulóink képesek legyenek az önálló ismeretszerzésre, a kor követelményeinek megfelelő tudással, erkölcsi értékekkel rendelkezzenek.

Célunk, hogy színvonalas EU-konform oktatással szilárd alapműveltséget, biztos alapkészségeket nyújtsunk tanulóinknak, biztosítva számukra a képességeiknek megfelelő továbbhaladást.

Megőrizzük és továbbfejlesztjük iskolai specialitásainkat: német és angol nyelv emelt szintű oktatását, integrált művészeti nevelést, képesség szerinti matematikaoktatást, sokféle szabadidős tevékenységet, melyek tanítványaink tehetségének felismerését, annak kibontakoztatását szolgálják.

Célunk az általános emberi együttműködési kultúra fejlesztése, egy nyitott, demokratikusan, gyermekléptékűen működő iskolai világ kialakítása.

Pedagógiai hitvallásunk alapja:

Tanulóink sokoldalú, korszerű tudást nyújtó, gyermekközpontú, családias nevelésben részesülve, képesek legyenek a megújulásra, életük végéig tartó tanulásra.

E célhoz vezető úton elhivatott nevelőtestületünk együttműködik a szülőkkel, s mindazokkal az intézményekkel, partnerekkel, akik segítik és támogatják elképzeléseinket.

Néhány szó iskolánkról:

Minden iskolaválasztás a családok számára fontos, felelősségteljes döntés, mely meghatározza a gyermek további fejlődését. Különösen igaz ez a tanulmányait most kezdő 6-7 éves gyerekek és szüleik szempontjából, hiszen az iskolakezdés az ő életükben komoly változást hoz.

Célunk, hogy a szülők megismerkedjenek egy gyermekközpontú iskolával, annak célkitűzéseivel, elvárásaival.

Iskolánk Angyalföld kertvárosában található. A kellemes környezet kedvező feltételt teremt tanulóink egészségnevelésében, hiszen a nagy iskolaudvar, sportpálya, a szomszédos játszóterek és a Rákos-patak kiépített partja mindezt szolgálják.

Korszerűen felszerelt tantermeink, szaktantermeink (internet hozzáféréssel, digitális táblákkal), két számítástechnikai terem, 10 000 ezer kötetes könyvtár és olvasóterem, tankonyha, a tornaterem mellett aerobik terem, télen fedett sportpálya is segíti a minőségi oktató-nevelő munkát.

Pedagógia programunk dióhéjban:

Pedagógiai programunkban kiemelt értékként kezeljük a tudás megszerzését. Ennek jegyében választjuk meg a tanítási programokat,  tankönyveket, melyek tanulóink képességeinek megfelelően, differenciált oktatással teszik lehetővé a tananyag hatékony elsajátítását. A lemaradók felzárkóztatása mellett kiemelt feladatunknak tekintjük a tehetséggondozást. Ezt biztosítjuk az emelt óraszámokkal (angol, német, magyar, matematika), választható tantárgyakkal (kommunikáció és művészeti; matematika-logika és számítástechnika), szakkörökkel és a tanulók versenyeztetésével.

Az egészséges életmód kialakítása és az erkölcsi nevelés szintén kiemelt területe nevelési programunknak. Ezek szellemében szervezzük az iskolai programokat gyerekeink közösséghez tartozásának és viselkedési kultúrájának alakításához.

Programjaink hatékonyságát jelzik tanulóink tanulmányi-, és sportversenyeken elért eredményei, pályaválasztási felvételiken való megfelelésük.

Pedagógiai munkánkat logopédus, pszichológus, fejlesztő pedagógusok, gyógytestnevelő, hitoktatók segítik. A Zeneiskola kihelyezett tagozatai működnek iskolánkban (szolfézs, zongora, hegedű, furulya).

 

Mit kínálunk?

Alsó tagozaton

A gyerekek képességfejlesztését tekintjük kiemelt feladatunknak, ezért helyezünk nagy hangsúlyt a kompetencia alapú oktatásra és a differenciálásra, valamint a kommunikációs és művészeti készség (kézműves foglalkozások, furulya és tánctanítás, drámajátékok), logikus gondolkodás fejlesztésére (játékos matematikai és informatikai feladatok) és egészségnevelésre (a testnevelés széles skáláját biztosítjuk: játékos gyermektorna, úszás, labdajátékok). A sportolás egyéb színterei:  télen sí-tábor, korcsolya, tánc, küzdősportok, foci, kosár és kézilabda, súlyemelés, nyári sporttáborok.

Felső tagozaton

Az 5. évfolyamtól a mindennapos nyelvórák (a nyelvi tagozaton), és a matematika magasabb óraszámban, szinteltolással történő oktatása a gyerekek továbbtanulását segítik elő. A korrepetálások mellett szakkörök, sportok, továbbtanuláshoz előkészítő foglalkozások, versenyek, pályázatok és színes közösségi programok várják tanulóinkat.

Nyelvoktatásról:

·    Angol és német emeltszintű nyelvoktatás a 3. évfolyamtól.

·     A felső tagozaton heti 5 órában tanulják az idegen nyelvet a tagozatosok.

·     7. évfolyamtól második idegen nyelv tanulására van lehetőség.

A nyelvoktatás hatékonysága érdekében csoportbontással, szakmailag képzett és stabil szaktanárokkal, nyáron szervezett nyelvi táborokkal, iskola időben ausztriai (német), angliai nyelvtanulási lehetősséggel (egy hetes nyelvoktatás kinti nyelvtanárokkal) biztosítjuk a korszerű nyelvoktatást. Végzős diákjaink alapfokú nyelvvizsgát tehetnek.

Informatika oktatása:

·     Számítástechnika tantárgyat negyedik évfolyamtól kezdve - csoportbontásban, két szaktanteremben, minden tanteremben Internet hozzáféréssel – mindenkinek oktatunk. (Felvehető első osztálytól is.)

Erdei iskolát szervezünk minden osztály számára, melynek nevelési és oktatási értékét jelentősnek tartjuk. Hazánk megismerése, a megszerzett tudás hasznosítása, felismerése, alkalmazása, a viselkedés kultúra tanítása, alkalmazása és az egészségnevelés ötvöződnek e tanítási formában.

Kiemelt feladatunk a szabadidő hasznos eltöltése, amelyet változatos programok, családi szombatok, klubnapközis foglalkozások is segítik.

Az iskolai egész napos nevelést és étkezést minden igénylő tanulónk számára biztosítjuk.

Az iskolához tartozást a „Hegedüs” szellemiség kialakításával erősítjük.

·        Jelképeink: jelvény, embléma, póló, zászló

·        Egész éves Hegedüs-program, Hegedüs-napok rendezvényei

Alapítványunk is segíti oktató-nevelő munkánkat, az általuk szervezett karácsonyi koncert is hagyománnyá vált.

Forrás: www.hegedusgezaaltisk.bp13.hu


A Budapestimami 2012 őszi "A mi iskolánk" című pályázata keretében sok szülő osztotta meg gyermeke iskolájával kapcsolatos tapasztalatait. Az akkor beküldött véleményeket ITT OLVASHATOD.

Hozzászólások

A Budapestimami 2015/16. évi „A mi iskolánk” pályázatában szülők adtak választ arra a kérdésre, hogy „Miért szeretitek gyermeked iskoláját?” A válaszok itt olvashatók.

Azért szeretjük a Hegedüs Géza iskolát, mert szakmailag minden téren felkészült és naprakész tanítók foglalkoznak gyermekünkkel. Gyermekünket szeretettel és odaadással nevelik, megtanítva őket az élet kihívásaira.  

Szeretjük mert szeret a gyermekünk ebbe az iskolába járni. Fontos, hogy nagyon jók a tanárok. A sok munka mellett is van idejük a gyerek problémáját észrevenni és foglalkozni vele. Így egy nagyon jó kis közösség alakult ki.Nem csak a kötelező tananyagot tanulják meg hanem azt is, hogy elsősorban egy jó légkörben legyenek és így a tanulás is könnyebben megy. 

Az én kisfiam harmadikos, nagyon szeretjük a tanárokat, akik tanítják. A tárgyakban való tudásának bővítése mellett sokat tanul tőlük emberileg is, ez az igazi nevelés. Bár az épület régebbi, de megfelelőek az infrastrukturális feltételek is. Jó délutáni foglalkozások is vannak, különösen a kórusnak örülünk, nagyon szép volt a karácsonyi koncert. Szombaton sportnap lesz, azon is lelkesen részt veszünk majd!

Tisztelt Cím!

Én azért szeretem ezt az iskolát, mert felkészíti a gyerekeket az életre. Sokat kell tanulni, de ahhoz hogy valaki valami elérjen az életben bizony küzdeni kell, semmi sem hullik az ölünkbe. Fontos, hogy megfogalmazzuk a célt és megtegyünk mindent annak érdekében, hogy azt el is érjük. Jó az osztályközösség és magasan képzettek a tanárok. A mi osztályfőnökünk lelkiismeretes és mindent megtesz annak érdekében, hogy úgy bocsássa útjára a gyerekeket, hogy könnyen megállják a helyüket a későbbiekben.

2/C

 

Gyermekem a 3.A osztályba jár. Lelkiismeretes, nagy rutinnal vagy a pályakezdők nagy-nagy lelkesedésével rendelkező, gyermekeket szerető tanító nénijeik vannak. Szeret ide járni a gyermekem!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Képregény, táblakép, futás... a közös pont: a Himnusz

Képregény, táblakép, futás, ismeretlen szerelmes ... a Himnusz és Kölcsey titkai

Gondolnád, hogy január 22-én ünnepeljük a Himnusz születésnapját? És azt tudtad, hogy képregény is készült belőle? Vagy azt, hogy Kölcsey nem is tartotta jó versnek?
23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

Te is tudsz ilyen „jó szándékú”, de romboló mondatokat? Nekem a „kedvenceim” az „Engedd el!” a „Másoknak sokkal nehezebb” és a „Tudom, mit érzel”. Ilyenkor szívesen visszakérdeznék: Tényleg tudod?! Szerintem fogalmad sincs…
Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Pályázat típusa: fotó- és videó pályázatBeküldési határidő: 2022. március 30.
Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Pályázat típusa: sci-fi novellák írásaBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére