Jelenlegi hely

Hunyadi Mátyás Általános Iskola

Cím: Budapest,1138 Karikás Frigyes utca 3.
Tel.: (1) 349-9167
E-mail: hunyadi@hunyadialtisk.hu
Web: http://www.hunyadialtisk.hu

A budapesti 8 osztályos Hunyadi Mátyás Általános Iskola 1993-ban újította meg arculatát, és hazánkban az elsők között indította be speciális " háromarcú" iskola modelljét.

Oktatási - nevelési tevékenységét három képzési síkon és szinten valósítja meg. Az általános képzésben elsosorban a felzárkóztatást az esélyegyenlőségre való törekvést tartja fő feladatának. Emellett kiemelten magas óraszámú angol nyelvi képzésével és speciális művészeti programjával igyekszik az iskolával szemben támasztott igényeknek maximálisan megfelelni.Az emelt szintű angolt tanulók 6. osztály végén nyelvvizsgára előkészítő szintfelmérésen vesznek részt. (8. osztály végére pedig a Pitman vizsga letételére is lehetőséget biztosítunk.) A speciális és holisztikus szemléletű művészeti program szinte valamennyi művészeti területen fejleszti a tanulók személyiségét.
A képzés már első osztályban megkezdődik és nyolcadik osztály végéig tart. Speciális feladatát neves művésztanárok, külsős szakemberek bevonásával végzi. A St'art művészeti program egész napos képzési rendszerben valósul meg szoros kapcsolatban a közismereti tárgyak oktatásával. A képzés főbb területei: drámapedagógia, színjátszás, bábozás, képzőművészet, balett, kortárs tánc, néptánc, média / videó, fotó /, zenei előkészítő, hangszeres játék, emelt óraszámú angol oktatás.

A művészeti osztályos tanulók kül, - és belföldön kiemelkedő sikereket értek el. Felléptek Japán / Tokió, Nagano / színházaiban, Németországban, a József Attila Színházban és sok más kulturális intézményben. Alkotásaik, rajzaik és festményeik Ausztriában, Németországban és Japánban is megtekinthetőek. A művészeti osztályokba a jelentkezés háromszoros. Első osztályosaink a hagyományos szótagoló olvasással kezdik meg tanulmányaikat. Felső tagozaton nagy hangsúlyt kap a középfokú képzésre való felkészítés és pályairányítás. Számítástechnikát 5. Osztálytól tanítunk. Végzős tanulóink 80-90 % - a gimnáziumban és szakközépiskolában folytatja tanulmányait. Az iskola alapvető oktatási és nevelési célja a tanulók speciális személyiségfejlesztése, világlátásuk, eredeti alkotói gondolkodásuk fejlesztése a művészet és az iskola egész szellemiségének meghatározó, sajátos eszközeivel ill. lehetőségeivel.
Az országosan is ismert AULART Galéria az iskola saját, közművelődési feladatot is ellátó galériája, ahol neves képző, - és iparművészek mutatják be rendszeresen alkotásaikat.

Szathmáry József
festőművész, igazgató

Beiskolázási körzetek:

Irsz

Közterület név

Típus

Páros -tól

Páros -ig

Páratlan -tól

Páratlan -ig

1135

AMBRUS

UTCA

 

 

 

 

1139

BÉKE

TÉR

 

 

 

 

1135

BÉKE

UTCA

2

32

1

29

1138

BODOR

UTCA

 

 

 

 

1139

CSONGOR

UTCA

 

 

 

 

1138

DAGÁLY

UTCA

 

 

 

 

1138

ESZTERGOMI

ÚT

56

végig

 

 

1135

FÁY

UTCA

 

 

 

 

1139

FORGÁCH

UTCA

 

 

 

 

1135

FRANGEPÁN

KÖZ

 

 

 

 

1135

FRANGEPÁN

UTCA

2

32

1

25

1138

JAKAB JÓZSEF

UTCA

 

 

 

 

1135

JÁSZ

UTCA

18

64

29

83

1138

KARIKÁS FRIGYES

UTCA

 

 

 

 

1139

LOMB

UTCA

 

 

 

 

1138

NÉPFÜRDŐ

UTCA

22

végig

23

végig

1135

ORSZÁGBÍRÓ

UTCA

38

végig

45

végig

1139

PETNEHÁZY

UTCA

64

végig

55

végig

1131

REITTER FERENC

UTCA

32

82

33

81

1134

RÓBERT KÁROLY

KÖRÚT

2

48

1

47

1139

ROZSNYAY

UTCA

 

 

 

 

1139

RÖPPENTYŰ

UTCA

18

48

13

57

1135

SZEGEDI

ÚT

36

végig

 

 

1131

SZENT LÁSZLÓ

ÚT

28

92

27

83

1131

TATAI

ÚT

2

64

 

 

1139

TEVE

UTCA

54

végig

53

végig

1138

TURBINA

UTCA

 

 

 

 

1132

VÁCI

ÚT

122

150

71

97

Forrás: http://www.hunyadialtisk.hu


A Budapestimami 2012 őszi "A mi iskolánk" című pályázata keretében sok szülő osztotta meg gyermeke iskolájával kapcsolatos tapasztalatait. Az akkor beküldött véleményeket ITT OLVASHATOD.

Hozzászólások

A Budapestimami 2015/16. évi „A mi iskolánk” pályázatában szülők adtak választ arra a kérdésre, hogy „Miért szeretitek gyermeked iskoláját?” A válaszok itt olvashatók.

Hatèkonynak talalom az angol oktatást.

Az iskola tavaly az angolos nyílt óra keretében lopta be magát a szívembe, akkor egy nagyon színvonalas, de játékos 1.-s angol órát láthattam. Akkor döntöttük el,hogy ide fogjuk iratni a lányunkat. Nagyon sok mindent tanultak az angol órák keretében az 1. félévben, és van egy anyanyelvi tanáruk is már. De a többi tantárgyat is magas színvonalon és játékosan tanulják, így a lányom mosolygósan jön haza a suliból. És nekünk ez fontos,hogy olyan suliba járjon, ahol jól is érzi magát.

Mi az iskolát  körzetként szinte a legutolsó pillanatban kaptuk meg.Örültem neki mert egy jó iskola a Hunyadi suli.A sors is így hozta,hogy oda kerüljünk.Kislányom nagyon szereti.Jó az osztálya.Nekem ez a legfontosabb hogy ő jól érezze magát.:)

Szeretem, hogy a tanárok megtesznek minden tőlük telhetőt, hogy a gyerekeknek ne legyen szenvedés az iskola. Megfelelő az órák-szünetek aránya, szünetekben igyekeznek mindig szabad levegőre vinni a gyerekeket. Az angol órára lehetőség volt anyanyelvi tanárt választani, aki nem csak az angol oktatása miatt hasznos, hanem más szemléletet is hozott a gyerekek életébe.

Fontos szempont volt a Mi iskolaválasztásunknál, hogy mindenképp már első osztálytól a magyar nyelv mellett, emelt szinten tanulhasson a gyermekünk idegen nyelvet. A körzeti iskola tökéletesnek is bizonyult, melyet a tavalyi évben megrendezett iskolahívogató, nyílt órák is alátámasztottak. Szeptember óta Mi is tagjai lehetünk, egy nagyon jó kis csapatnak. Gyermekünk szeret ebbe az iskolába járni, nagyon szereti a tanítókat, jól érzi magát, sokat tanul. A 2. félévtől pedig újdonság, hogy anyanyelvi tanár is tanítja őket, - játékosan vezeti be őket, az angol nyelv rejtelmeibe. 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére