Jelenlegi hely

Hírlevél - Beavatkozzam?

Kedves [név]!

Mit tegyünk, ha konfliktusba keveredik a gyerekünk? Beavatkozzunk, vagy inkább ne? Ha igen, akkor hogyan? Cikksorozatunkban ezekre a kérdésekre keressük a választ a szülő, a tanító és a pszichológus nézőpontjából:

Konfliktus a gyerekek között – mit tegyen a felnőtt?

 

  • Mészáros Edit, budapesti édesanya és blogírónk ezt így látja: Két dologra próbálom megtanítani. Az egyik, ha konfliktus van, próbálja megbeszélni, ha játékon civódnak, ajánljon fel cserét. A másik, hogy bántani senkit semmiért nem szabad. Közbelépés

  • Budácsik Éva, tanító gondolatai: Úgy gondolom hát, hogy a szülőknek sokkal kevésbé kellene beleszólni a gyermekeik konfliktusaiba. Nem lehet és talán nem is szerencsés elvenni tőle azt a lehetőséget, hogy ő maga igyekezzen megoldani a problémáit. Segítség, bántják a gyerekem!

  • És mit mond a pszichológus, Somogyi Klára? Sok gyermekek közötti konfliktus az életkori sajátosságaikból fakad, az érthetetlen odacsapások, hajhúzások, a saját tárgyakhoz való, önzőségnek tűnő ragaszkodás a gyermek érésével lassan eltűnik és a helyét – jó esetben – a kívülről látott jó példa alapján elsajátított, tudatosabb viselkedés veszi át. Konfliktus a gyerekek között – mit tegyen a felnőtt?

Te mit gondolsz erről? Szólj hozzá bármelyik cikkünkhöz!

 

Legfrissebb híreink

 

  • 2015. szeptember 18-án adták át a Bóbita játszóteret, amely a Radnóti Miklós Művelődési Központ (RAM) kertjében található. Az irodalmi játszótér Weöres Sándor: A tündér c. versét eleveníti meg. Megnézem!

  • Új sorozatunkban megismerkedhetsz azokkal a vitaminokkal, amelyek főként az ovi és iskolakezdés idején hasznosak, hiszen elősegítik az immunrendszer megfelelő működését, amire különösen szükség van a hideg idő beköszöntével: C-vitamin és a gyermek kapcsolata

 

Különórák

 

  • Továbbra is gyűjtjük a budapesti különórákat: Ha bármilyen különórát tartasz, akkor küldd el nekünk elérhetőségedet és a különórád alapadatait (helyszín, időpont, korosztály és egy mondat a témáról) a budapest@imami.hu címre, és feltesszük azt oldalunkra. (Részletes, képes, webcímes bemutatkozásért kérd hirdetési ajánlatunkat ugyanezen a címen.) Az eddig összegyűjtött foglalkozásokat itt találod: Különórák-tanfolyamok, Baba-mama programok

  • A havonta megjelenő Imami naptárral segítünk, hogy mindent előre megtervezhess és ne maradj le semmi fontos eseményről! Megnézem az októberi naptárat!

  • Neked is gondot okoz követni, hogy kinek, melyik napon, mikor, milyen programja, különórája, edzése van? Nem kell észben tartani: Itt a családi öröknaptár! Egyetlen A4-es lapon jelölheted a hetente ismétlődő, fix programokat, minden családtagét külön oszlopban. Az olvasni tudó gyerekeknek segít "nem otthon felejteni" a szükséges holmikat, a kisebbek programjait pedig érdemes rajzzal is jelölni, hogy ők is "el tudják olvasni".

Nyílt napok, iskolanyitogatók

Októberben több iskola és óvoda "megnyitja kapuit" a leendő elsősök/ovisok előtt. A Budapestimami gyűjti és folyamatosan aktualizálja az általános iskolák nyílt napjait, iskola előkészítő foglalkozásait: Ha tudtok ilyen programról, küdjétek el nekünk a budapest@imami.hu címre, és feltesszük azt oldalunkra. Köszönjük!

 

Programok

Az aktuális családi programokat itt találjátok.

A legfontosabbakat külön is kiemeltük számotokra:

 

Szép októberi napokat kívánunk!

 

Szeretettel:

 

a Budapestimamik

Kinga és Ildi

 

www.budapest.imami.hu

Kövess minket a FACEBOOK -on is!

Ezt a levelet azért kaptad, mert regisztráltál a budapest.imami.hu, a pest.imami.hu vagy a buda.imami.hu weboldalon. Ha nem szeretnél több ilyen emailt kapni, kérjük írj egy e-mailt a budapest@imami.hu címre vagy az alábbi linkre kattintva egyetlen gomb nyomással törlünk az adatbázisból: Leiratkozás

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Balesetbiztosítás a szünetekben is jár minden gyereknek! Tudod, hol kell igényelni?

Balesetbiztosítás a szünetekben is jár a gyerekeknek - avagy mi, mennyi, és hol kell igényelni

Jó ha tudjátok, hogy a tavaszi, nyári és az őszi szünetre is jár az ingyenes állami gyermek- és ifjúsági baleset-biztosítás a gyermekeknek, persze ne legyen rá szükség, de ha mégis, akkor mutatjuk, miért mennyit fizetnek és hogy kell igényelni. 
Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled.- levél a lányomnak

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled - levél a lányomnak

A lánygyermekek világnapja margójára...Csak bámultam és gyönyörködtem benned mikor megszülettél, olyan tiszta, olyan nemes és olyan örökkévaló érzés volt. De aztán lement a nap, és mikor felébredtem máris kiskamasz lett belőled. Hová lett az idő, mikor gyorsult fel ennyire? Az édes magabiztos kisdedből lassan egy öntudatos, gátlásos, gyönyörű nagylány lesz.
Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére