Jelenlegi hely

Új játszótér a megújult Nehru parton

Teljesen megújul a ferencvárosi Nehru part. A mintegy három hektárnyi parkos terület a Bálnától a Petőfi hídig tart, s a Duna keleti partja, valamint a Közraktár utca zárja közre. Elkészült a játszótér, bővült a sportpálya, szabadtéri kondiparkot hoztak létre.

A sétányfelület új díszburkolatot kapott, s a Bálna közelében egy rendezvények megtartására alkalmas szabadidőparkot alakítottak ki. A területen kerékpártárolók, hulladékgyűjtők, közösségi asztalok (pl. sakkasztal) is találhatóak. Újjászületett a régi BKV-épület is, ami egyszer vendéglátóipari egységként működik majd.  A Petőfi híd alatti területen BMX- és gördeszkapályát létesítettek a fiataloknak és az extrémsport kedvelőinek. Már sokan birtokba vették a bringapályát, amit este kivilágítanak.

A játszótér árnyékos részen fekszik, a legnagyobb része gumiborításos, kisebb része füves. Kicsik és nagyobbak is megtalálják a szórakoztató játékokat: homokozó, széles csúszda, mászóka, bébihinta, fészekhinta, mászófal, rugós játék, kötelek, mászóelemek. A játszótér mellett fekszik a focipálya és néhány szabadtéri kondigép a felnőtteknek.

A ferencvárosi lesz a főváros első biodiverz módon felújított parkja: olyan speciális növényzetet telepítenek, amely néhány év múltán szinte önfenntartó biológiai rendszerré áll össze. A terület harmadát újrafüvesítették, s automata öntözőrendszert építettek ki. A park fenntartója a Főkert Zrt. és a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.

A Bálna közelében teraszos kávézók találhatók, a sétányon színes napozóágyakat, utcabútorokat tettek ki, innen is gyönyörködhetünk a panorámában.

Forrás: ferencvaros.hu
 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Jósoljunk magunknak férjet Luca napján!

Jósoljunk magunknak férjet Luca napján!

Szent Lucia a legenda szerint Jézus menyasszonya volt, ezért házasságszerző szentnek tartották. Igazi férjjóslásra alkalmas nap volt december 13-a, az év leghosszabb estéje. Van pár tippünk, hogyan kell csinálni!
SOS KARÁCSONY 2020 -  Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

SOS KARÁCSONY 2021 - Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

Az idei karácsony egy kicsit más lesz, mint a többi: visszafogottabb, bensőségesebb, talán lassúbb is. Már most is érezzük, hogy nem zúdul ránk minden oldalról a karácsony marketingje, nem rohanunk boltról boltra, programról programra.
Karácsonyfa legek

Karácsonyfa legek

A legmagasabb fa, a legnagyobb dísz, a legnagyobb szaloncukor, a legtöbb karácsonyfaégő... akadnak legek a karácsonyfa körül. Szépek, izgalmasak, de nem biztos, hogy mindegyik kellene otthonra!
Álomút gyermekrajz pályázat

Álomút gyermekrajz pályázat

Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Akár együtt az egész osztállyal? Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint rajzolni!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére