Jelenlegi hely

Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium

Cím: 1074 Budapest, Alsóerdősor u. 14-16.
Tel.: 342-7773, 342-0372
E-mail: aigimi@t-online.hu
Web: www.alsoerdosor.hu

Iskolánk 8 évfolyamos általános iskolai és 4 évfolyamos középiskolai oktatást nyújt tanulóinak. Névadónk, Bárdos Lajos emlékéhez méltóan, kimagasló zenei képzéssel és gazdag kórusélettel segítjük elő tanulóink művészeti adottságainak kibontakoztatását, szabadidejük hasznos eltöltését és örömteli felnőtté válásukat. Néptáncosaink külföldön is szép sikereket érnek el, szerepet vállalva a magyar kultúra terjesztésében és a népi hagyományőrzésben. A művészeti nevelés terén elért eredményeinket az évente megrendezésre kerülő Thália Gálán mutatjuk be iskolánk szülői közösségének.

„Ki meg nem ízleli, soha meg sem becsüli a művészetet.” – (Camgues)

Valamennyi alsó tagozatos tanulónk emelt óraszámban tanulja az ének-zenét, mert ez jótékonyan hat a tanulási képességekre is. Tanítóink az egyéni fejlesztés, a szöveges értékelés, a fejlesztő foglalkozások, a sikerélmény alapú és élményközpontú oktatás elemeivel alakítják ki az elemi készségeket, amelyre később a szaktárgyi oktatás építhet.

Felső tagozatos tanulóink körében az általános ismeretek elsajátítása mellett a tehetséggondozás kap szerepet. 5-6. osztályban évfolyam szintű nívócsoportban tanulják a matematikát jó képességű tanulóink.  Tanulmányi és sportversenyeken egyaránt kiemelkedő mértékben érnek el sikereket tanítványaink.

Az 1-8. évfolyamú osztályok számtalan közös programja: a kirándulások, a színház- és múzeumlátogatások, a farsang, a fordított nap és a gyermeknap színesítik a tanítási napokat.

Iskolánk jelentős szerepet tölt be Erzsébetváros oktatásában, hiszen 2011 szeptemberétől a kerület egyetlen gimnáziumiképzést is nyújtó önkormányzati fenntartású intézménye. Nyelvoktatásunk hatékonyságát emelt szintű angol nyelvi képzés segítségével biztosítjuk. Tanulóink nagy számban tesznek előrehozott érettségit angol nyelvből. Második idegen nyelv a német, melyet a hagyományos bécsi kirándulás alkalmával gyakorolhatnak is a diákok. Az eredményes érettségi felkészítést a matematika tantárgy bontásával segítjük elő. Középiskolai tagozatunk büszke lehet tanulóink érettségi eredményére, továbbképzési mutatóinkra. Hagyományaink: gólyatábor, gólyabál, szalagavató bál, 2011 perces kosár, stb. teszik felejthetetlenné a középiskolai éveket.

Iskolánk jó hírnevét Varga Gábor igazgató úr húsz éves irányítása alatt érte el. Engem ért a megtiszteltetés, hogy a stafétát átvegyem, intézményünk további fejlődését biztosítsam. Pedagógusaink szakértelme és tapasztalata, a szülők bizalommal teli hozzáállása és a fenntartó önkormányzat támogatása együttesen biztosítja az iskolánkban folyó oktató-nevelő munka színvonalának megtartását, emelését.

“Minden gondolatunk, minden tervünk azt célozza: hogy lehetne benneteket vidámabbá, életrevalóbbá, műveltebbé, derekabbá tenni.”/Karácsony Sándor/

Amennyiben felkeltettem érdeklődését iskolánk iránt, arra biztatom, látogasson el nyílt napjainkon személyesen is hozzánk!


A Budapestimami 2012 őszi "A mi iskolánk" című pályázata keretében sok szülő osztotta meg gyermeke iskolájával kapcsolatos tapasztalatait. Az akkor beküldött véleményeket ITT OLVASHATOD.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled.- levél a lányomnak

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled - levél a lányomnak

A lánygyermekek világnapja margójára...Csak bámultam és gyönyörködtem benned mikor megszülettél, olyan tiszta, olyan nemes és olyan örökkévaló érzés volt. De aztán lement a nap, és mikor felébredtem máris kiskamasz lett belőled. Hová lett az idő, mikor gyorsult fel ennyire? Az édes magabiztos kisdedből lassan egy öntudatos, gátlásos, gyönyörű nagylány lesz.
Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére