Jelenlegi hely

A Tulipán csoport - Mesék ovisokról, ovisoknak

Délutáni alvás, rendrakás, játék a társakkal, doktor bácsihoz, védő nénihez menni - az óvodások életének mindennapi eseményei és kedves történetei jelennek meg a Tulipán Csoport című új mesekönyvsorozat színes grafikákkal illusztrált lapjain. 

A Tulipán csoport egy hiánypótló új magyar könyvsorozat, mely óvodásoknak szól, az ovisok mindennapjait mutatja be egyszerű nyelvezetű történetekkel, igényes grafikával. Témái a mindennapokból származnak, segítségével a csemeték újra átélhetik az élményeiket, hiszen ezek a estek bárkivel megtörténhetnek. A hétköznapi élményeket segít a könyvsorozat feldolgozni játékos formában. 

A történetek egy mesés kis óvoda Tulipán Csoportjába járó gyerkőceiről szólnak. Mint minden kisgyermeknek, nekik sem könnyű megbirkózni a hétköznapok adta nehézségekkel, de a Tulipán Csoport Óvónénije igyekszik varázszsebének segítségével a sok kis problémára megoldást találni.

A könyvek végén pár oldalas színezőt találtok, így a gyerekekkel együtt színezhetitek tovább a történetet. Minden mesekönyv utolsó oldalán egy kód található. A kód segítségével bármilyen, az internetre kapcsolódni képes eszközzel lejátszhatod az adott mese teljes videóját. Így, ha szeretnéd, akkor felolvassák a gyermekednek a mesét.

A 40 oldalas könyvek első 4 kötete tavaly karácsony előtt jelent meg, a következő négy epizód pedig most, a Húsvéti ünnepek után került ki a nyomdából.

A mesekönyvsorozat nyolc részből áll:

1. Kata első napja az óvodában 

Senkinek sem könnyű az első nap az Óvodában. Főleg, ha a kedvenc alvóka is otthon marad! Lássuk milyen, ha mindez a Tulipán Csoportban történik. Vajon, hogyan segít Katának az Óvónéni ezen a nehéz napon?

2. Ádám és a paplan 

A délutáni elalvás nem is olyan egyszerű dolog! A Tulipán Csoportban sem megy mindenkinek olyan hamar. Ebben a történetben Ádámot kell elaltatni, de lehet, hogy a mesélésen kívül szükség lesz egy kis varázslatra is? Vagy mégis elég lesz egy mese?

3. A Jutalom Rudi 

Bizony, a kisgyermekek nem mindig szeretnek szót fogadni. Különösen, ha a rendrakásról van szó! Így vannak ezzel a Tulipán Csoport gyerkőcei is. Lássuk csak, mi történik akkor, ha a rendetlenségen kívül, még egy Túró Rudit is becsempésznek a csoportba?

4. Klára anyukája késik 

Sok szülővel előfordult már, hogy késve érkezett meg gyermekéért az oviba. Klára anyukája is késik, pont mikor Klára kint játszik az udvaron és nagyon megijed. Aggodalomra semmi ok! Lássuk, mivel vigasztalja meg Klárát a Tulipán Csoport varázslatos Óvónénije!

és a vadonatúj epizódok címe:

5. Márky finnyás

6. Natali és a védő néni

7. Dolly és a virágok

8. Kata és a doktor bácsi

További információ a könyvekről

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hátizsák

Hátizsák

„Június volt s ujjongtunk, nincs tovább…” Hosszú évekig június közepe táján Dávid is átérezte az Ady-vers üzenetét, várva a „szabad mellű” örömöket ígérő vakációt. A gimnázium hat évének legutolsó tanítási napján viszont nem volt ujjongás. Valami véget ért. Eljött a búcsúzás ideje.
Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Már négy éve nem lenne méhem, ha a nőgyógyászom lesújtó mondatai után nem találok rá véletlenül az inteneten a mióma embolizáció lehetőségére.
Min múlik gyermeked sikere?

Min múlik gyermeked sikere?

Saját magunkról alkotott hiedelmeink befolyásolják a személyiségünkről alkotott képünket, illetve, hogy mit akarunk és mit tudunk elérni az életünkben. Gondolkodásmódunk hatással van teljesítményünkre, motiváltságunkra. Sokan azt gondolják, hogy a tehetség, az intelligencia alapvetően garantálja a sikert. Bizonyosan nagy hatása van, de csak ezen múlhat, hogy ki mire viszi az életben?
A jó szó öröme

A jó szó öröme

Hiánycikk. Semmibe sem kerül, mégis nagyon sokat ér. Nélküle nehezen lehetne túlélni a hétköznapokat.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére