Jelenlegi hely

A víz tündére – Meseösvény Kismaroson

Szeptember 17-én, vasárnap a meseösvény helyszíne ezúttal Kismaros. Vár a természet, a Duna-part, mese, zene és sok játék! 

A mese: A víz tündére 

Újabb Bailavidrum meseösvényre hívunkegy varázslatos helyszínre: a Duna nyárvégi ártéri erdejének rejtelmes ösvényeire, szénabálákkal és kökörcsinekkel tarkított mezőkre, vízi madarak lakta holtágak vidékére. Ezúttal a molnár fiának és feleségének útját kísérhetitek végig. Lehet, hogy ti is megpillantjátok majd a víz tündérét, s ha hallgattok a segítő öregasszony tanácsára és kitartóan segítitek az egymástól messze sodródott házaspárt, jutalmatok egy Duna-parti mesés vígasság és mazsola lakoma lesz.

Ezúttal egy kb. 1,5 kilométeres meseösvényt jártok majd be. A visszaút a kocsikhoz ugyanennyi lesz. A helyszín a Nyugati pályaudvarról vonattal és 10 perc sétával is megközelíthető. 

Mit érdemes tudni a meseösvényről?

  • Az egész meseprogram körülbelül három órát vesz igénybe.
  • Regisztráció után az összegyűlt családoknak elmondjuk a mesét. Itt szükség szerint rugalmasan kezeljük a mesekezdést, megértéseteket kérjük
  • Amikor csoportotok (a regisztrációnál kapott csoportsorszám szerint) sorra kerül, elindítunk a meseösvényen, ahol szalagozás és nyilak mutatják majd az útvonalat.
  • Az egyes helyszíneken jelmezes, bábos meseepizódokat varázsolunk elétek, amelyekbe bevonjuk gyermekeiteket is, és ha lehet, a felnőtteket is.
  • Útközben átélitek a mese örömét.
  • A végén jutalmatok: egy marék mazsola, kipirult arc és élményekkel teli szív.
  • Ha nem hiszitek, járjatok utána!

Gyakran ismételt kérdések

Szeretnénk mindenképp együtt végigjárni a meseösvényt. Egy időpontra is regisztráltunk. Ez így elegendő?
Az ugyanarra az időpontra regisztrált családokat több kis csoportba osztjuk a helyszínen. Az éppen jelen lévő gyermekekből alkotjuk a csoportokat. Ha biztosan egy csoportba szeretnétek kerülni, akkor kérjük, várjátok össze egymást, és egyszerre menjetek oda a regisztrációs asztalhoz!

Utolértük az előttünk járó csoportot. Mi legyen?
Ha ez két pont között történik, alkothattok egy nagyobb csapatot.
Amikor egy mesehelyszínre úgy értek, hogy ott még az előző csapattal játszik a meseszereplőnk, akkor kérünk, álljatok meg az állomás előtt lévő tájfutóbójánál. Amint az előző csapat továbbhaladt, szólítunk majd titeket is. Így kerek marad az élmény mindkét csapat számára.

Útközben kiderül, hogy mi lassabban szeretnénk haladni, mint a csoportunk. Lehetséges?
Igen. Ez esetben szóljatok a csapatotok többi családjának, hogy ne várjanak, és nyugodtan maradjatok le. Ezután csatlakozhattok a következő csapatok bármelyikéhez.

Lebetegedett valaki a családból, ezért nem tudunk jönni. Mit tegyünk? 
Írjatok nekünk egy e-mailt és gyógyuljatok meg hamar, de legkésőbb a következő meseösvényig.

Részvételi díj és regisztráció

Várunk szeretettel gyermekeiddel és barátaiddal együtt! Sikeres jelentkezési lap kitöltés után, a Google küld majd nektek egy automatikus üzenetet az elsődlegesen megadott címetekre. Az esemény előtti szombaton mi is küldünk majd egy részletes levelet nektek. Ebben benne lesznek a fontos tudnivalók, példálul az is, hogy pontosan hova gyertek vasárnap.

Programunkra a négy év feletti gyermekeknek és a felnőtteknek is egységesen 2500 forint a belépő. A négyévesnél fiatalabbaknak ingyenes. Ha úgy érzitek, hogy nálatok nagy a család vagy lapos már hó vége felé a buksza, kérlek, jelezzétek ezt a regisztrációnál, vagy akár írjatok előre nekünk! Biztosan találunk megoldást.

Regisztráció

2023. szeptember 17., vasárnap
Kismaros

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére