Jelenlegi hely

Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium

Cím: 1074 Budapest, Alsóerdősor u. 14-16.
Tel.: 342-7773, 342-0372
E-mail: aigimi@t-online.hu
Web: www.alsoerdosor.hu

Iskolánk 8 évfolyamos általános iskolai és 4 évfolyamos középiskolai oktatást nyújt tanulóinak. Névadónk, Bárdos Lajos emlékéhez méltóan, kimagasló zenei képzéssel és gazdag kórusélettel segítjük elő tanulóink művészeti adottságainak kibontakoztatását, szabadidejük hasznos eltöltését és örömteli felnőtté válásukat. Néptáncosaink külföldön is szép sikereket érnek el, szerepet vállalva a magyar kultúra terjesztésében és a népi hagyományőrzésben. A művészeti nevelés terén elért eredményeinket az évente megrendezésre kerülő Thália Gálán mutatjuk be iskolánk szülői közösségének.

„Ki meg nem ízleli, soha meg sem becsüli a művészetet.” – (Camgues)

Valamennyi alsó tagozatos tanulónk emelt óraszámban tanulja az ének-zenét, mert ez jótékonyan hat a tanulási képességekre is. Tanítóink az egyéni fejlesztés, a szöveges értékelés, a fejlesztő foglalkozások, a sikerélmény alapú és élményközpontú oktatás elemeivel alakítják ki az elemi készségeket, amelyre később a szaktárgyi oktatás építhet.

Felső tagozatos tanulóink körében az általános ismeretek elsajátítása mellett a tehetséggondozás kap szerepet. 5-6. osztályban évfolyam szintű nívócsoportban tanulják a matematikát jó képességű tanulóink.  Tanulmányi és sportversenyeken egyaránt kiemelkedő mértékben érnek el sikereket tanítványaink.

Az 1-8. évfolyamú osztályok számtalan közös programja: a kirándulások, a színház- és múzeumlátogatások, a farsang, a fordított nap és a gyermeknap színesítik a tanítási napokat.

Iskolánk jelentős szerepet tölt be Erzsébetváros oktatásában, hiszen 2011 szeptemberétől a kerület egyetlen gimnáziumiképzést is nyújtó önkormányzati fenntartású intézménye. Nyelvoktatásunk hatékonyságát emelt szintű angol nyelvi képzés segítségével biztosítjuk. Tanulóink nagy számban tesznek előrehozott érettségit angol nyelvből. Második idegen nyelv a német, melyet a hagyományos bécsi kirándulás alkalmával gyakorolhatnak is a diákok. Az eredményes érettségi felkészítést a matematika tantárgy bontásával segítjük elő. Középiskolai tagozatunk büszke lehet tanulóink érettségi eredményére, továbbképzési mutatóinkra. Hagyományaink: gólyatábor, gólyabál, szalagavató bál, 2011 perces kosár, stb. teszik felejthetetlenné a középiskolai éveket.

Iskolánk jó hírnevét Varga Gábor igazgató úr húsz éves irányítása alatt érte el. Engem ért a megtiszteltetés, hogy a stafétát átvegyem, intézményünk további fejlődését biztosítsam. Pedagógusaink szakértelme és tapasztalata, a szülők bizalommal teli hozzáállása és a fenntartó önkormányzat támogatása együttesen biztosítja az iskolánkban folyó oktató-nevelő munka színvonalának megtartását, emelését.

“Minden gondolatunk, minden tervünk azt célozza: hogy lehetne benneteket vidámabbá, életrevalóbbá, műveltebbé, derekabbá tenni.”/Karácsony Sándor/

Amennyiben felkeltettem érdeklődését iskolánk iránt, arra biztatom, látogasson el nyílt napjainkon személyesen is hozzánk!


A Budapestimami 2012 őszi "A mi iskolánk" című pályázata keretében sok szülő osztotta meg gyermeke iskolájával kapcsolatos tapasztalatait. Az akkor beküldött véleményeket ITT OLVASHATOD.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Van az úgy, hogy a szakember is csetlik-botlik... ;-) Elrontja, elfelejti, elbizonytalanodik, megkérdőjelezi magát, sőt segítséget is kér. Kis-Kovácsné Vancsa Barbara írása.
A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A pozitív megerősítések, dicsérő szavak a felnőtteknek is fontosak, de a gyerekeknek szárnyakat adnak, növelik az önbizalmukat. Néhány egyszerű szó, mondat, amit érdemes kipróbálni. A szokásos kérések, fegyelmezések után íme a pozitív lista:
Színes Állatvilág Rajzpályázat

Színes Állatvilág Rajzpályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 1.Korcsoport: 4 - 12 éves gyerekeknek
Ásd bele magad!

Ásd bele magad!

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 15.Korcsoport: 9. - 12. osztályos diákoknak

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére