Jelenlegi hely

Te is lehetsz karácsonyi angyal! - jótékonysági akciók

Karácsony környékén mindenki elgondolkodik azon, hogyan tudna a nehéz sorsú, rászoruló gyermekek ünnepét bearanyozni egy-egy ajándékkal. Összegyűjtöttünk néhány budapesti helyszínt és lehetőséget, ahol várják az adományokat.

Cipősdoboz akció

Az elkészült és összegyűjtött cipősdoboz ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül fogja eljuttatni a rászoruló gyermekekhez (árvaházak, nagycsaládos szervezetek, kórházak, fogyatékosokkal foglalkozó iskolák, egyesületek…), még az ünnepek előtt.

Idén is, mint már sokadik éve, december közepén kétezer dobozt juttatunk el Marosvásárhelyre, Böjte Csaba árváinak. Ezeket az ajándékokat másnap a Parajdon megrendezendő karácsonyi ünnepségen osztják szét a gyermekeknek. Ezen kívül minden vidéki gyűjtőhely szervez ajándékozást szerte az országban, megpróbálva örömet szerezni minél több gyermeknek, akik önhibájukon kívül nem tudnak a családjukkal igazi ünnepben, ajándékozásban részesülni: anyagi helyzetük miatt (mélyszegénységben vagy nagycsaládban élők), egészségi állapotuk miatt (kórházban lévők), családi kapcsolatok hiánya miatt (gyermekotthonok lakói).

Hol és mikor adhatom le az ajándékomat? Az akció  2016. december 1-től december 18-ig tart. Gyűjtőpontok Budapesten

Forrás: ciposdoboz.hu

 

MikulásGyár

A MikulásGyár tartós élelmiszert (tészta, konzerv, olaj, cukor, só, liszt stb.), tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, takarót, játékot, könyvet gyűjt. Az önkéntesek az adományokat dobozokba teszik, majd ezeket a dobozokat a Magyar Vöröskereszt adott megyei központjába juttatja el a Magyar Posta. A Vöröskereszt a dobozok tartalmát - már csomagokként - rászorultsági alapon osztja szét.

A MikulásGyár 2016. december 2. és 21. között tart nyitva, a központi gyűjtőpont területén, az Ötvenhatosok terén 9 és 21 óra között, a Lurdy Házban 10 és 20 óra között.

Hivatalos MikulásGyár-gyűjtőpontok: állandó és központi gyűjtőpont az Ötvenhatosok terén felállított nagy sátor és minden posta, Budapesten a bevásárlóközpontok közül egyedüliként a Lurdy Ház.

Forrás: http://www.mikulasgyar.hu/

Magyar Ökumenikus Segélyszervezet – „Szeretet.éhség. Adománypont és Sütöde”

Az Adventi Ünnep szervezőinek nagy örömére idén ismét csatlakozott a vásárhoz a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet. Hazánk egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezete ez évben immár 21. alkalommal indítja el országos adventi adománygyűjtését. A kezdeményezés szimbóluma, a „szeretet.éhség” mézeskalácsszív évente több tízezer ember számára jelent egyet karácsony egyik legfontosabb üzenetével: a cselekvő szeretettel, a szegények, a hiányt szenvedők támogatásával.

Idén a segélyszervezet az adventi összefogás szellemében ünnepi közösségi teret hoz létre a Bazilika előtti karácsonyi vásárban.  Az Adományponton a szervezet önkéntesei szeretettel és egy mézeskalács szívvel várnak mindenkit, aki szeretne hozzájárulni nehéz sorsú embertársaink megsegítéséhez. Az önkéntesek, a szervezetet segítő ismert médiaszemélyiségek és a vásár látogatói pedig együtt sütik a mézeskalácsokat az Adománypont melletti „Szeretet.éhség. Sütödében”.

Az Operaház Diótörő Fesztiválján kapható forraltbor és más finomságok megvásárlásával is lehet segíteni.

Forrás: http://adventiunnep.hu/hu

Angyali Csomagküldő Szolgálat (ACSSZ)

A Nagycsaládosok Országos Egyesületéhez (NOE) egész évben folyamatosan érkeznek segítségkérő levelek, melyek száma karácsony közeledtével drasztikusan megugrik. Sokan nem is mernek az ünnepi díszítésre, ajándékokra gondolni, hiszen a mindennapi étkezés és a meleg ruha sem megoldott számukra. Az ACSSZ arra hivatott, hogy a „sok kicsi sokra megy”, és „mindenki tehet valamit a világ szebbé, jobbá tételéért” elvén megpróbálják ezeknek a családoknak igazán ünneppé tenni a karácsonyt.

Olyan jólelkű családokat/gyerekeket/embereket keresnek, akik örömmel segítenének az ACSSZ munkájában, és vállalják egy-egy család karácsonyi megajándékozását. A tapasztalat azt mutatja, hogy a családok leginkább tartós élelmiszernek, édességnek, játéknak, könyvnek, meleg ruhának örülnek.

Az angyalok jelentkezését 2016. december 12-ig a acssz@noe.hu e-mailcímre várják. Érdemes megjelölni a jelentkezésnél azt is, hogy milyen jellegű ajándékot tudtok küldeni, pl. elsősorban lánynak/fiúnak való ruhát, cipőt stb. A NOE-nek küldött levél tárgyában a következőt kell feltüntetni: ACSSZ 2016 – angyalok.

Forrás: http://www.noe.hu/hirek/angyalok_jelentkezeset_varjuk

Advent Óbudán - adománygyűjtés

A Flóra 2007 Közhasznú Alapítvány 20 éve munkálkodik a fogyatékkal élőkért, ebből 8 éve a III. kerületben. Az eltérő fejlődésű, autista és halmozottan sérült gyermekek és fiatal felnőttek komplex és intenzív gyógypedagógiai fejlesztésével, nevelésével, az alapítványba járó sérült gyermekek és fiatalok táboroztatásával teszi lehetővé, hogy ők is teljes értékű életet élhessenek. Az alapítvány megbízásából az Óbudai Kulturális Központ Nonprofit Kft. pénzbeli adománygyűjtéssel segíti annak munkáját. Pénzadományaikat a Fő téren és az Óbudai Kulturális Központ házaiban kihelyezett gyűjtőurnákba tehetik. www.floraalapitvany.hu

Forrás: http://adventobudan.hu/karacsonyi-adomanygyujtes/

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Friss: Sokan érdeklődtetek, és igen, Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére