Jelenlegi hely

Drágám, mit keres a zoknim a hűtőben?! – Kincskeresés és rejtvények a saját lakásodban!

A fenti kérdés a férjem száját hagyta el egyik délután. Bevallom, egy-egy fáradtabb nap végén valóban előfordult már, hogy a lakás bizonyos részein véletlenül oda nem illő dolgok voltak, de most magabiztos fölénnyel válaszoltam: "Ne nyúlj hozzá, direkt van ott, StayInPlay-t fogunk játszani!" – Nyerj egy játékot te is a Budapestimamin!

A StayInPlay applikációt már ismertük, mert nem messze tőlünk van a budapesti pálya, amit már többször is végigjátszottunk, legutóbb kb. futva, hogy felállítsuk a családi rekordot. Ezért bíztam az otthoni játékban is, amit a neten tudtam megrendelni.

Nem csalódtam, nemcsak a 10 éves fiam, hanem én, a „játékmester” is nagyon élveztem. 

Játssz, kalandozz, gondolkozz otthon is!

Kicsit aggódtam, hogy tudom-e gond nélkül telepíteni a játékot, de gyorsan megnyugodhattam: az applikáció szinte szájbarágósan vezetett végig a lépéseken. Az előkészület olyan, mintha egy titkos meglepetésbulit készítenél elő a gyereknek.

A férjem először a kanapéról figyelte, ahogy kiskanállal, képeslappal, fültisztító pálcikával rohangálok a lakásban, de aztán őt is elragadta a hév és együtt kerestük a legjobb helyeket a tárgyaknak és a QR kódoknak.

Ez a lényeg: a saját lakásodban kell elrejteni a kis QR kódokat egy-egy megadott tárgy kíséretében. 

Ezeket kell majd a gyereknek megkeresnie, de ahhoz, hogy lássa a rejtekhelyre navigáló szöveget (amit te írsz be a programba!), meg kell oldania egy rejtvényt, ami a történethez kapcsolódik. Merthogy az is van!

Szóval a „történet+rejtvény+kincskeresés= StayInPlay „ szlogen tényleg igaz!

Miután sikerült mindent titokban előkészítenünk, jöhetett a főszereplő, a fiunk, és vártuk, mi az ítélet, megérte-e a befektetett pénz és energia. Az talán mindent elmond, hogy a játék közben elfeledkezett róla, hogy kezdődik a kedvenc rajzfilmje.

Nagy előnye a StayInPlay-nek a folyamatos változatosság: a történet-rejtvény-kincskeresés váltakozása végig izgalmassá teszi. Azért a legjobb rész mindannyiunk szerint a kincskeresés volt a saját lakásunkban! „Anya, ez most komolyan egy zokni a hűtőben?!” Hmmm, apja fia..

Bár a történet és a rejtvények nem változnak, a kincskeresés olyan nagy élmény, hogy idővel, amikor már kicsit megfakult a helyes válaszok emléke, biztosan elő fogjuk még venni ezt a játékot.

Lehet, hogy nyáron a kertben fogom telepíteni, de talán magunkkal vihetnénk a nyaralásra is, hogy rossz idő esetére is legyen egy tuti programunk, csak kicsit át kell majd írnom a helyszínre vezető segítségeket.

És persze várom, hogy megjelenjen egy újabb játék, vagy a megvásárolt játékhoz elérhető legyen újabb frissítés!

További információ

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Megmentő ölelés

Megmentő ölelés

Az ölelés megnyugtat, oldja a stresszt, lelki állóképességet ad és növeli az összetartozás érzését. Ez a rendkívüli történet is azt bizonyítja, hogy az ölelés gyógyító erőket tud mozgósítani, sőt életet is menthet.
Hogyan NE motiváld a vizsgára készülő gyerekedet? 10 mondat, amit azonnal felejts el!

Hogyan NE motiváld a vizsgára készülő gyerekedet? 10 mondat, amit azonnal felejts el!

Érettségi, felvételi vagy nyelvvizsga? Szülőként természetes, hogy szeretnénk ilyenkor is a gyerek mellett állni, motiválni, segíteni őt. Mit mondjunk a nagy megmérettetés előtt álló kamaszunknak? Egyelőre azt tudom, hogy mit NE mondjunk! :) Íme 10 demotiváló mondat, amit azonnal törölj ki a szótáradból, ha jót akarsz neki. És magadnak.
Húsvéti sonka, tojás újabb élete

Húsvéti sonka, tojás újabb élete

Gyakran szembesülünk azzal, hogy a hagyományos húsvéti ételek megmaradnak, 3-4. napon már nem szívesen eszi a család. Új köntöst adva nekik azonban elfogy!
Emlékek a Kecskeméti Kórház Covid osztályáról és intenzívéről – ők az én, és a családom hősei!

Emlékek a Kecskeméti Kórház Covid osztályáról és intenzívéről – ők az én, és a családom hősei!

Nem féltem a koronavírustól, nem rettegtem a betegségtől, a szövődményeitől, valahogy úgy éreztem, hogy én azok közé fogok tartozni, akik át sem fognak esni rajta, hiszen nem törvényszerű, hogy minden ember elkapja. 

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére