Jelenlegi hely

Hírlevél - Itt van az ősz...

Kedves [név]!

Túl vagyunk a tanév eleji megrázkódtatáson, az élet kezd újra a szokásos mederben folyni. Annyira sok hasznos, érdekes témánk gyűlt össze, hogy azon gondolkodunk, hogy nem kéthetente, hanem hetente írjunk Nektek. Mit szóltok hozzá? Kellemes őszi napokat kívánunk!

Iskolásoknak

 • Egy jó hír: egy évvel később lesz kötelező az adóazonosító a családi adókedvezményhez! További részletek

 • Az iskolában többnyire nem történik semmi. Mondják ezt otthon a gyerekek. A szülők mégis elképedve látják, hogy sokasodnak a betűk, számok a füzetekben. Oktatási módszerek és technikák az iskolában (Ezt a cikket egyik rendszeres cikkírónk, Budácsik Éva küldte.)

 • Ahogy elkezdődik az új tanév, máris lebetegedik a gyerek? De mit tehetünk mi szülők, hogy ne maradjanak ki az év elejei hajtásból? Persze bizonyára Ők ezt nem annyira bánnák, mint mi szülők. 5 +1 tipp - hogy ne hiányzással induljon az új tanév! (a Szolnokimami cikke)

 • Speciális tanulási zavarnak vagy részképességzavarnak nevezik azt a problémát, amikor egy egyébként ép intellektusú gyermeknek nehézségei adódnak az olvasás, írás vagy a számolás elsajátítása során. Részképességzavar – akinek nehezen megy… (1.) (Semei Györgyi, gyógypedagógus írása)

 • Hogyan (ne) válasszunk különórát a gyerekünknek? Azt, amit a gyereked szeretne, vagy amit Te szeretnél? De mi van, ha a gyógytornász úszást vagy karatét javasolt, de a fiad viszont mindenáron focizni szeretne, miközben te is tudod, hogy minimum két ballába van? Elolvasom (Ildi, az egyik Budapestimami cikke)

 • Terveink között szerepel, hogy összegyűjtünk minél több budapesti különórát, hogy ezzel is segítsük a szülőket a választásban. Ha bármilyen különórát tartasz, akkor küldd el nekünk elérhetőségedet és a különórád alapadatait (helyszín, időpont, korosztály és egy mondat a témáról) a budapest@imami.hu címre, és feltesszük azt oldalunkra. (Részletes, képes, webcímes bemutatkozásért kérd hirdetési ajánlatunkat ugyanezen a címen.)

 

Óvodásoknak

 • Az egyik legszebb időszak gyermekünk életében az óvodáskor. Ez az első igazán nagy változás a gyermek életében: a megszokott biztonságot jelentő otthonból, az anyai védelemből számára idegen felnőttek, gyerekek közé kerül. Óvodás lesz a gyermekem! - A beszoktatás

 • "Kedves Anyukák, túl vagyunk a beszoktatási nehézségeken, a gyerekek jól vették az akadályokat és a szüleiket is sikerült megvigasztalni, illetve kiterelni a csoportszobából - így kezdtem az első szülői értekezletet novemberben" Óvodás lesz a gyermekem! - Konkrét példák a beszoktatásról (az utóbbi két cikk szerzője: Deli Katalin, óvodapedagógus)

 • Kiruccanás "Elég izgága típus vagyok, nehezen ülök meg a fenekemen. Első gyermekem megszületését követően, amikor már túl voltam a kezdeti nehézségeken, kilábaltam a sokkból, hogy Úristen, anya lettem és végre kezdett jó idő lenni, egyre-másra a börtön-szindróma jeleit tapasztaltam magamon, beláttam ez így nem mehet tovább!" (blogírónk, Mészáros Edit blogjának második része)

 

Mindennapok a kisbabával

 • Nagyon sok közösségi oldalon lehet olvasni, hogy a gyermek/gyermekek kifogást jelentenek a mozgásszegény életmódra. Ma már szinte trendinek számít a sportos, feszes test, amire valljuk be szülés után nagyon sok nő vágyik. Mozogni gyermek mellett? Mire figyelj! (Kaczur Beatrix, személyi edző és táplálkozási tanácsadó cikke)

 • Szeptemberben nyílt meg Magyarország első, kifejezetten anyukák számára kialakított online, virtuális fitneszterme, a gyerunkanyukam.hu. Többféle óratípus, napi 3 idősáv, interneten keresztül nézhető és otthon elvégezhető, valós idejű tornaórák.

 • Nem is telt el sok idő azóta, hogy az apák első alkalommal bemehettek a szülőszobára a gyermekük születésekor. Annyira elterjedt ez a gyakorlat, hogy sokszor ha egy szülésnél nincs ott az apa, már azon csodálkozunk. Jó ha ott vannak? Kinek jó és mikor? Apák a szülőszobán (írta: Nagy-Majoros Zsanett, dúla)

 • Amikor kisbaba születik, a látogatók tömegei napokon belül elárasztják az édesanyát és újszülöttjét ajándékokkal. De mégis mit kellene vinni ajándékba? Összegyűjtöttünk néhány ötletet! 5+1 ajándék babalátogatásra (a cikk szerzője a Zalaimami, Sz. Szabina)

 

Észrevetted?

 • Észrevetted, hogy új honlapunk egy kicsit megváltozott? Többen jeleztétek, hogy nem kényelmes a menükre állva automatikusan megjelenő óriási kigördülő használata, ezért eltüntettük. Most már csak a menükre kattintva jelenik meg a sok-sok téma, és úgy is tűnik el. Jobb így?

 • Na de biztos, hogy követed a Budapestimamit a Facebookon? Biztos tudod, hogy a Facebook maga dönti el, hogy mikor kinek a bejegyzését mutatja meg az üzenőfalakon. Így veled is előfordulhat, hogy lemaradtál egy-egy fontos bejegyzésről, információról, programról. Azonban egy egyszerű beállítás segítségével befolyásolhatod, hogy mit szeretnél látni az üzenőfaladon: megadhatod a számodra fontos embereket, oldalakat. Megmutatjuk, hogy mindehhez mit, hogyan kell beállítanod! Kattints IDE!

 

Programok

Az aktuális családi programokat itt találjátok.

A legfontosabbakat külön is kiemeltük számotokra:

 

Szeretettel:

 

a Budapestimamik

Kinga és Ildi

 

www.budapest.imami.hu

Kövess minket a FACEBOOK -on is!

 

Ezt a levelet azért kaptad, mert regisztráltál a budapest.imami.hu, a pest.imami.hu vagy a buda.imami.hu weboldalon. Ha nem szeretnél több ilyen emailt kapni, kérjük írj egy e-mailt a budapest@imami.hu címre vagy az alábbi linkre kattintva egyetlen gomb nyomással törlünk az adatbázisból: Leiratkozás

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Balesetbiztosítás a szünetekben is jár minden gyereknek! Tudod, hol kell igényelni?

Balesetbiztosítás a szünetekben is jár a gyerekeknek - avagy mi, mennyi, és hol kell igényelni

Jó ha tudjátok, hogy a tavaszi, nyári és az őszi szünetre is jár az ingyenes állami gyermek- és ifjúsági baleset-biztosítás a gyermekeknek, persze ne legyen rá szükség, de ha mégis, akkor mutatjuk, miért mennyit fizetnek és hogy kell igényelni. 
Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled.- levél a lányomnak

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled - levél a lányomnak

A lánygyermekek világnapja margójára...Csak bámultam és gyönyörködtem benned mikor megszülettél, olyan tiszta, olyan nemes és olyan örökkévaló érzés volt. De aztán lement a nap, és mikor felébredtem máris kiskamasz lett belőled. Hová lett az idő, mikor gyorsult fel ennyire? Az édes magabiztos kisdedből lassan egy öntudatos, gátlásos, gyönyörű nagylány lesz.
Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére