Jelenlegi hely

Iránytű 2023 ősz – Párkapcsolati és önismereti előadások

Hiteles emberek, ismert szakértők, hasznos tudás, izgalmas témák. Szeptember 25-től új előadások lesznek.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom 2012-ben indította el népszerű előadássorozatát "Család és Karrier?" címmel. Azóta minden év tavaszán és őszén megszervezik ezt az eseményt többek között olyan neves előadókkal, mint Pál Ferenc, Mihalec Gábor, Bagdy Emőke.

Pszichológusok, párterapeuták és ismert emberek beszélnek arról, hogyan kerülj egyensúlyba önmagaddal, a másikkal, és a világgal.

Az előadásokon párválasztási, párkapcsolati és önismereti témákat járnak körbe, és kiemelten foglalkoznak a gyermekvállalás/karrierépítés összeegyeztethetőségének kérdésével. 

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom célja, hogy a tervezett gyermekek megszülessenek hazánkban.
Skrabksi Fruzsinával, a Mozgalom vezetőjével készült interjúnk ITT olvasható.

Szeptember végétől új előadások

Folytatódik az Iránytű előadás-sorozat a Semmelweis Egyetem, az első előadás szeptember 25-én lesz. Az alkalmak 18 órától kezdődnek.

Programok

2023. szeptember 25.

18:00: Pál Feri - Egyensúly a családban és a párkapcsolatban
Katolikus pap, mentálhigiénés szakember

Egyensúly és egyensúlyvesztés. A kóros egyensúly és a nélkülözhetetlen egyensúlyvesztés.
Ami segíti a szükséges egyensúlyt; élő rendszerek megfelelő működésének alapigazságai.
Kinek van igaza? Az egymást kölcsönösen kiegészítő szükségletek, értékek, igazságok egyensúlya.
A szenvedély és a biztonság. Alkalmazkodás és önérvényesítés. Hogyan csináljam?

a teljes est, 90 perces előadás

2023. október 16.

18:00: Süveges Gergő - APAKULCS - hogyan kapcsolódjunk a gyermekünkhöz? Nem csak férfiaknak!
újságíró, coach, az Apakulcs alapítója

Az Apakulcs az egyetlen olyan magyar nyelvű könyv, online segítség és képzésrendszer, amely világos alapelvekkel, kiforrott struktúrával és megvalósítható lépésekkel segít bármely élethelyzetben lévő apának, hogy erősebben és egészségesebben kapcsolódhasson a gyermekéhez. Az a célom, hogy három szót tudj tartalommal megtölteni, magaddal vinni és a saját életedben alkalmazni: ismerd, szeresd, támogasd. Nem is olyan egyszerű. Nem is olyan bonyolult.

19:20: A NEMI SZEREPEKRŐL KAP-pal

Moderátor: Skrabski Fruzsina

Hol ér véget a nő és hol kezdődik a férfi? Kinek az elvárásai dominálnak? Miért a legfontosabb egészségvédő faktor a férfiaknak a gyerekkel való foglalkozás? Ki választ? Hogy választ? A felnőttben élő gyerek, a gyerekben élő felnőtt.
Kovács András Péterrel, művésznevén KAP-pal, a népszerű stand-up előadóval beszélget Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke.

2023. november 6.

18:00: Dr. Lukács Liza - Hogyan szeretsz? - Kötődési sebeink gyógyítása
krízistanácsadó szakpszichológus

A társas kapcsolataink nem csak a lelki életünk színterét jelentik, hanem a testi jóllétünkre és az egészségünkre is nap mint nap hatással vannak. A felnőttkorhoz közeledve mindannyiunkban kialakulnak elképzelések és elvárások arról, hogy kikkel szeretnénk közeli kapcsolatot kialakítani, milyen szülővé szeretnénk válni, milyen párt keresünk. A felnőtt kapcsolataink minőségét azonban elsősorban nem a vágyaink és a terveink határozzák meg, hanem az, hogy a korai gyermekéveinkben milyen kötődési alapmintázatot alakítottunk ki.

Korai társas tapasztalataink nem csak azt befolyásolják, hogyan viszonyulunk másokhoz, hanem azt is, miként gondolkodunk és érzünk önmagunkkal kapcsolatban. Úgy fogunk szeretni, ahogy minket is szerettek. Úgy fogjuk becsülni önmagunkat, amennyire mások számára értékesek voltunk.

Bármilyen tapasztalatot is szereztünk korábban, az ahhoz hasonlóban fogjuk otthon érezni magunkat, tudatosan vagy tudattalanul olyanná formáljuk az emberi kapcsolatainkat. Ez akkor is így van, ha nem őrzünk magunkban pozitív képet a gyermekéveinkről, sőt, akár kifejezetten fájdalmas élményeket hordozunk.

Hogyan írhatjuk felül az egykori kötődési élményeinket és kerülhetünk kölcsönösen támogató, szeretetteljes kapcsolatba önmagunkkal és másokkal?

Az előadás a kötődés témakörét járja körül, életünk megszületésének pillanatától kezdve és érintve a legfontosabb kapcsolatainkat.

19:30: Kozma-Vizkeleti Dániel - Titkok és játszmák a párkapcsolatban

Ne legyen már titka előttem! Na persze, hogy mindent nem kötök az orrára, muszáj hogy legyen személyes terem is a kapcsolatban! Ha szólni kell valamiért az már nem is igazi - miért nem jön rá magától?! Ha igazán szeret, kitalálja, mit szeretnék! Hová lesz az izgalom, ha mindent kimondunk - néha kell egy kis játék is. hetek óta célozgatok neki valamire, ez az oktondi meg nem jön rá.... Egyszerűen nem érti, érted? Mit nem lehet azon nem érteni, hogy elöl hagyom a konyhaasztalon a katalógust OTT kinyitva, amire vágyom?!?! 

Persze, Ti sosem mondtok ilyeneket - ám bizonyosan hallottatok már hasonlóakat. Esetleg bele sem gondolva, hogy a hasonló játékokból ki nyer bármit is. Az előadás keltette közös gondolkodás során keressük az egyensúlyt a romantikátlan nyílt-direkt kommunikáció és a sehová sem vezető sejtetés-titkolózás között.

2023. december 4.

18:00: SEGÍTSÉG, MEGNŐSÜLTEM! - Pindroch Csaba egyszemélyes vígjátéka 90 percben

A Jászai Mari-díjas színművész humoros és méltán népszerű stand-up estjét hozzuk el az Iránytű önismereti-párkapcsolati előadás-sorozat őszi évadára. 
Színes-szerelmes történet-darabkák, párkapcsolati szemelvények, hétköznapi felfordulások egy négy gyerekes gyakorló édesapától, férjtől és hősszerelmestől, aki keresetlen őszinteséggel, kedves iróniával, de nagy beleéléssel vall a Nagy Elhatározásról, a nősülésről. Kihagyhatatlan! 

Írta: Sebestyén Elemér
Rendezte: Radnai Márk

Helyszín: Semmelweis Egyetem, Nagyvárad téri Elméleti Tömb
Budapest 1089, Nagyvárad tér 4., Zöld előadó

Jegyárak:
4 alkalmas bérlet: 11.000 Ft/fő
4 alkalmas diákbérlet: 5500 Ft/fő
1 jegy: 3900 Ft/fő (az adott nap mindkét előadására szól)
1 jegy: szeptember 25-én és december 4-én: 3500 Ft/fő

A korábbi előadások a Hangtárban meghallgathatók.

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletessé teszi a nyarad ez a főtt kukorica recept, nem is kell hozzá a strandra menni! Sőt, mutatunk pár egyéb kukoricás receptet is!
Mosogatógép tabletta praktika

4+1 házi praktika mosogatógép tablettával

Mit tegyünk, hogy a mosott ruha illatos, a mosógépünk pedig hosszú életű legyen?
Piknik és egyéb receptek a nyári boldogsághoz

Piknik és egyéb receptek a nyári boldogsághoz

Jöhet egy nyári piknik? Piknikezni klassz dolog, olyan, mintha kivinnéd a vacsorát a parkba. Nem kell aggódni a morzsákért, a kézzel evés esetlegessége miatt az etikettért. Valahogy mindenki lazább, jókedvűbb és éhesebb is persze. Játszhattok, dumálhattok, kütyümentesen a zöldben... lehet csajos, romantikus, borozgatós vagy gyerekes, a jó hangulat és élmény garantált!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére