Jelenlegi hely

Megjelent a fiataloknak szóló, interaktív Biblia neked

Itthon is megjelent a fiataloknak szóló interaktív Biblia neked, a díjnyertes kötet a bibliatanulmányozás új dimenzióját nyithatja meg a fiatalok előtt. A kötet kreatív dizájnelemeket, rövid tematikus összefoglalókat, QR-kódokat, videólinkeket, letölthető piktogramokat, felkészültséghez alkalmazkodó olvasási terveket és számos, a megértést és elmélyülést segítő online és offline segédanyagot is tartalmaz.

Kétéves előkészítő munka után több hazai keresztény szervezet, így a Harmat Kiadó, a Magyar Bibliatársulat, a Kálvin Kiadó, az Ifjúságépítők és a Fiatalok Krisztusért Alapítvány összefogásával Magyarországon is megjelent az angol nyelvterületen 2019-ben Az év Bibliájának választott, kimondottan a fiatal olvasókat célzó Biblia neked.

Ez a könyv neked szól függetlenül attól, hogy forgattad-e eddig a Bibliát, vagy éppen milyen közel érzed magad Istenhez. A Biblia neked fiatalok közreműködésével jött létre, és rengeteg izgalmas dolgot tartalmaz:

  • a revideált új fordítás (RÚF 2014) teljes szövegét;
  • 30 bibliai témát feldolgozó videólinket;
  • több száz interaktív, az elmélyülést segítő feladatot a szövegrészek mellett;
  • szabad felületeket, hogy írj vagy rajzolj;
  • egyoldalas bevezetést minden könyv elején, ami bemutatja, miről szól az adott könyv, és hogyan kapcsolódik a Biblia nagy történetébe;
  • 32 színes oldalt kulcsfontosságú információkkal a Bibliáról és a nehezebben érthető témákról.

Egy kétnapos, országos online ifjúságivezető-képző konferencián mutatták be hivatalosan az elsősorban a 13-18 éves korosztály számára készül interaktív kiadványt. A bibliaolvasás új megközelítésének és a nyomtatott forma online felülethez való kapcsolásának köszönhetően a kötetnek Kárpát-medence-szerte fontos szerepe lehet az ifjúság körében az evangélium terjesztésében, az új típusú ifjúsági bibliaoktatásban.

A rendhagyó interaktív kiadás eredeti változata angol fejlesztés nyomán, több mint ezer fiatal körében végzett felmérés eredményének felhasználásával jött létre. A Magyar Bibliatársulat új fordításával megjelent kötet többek között kreatív dizájnelemeket, rövid tematikus összefoglalókat, QR-kódokat, videólinkeket, valamint a felkészültséghez alkalmazkodó olvasási terveket is tartalmaz.

A kiadványhoz kapcsolódó honlapon az újszerű bibliatanulmányozáshoz segítséget nyújtó, szabadon letölthető digitális segédanyagok – például a csoportos ifjúsági munkában is használható kreatív eszközök, a közösségimédia-élményre asszociáló kivágható piktogramok, poszterek – is elérhetők.

Valamint QR-kódokkal is behívható, változatos témákat feldolgozó rövid videók is segítenek a Szentírás mai életben való alkalmazásában, vagy olyan aktuális problémák feldolgozásában, mint például az aggodalom és a szorongás, az önbántalmazás, a fájdalom és szenvedés vagy akár a bölcs döntéshozatal. Ezeket a hazai kiadáshoz magyar fiatalok közreműködésével forgatták újra a készítők.

A kötetben a bibliahűség mellett kiemelt figyelmet kapott a felekezetköziség is.

Bővebb információk ITT találhatók.

Forrás: Harmat Kiadó

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Megmentő ölelés

Megmentő ölelés

Az ölelés megnyugtat, oldja a stresszt, lelki állóképességet ad és növeli az összetartozás érzését. Ez a rendkívüli történet is azt bizonyítja, hogy az ölelés gyógyító erőket tud mozgósítani, sőt életet is menthet.
Hogyan NE motiváld a vizsgára készülő gyerekedet? 10 mondat, amit azonnal felejts el!

Hogyan NE motiváld a vizsgára készülő gyerekedet? 10 mondat, amit azonnal felejts el!

Érettségi, felvételi vagy nyelvvizsga? Szülőként természetes, hogy szeretnénk ilyenkor is a gyerek mellett állni, motiválni, segíteni őt. Mit mondjunk a nagy megmérettetés előtt álló kamaszunknak? Egyelőre azt tudom, hogy mit NE mondjunk! :) Íme 10 demotiváló mondat, amit azonnal törölj ki a szótáradból, ha jót akarsz neki. És magadnak.
Húsvéti sonka, tojás újabb élete

Húsvéti sonka, tojás újabb élete

Gyakran szembesülünk azzal, hogy a hagyományos húsvéti ételek megmaradnak, 3-4. napon már nem szívesen eszi a család. Új köntöst adva nekik azonban elfogy!
Emlékek a Kecskeméti Kórház Covid osztályáról és intenzívéről – ők az én, és a családom hősei!

Emlékek a Kecskeméti Kórház Covid osztályáról és intenzívéről – ők az én, és a családom hősei!

Nem féltem a koronavírustól, nem rettegtem a betegségtől, a szövődményeitől, valahogy úgy éreztem, hogy én azok közé fogok tartozni, akik át sem fognak esni rajta, hiszen nem törvényszerű, hogy minden ember elkapja. 

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére