Jelenlegi hely

Drágám, mit keres a zoknim a hűtőben?! – Kincskeresés és rejtvények a saját lakásodban!

A fenti kérdés a férjem száját hagyta el egyik délután. Bevallom, egy-egy fáradtabb nap végén valóban előfordult már, hogy a lakás bizonyos részein véletlenül oda nem illő dolgok voltak, de most magabiztos fölénnyel válaszoltam: "Ne nyúlj hozzá, direkt van ott, StayInPlay-t fogunk játszani!" – Nyerj egy játékot te is a Budapestimamin!

A StayInPlay applikációt már ismertük, mert nem messze tőlünk van a budapesti pálya, amit már többször is végigjátszottunk, legutóbb kb. futva, hogy felállítsuk a családi rekordot. Ezért bíztam az otthoni játékban is, amit a neten tudtam megrendelni.

Nem csalódtam, nemcsak a 10 éves fiam, hanem én, a „játékmester” is nagyon élveztem. 

Játssz, kalandozz, gondolkozz otthon is!

Kicsit aggódtam, hogy tudom-e gond nélkül telepíteni a játékot, de gyorsan megnyugodhattam: az applikáció szinte szájbarágósan vezetett végig a lépéseken. Az előkészület olyan, mintha egy titkos meglepetésbulit készítenél elő a gyereknek.

A férjem először a kanapéról figyelte, ahogy kiskanállal, képeslappal, fültisztító pálcikával rohangálok a lakásban, de aztán őt is elragadta a hév és együtt kerestük a legjobb helyeket a tárgyaknak és a QR kódoknak.

Ez a lényeg: a saját lakásodban kell elrejteni a kis QR kódokat egy-egy megadott tárgy kíséretében. 

Ezeket kell majd a gyereknek megkeresnie, de ahhoz, hogy lássa a rejtekhelyre navigáló szöveget (amit te írsz be a programba!), meg kell oldania egy rejtvényt, ami a történethez kapcsolódik. Merthogy az is van!

Szóval a „történet+rejtvény+kincskeresés= StayInPlay „ szlogen tényleg igaz!

Miután sikerült mindent titokban előkészítenünk, jöhetett a főszereplő, a fiunk, és vártuk, mi az ítélet, megérte-e a befektetett pénz és energia. Az talán mindent elmond, hogy a játék közben elfeledkezett róla, hogy kezdődik a kedvenc rajzfilmje.

Nagy előnye a StayInPlay-nek a folyamatos változatosság: a történet-rejtvény-kincskeresés váltakozása végig izgalmassá teszi. Azért a legjobb rész mindannyiunk szerint a kincskeresés volt a saját lakásunkban! „Anya, ez most komolyan egy zokni a hűtőben?!” Hmmm, apja fia..

Bár a történet és a rejtvények nem változnak, a kincskeresés olyan nagy élmény, hogy idővel, amikor már kicsit megfakult a helyes válaszok emléke, biztosan elő fogjuk még venni ezt a játékot.

Lehet, hogy nyáron a kertben fogom telepíteni, de talán magunkkal vihetnénk a nyaralásra is, hogy rossz idő esetére is legyen egy tuti programunk, csak kicsit át kell majd írnom a helyszínre vezető segítségeket.

És persze várom, hogy megjelenjen egy újabb játék, vagy a megvásárolt játékhoz elérhető legyen újabb frissítés!

További információ

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Álomút gyermekrajz pályázat

Álomút gyermekrajz pályázat

Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Akár együtt az egész osztállyal? Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint rajzolni!
Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére