Jelenlegi hely

Derkovits Gyula Általános Iskola

Cím: 1068 Budapest, Városligeti fasor 4.
Tel.: 06-1/342-85-42
E-mail: derkovitsgy@freemail.hu
Web: http://www.derkovits.hu

Iskolánknak műemlék épület ad otthont. (Spitz-villa, később a Zay és a Zselinszki család tulajdona, hátsó épületünk Márk Lajos festőművész műterme volt.)

2011-ben 50 évesek lettünk. Ezalatt 10 éven át részt vettünk az Országos Pedagógiai Intézet „egésznapos foglalkoztatás” kísérlet-sorozatába, ennek értékes hagyományait, eredményes módszereit őrzi az alsó tagozaton működő iskolaotthonos rendszerünk.

Gyermekeink létszáma 300 körüli, 8 évfolyamon 12 osztállyal működünk.

Hétköznapjaink hangulatára jellemző a családias, szeretetteljes, nevelő légkör.

Tantestületünk a problémák iránti érzékenységet, a közösségépítést, a kultúra szeretetét és a munka megbecsülését tartja legtöbbre.

Nevelő-oktató munkánkban nagy szerepet kap:

-   a gyerekek személyiségének fejlesztése,

-   az angol nyelvtanulás, az informatikai képzés,

-   a művészeti és a környezeti nevelés, valamint a sportolás.

2005 óta ÖKO-iskola vagyunk, helyi tantervünkbe beépül a fenntarthatóság pedagógiája, a környezetvédelem és az egészséges életmódra nevelés.

Parkosított játszóudvarral és gumiborítású sportpályával, korszerű tornateremmel rendelkezünk, gazdag sport program várja a gyerekeket.

(Pl: sportkör, kosárlabda, foci, karate)

Jól működő könyvtárunk az olvasóvá nevelés fontos központja. Érdeklődés szerint indítunk szaktárgyi, és művészeti szakköröket. (Matematika, magyar, angol, tánc, néptánc, rajz, fotó, dráma, ének)

2009-ben elnyertük az „Agressziómentes, egészségtudatos” iskola,

2010-ben pedig a „Madárbarát” iskola címet is.

Alsó tagozaton iskolaotthonos rendszerben oktatunk, az életkori sajátosságok figyelembevételével, a tanítási órák és a szabadidő arányos váltakoztatásával. Az osztályokat két tanító néni tanítja, az egyik a humán, a másik a reál tantárgyakat. Gyerekeink a tanító nénik felügyeletével és segítő részvételével a házi feladatot is elkészítik az iskolában. A foglalkozások 16.00, a szakkörök 17.00 óráig tartanak.

Tantervünkbe bevezetésre kerültek a néptánc és dráma órák.

A tanév egy részében úszásoktatáson, korcsolyázáson is részt vesznek a gyerekek.

 Felső tagozaton szükség szerint napközit vagy tanulószobát működtetünk, délutáni foglalkozásokkal, szakkörökkel színesítve.

Kötelező idegen nyelvünk az angol. Törekszünk a beszéd-centrikus oktatásra, ezért bontott csoportokban oktatjuk a nyelvet minden  évfolyamon, fokozatosan növekvő óraszámban. (Felsőben már heti 4 órában)

Két nyelvi labor és interaktív tábla is segíti az oktatást.

Számítástechnikát negyedik osztálytól tanítunk, bontott csoportokban. Fontosnak tartjuk az alkalmazásképes tudást. Ezt segíti korszerű számítógépparkkal rendelkező szaktantermünk.

A tanulási gondokkal küzdő gyerekek felzárkózását logopédus és pszicho-pedagógus végzettségű fejlesztő pedagógusok segítik.

A tanulás mellett sok színes programot szervezünk: kirándulások, iskolahét, erdei iskola, kézműves és sportnapok, valamint ünnepekhez kapcsolódó rendezvények.

Diákönkormányzatunk, Szülői Szervezetünk és Iskolaszékünk aktívan működik, segíti munkánkat.

Támogatónk a Derkovits Alapítvány. (Közhasznú szervezet)

Tanítóink minden szeretetükkel és felkészültségükkel biztosítják az óvodából az iskolába való átmenet zökkenőmentességét elsőseink számára, melyet eddigi eredményeink, a tanulók és a szülők iskolánkhoz való ragaszkodása is bizonyít.


A Budapestimami 2012 őszi "A mi iskolánk" című pályázata keretében sok szülő osztotta meg gyermeke iskolájával kapcsolatos tapasztalatait. Az akkor beküldött véleményeket ITT OLVASHATOD.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Álomút gyermekrajz pályázat

Álomút gyermekrajz pályázat

Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Akár együtt az egész osztállyal? Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint rajzolni!
Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére