Jelenlegi hely

A kígyókirály gyűrűje meseösvény Kőhegyen

Gyertek el május 11-én szombaton a  Bailavidrum meseösvényre a Szentendre melletti Kőhegyre! Természet, mese és sok játék!

Mese

Ha jó szívetekre hallgattok, és megmentitek a mesebeli kutyát, macskát és kicsi kígyót, csodás helyekre juthattok el és varázsképességekre tehettek szert meseösvényünkön. Kalandjaitok során vár rátok terülj, terülj, asztalkám, füstös ház és királyi palota, csalfa királylány, a varázsgyűrű furfangos visszaszerzése és sok-sok vidámság. 

Helyszín

Ezúttal egy 2,8 kilométeres, hegyre felkapaszkodós túra vár rátok. Útközben a mesébe építve megnézhetitek a Vasas hasadék mohazöld falait és egy békakuruttyolástól hangos tavat is, hogy végül eljussatok a fantasztikus Kőhegyi Menedékházhoz.

Az itteni büfében vagy saját batyuból ehettek, ihattok, a réten játszhattok, a fák alatti árnyékban szusszanhattok, amíg tetszik. Lefelé egy 1,5 kilométeres lejtmenettel, egy rövidebb úton érhettek majd vissza a parkolóhoz. A szokásosnál hosszabb és erőt próbálóbb túrára számítsatok. Babakocsi helyett a háti hordozó használatát ajánljuk.

Mit érdemes tudni a meseösvényről?

  • Az egész meseprogramra szánjatok legalább három órát!
  • Az ugyanarra a mesélési időpontra érkezetteknek elmondjuk a mesét.
  • Mesehallgatás után a meséhez kapcsolódó játékokkal tölthetitek a várakozási időt.
  • Amikor csapatotok (a regisztrációnál kapott sorszám szerint) sorra kerül, elindítunk a meseösvényen, ahol szalagozás és nyilak mutatják majd az útvonalat.
  • Az egyes helyszíneken jelmezes, bábos meseepizódokat varázsolunk elétek, amelyekbe bevonjuk gyermekeiteket is.
  • Útközben átélitek a mese örömét és a komoly próbatételeket.
  • A végén jutalmatok: kipirult arc és élményekkel teli szív.

Ha nem hiszitek, járjatok utána!

Gyakran ismételt kérdések

Szeretnénk mindenképp együtt végigjárni a meseösvényt. Egy időpontra is regisztráltunk. Ez így elegendő?
Az ugyanarra az időpontra regisztrált családokat több kis csoportba osztjuk a helyszínen. Az éppen jelen lévő gyermekekből alkotjuk a csoportokat. Ha biztosan egy csoportba szeretnétek kerülni, akkor kérjük várjátok össze egymást és egyszerre menjetek oda a regisztrációs asztalhoz!

A mesefonalat végig kell fogni?
Ezt az erdei séta nagy részében rátok bízzuk. Arra kérünk, hogy a tájfutó bójától az állomásokra már úgy érkezzetek, hogy egyben van a csapat, minden gyerek fogja a fonalat. Ezzel elkerülhető az, hogy a meseszereplőink kérdezgessenek titeket, hogy mindenki itt van-e már, míg szóval tartják a csapat elejét.

Utolértük az előttünk járó csoportot. Mi legyen?
Ha ez két pont között történik, alkothattok egy nagyobb csapatot.
Ha egy mesehelyszínre értek úgy, hogy ott még az előző csapattal játszik a meseszereplőnk, akkor kérünk, álljatok meg az állomás előtt lévő tájfutó bójánál. Amint az előző csapat továbbhaladt, szólítunk majd titeket is. Így kerek marad az élmény mindkét csapat számára.

Útközben kiderül, hogy mi lassabban szeretnénk haladni, mint a csoportunk. Lehetséges?
Igen. Ez esetben szóljatok a csapatotok többi családjának, hogy ne várjanak, és nyugodtan maradjatok le. Ezután csatlakozhattok a következő csapatok bármelyikéhez.

Lebetegedett valaki a családból, ezért nem tudunk jönni. Mit tegyünk? 
Amennyiben a regisztrációs lapon azt látjátok, hogy lezártuk a jelentkezést arra az időpontra, ahova ti jelentkeztetek, kérünk, hogy az esemény Facebook-csoportjában ajánljátok fel a helyeteket másnak. Kérünk, hogy a csapatneveteket csak egy családnak áruljátok el.

Részvételi díj és regisztráció

Várunk szeretettel gyermekeiddel és barátaiddal együtt! Ha sikeresen regisztrálsz, a google küld majd egy automatikus üzenetet erről az elsődlegesen megadott címedre. Ezek után az esemény előtti pénteken mi is küldünk majd egy részletes levelet minden regisztráltnak. 
Programunkra a 4 év feletti gyermekeknek és a felnőtteknek is egységesen 1500 forint a belépő. A 4 év alattiak részére ingyenes.

Szeretnénk, hogy bárki megismerkedhessen mesés programunkkal, ezért, ha úgy érzitek, hogy nálatok ennek anyagi akadályai lennének, kérlek, írjatok nekünk! Biztosan találunk megoldást.

Regisztráció

2019. május 11., szombat, 9.00-13.00
Kőhegyi Menedékház, Szentendre

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Friss: Sokan érdeklődtetek, és igen, Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére