Jelenlegi hely

A Tulipán csoport - Mesék ovisokról, ovisoknak

Délutáni alvás, rendrakás, játék a társakkal, doktor bácsihoz, védő nénihez menni - az óvodások életének mindennapi eseményei és kedves történetei jelennek meg a Tulipán Csoport című új mesekönyvsorozat színes grafikákkal illusztrált lapjain. 

A Tulipán csoport egy hiánypótló új magyar könyvsorozat, mely óvodásoknak szól, az ovisok mindennapjait mutatja be egyszerű nyelvezetű történetekkel, igényes grafikával. Témái a mindennapokból származnak, segítségével a csemeték újra átélhetik az élményeiket, hiszen ezek a estek bárkivel megtörténhetnek. A hétköznapi élményeket segít a könyvsorozat feldolgozni játékos formában. 

A történetek egy mesés kis óvoda Tulipán Csoportjába járó gyerkőceiről szólnak. Mint minden kisgyermeknek, nekik sem könnyű megbirkózni a hétköznapok adta nehézségekkel, de a Tulipán Csoport Óvónénije igyekszik varázszsebének segítségével a sok kis problémára megoldást találni.

A könyvek végén pár oldalas színezőt találtok, így a gyerekekkel együtt színezhetitek tovább a történetet. Minden mesekönyv utolsó oldalán egy kód található. A kód segítségével bármilyen, az internetre kapcsolódni képes eszközzel lejátszhatod az adott mese teljes videóját. Így, ha szeretnéd, akkor felolvassák a gyermekednek a mesét.

A 40 oldalas könyvek első 4 kötete tavaly karácsony előtt jelent meg, a következő négy epizód pedig most, a Húsvéti ünnepek után került ki a nyomdából.

A mesekönyvsorozat nyolc részből áll:

1. Kata első napja az óvodában 

Senkinek sem könnyű az első nap az Óvodában. Főleg, ha a kedvenc alvóka is otthon marad! Lássuk milyen, ha mindez a Tulipán Csoportban történik. Vajon, hogyan segít Katának az Óvónéni ezen a nehéz napon?

2. Ádám és a paplan 

A délutáni elalvás nem is olyan egyszerű dolog! A Tulipán Csoportban sem megy mindenkinek olyan hamar. Ebben a történetben Ádámot kell elaltatni, de lehet, hogy a mesélésen kívül szükség lesz egy kis varázslatra is? Vagy mégis elég lesz egy mese?

3. A Jutalom Rudi 

Bizony, a kisgyermekek nem mindig szeretnek szót fogadni. Különösen, ha a rendrakásról van szó! Így vannak ezzel a Tulipán Csoport gyerkőcei is. Lássuk csak, mi történik akkor, ha a rendetlenségen kívül, még egy Túró Rudit is becsempésznek a csoportba?

4. Klára anyukája késik 

Sok szülővel előfordult már, hogy késve érkezett meg gyermekéért az oviba. Klára anyukája is késik, pont mikor Klára kint játszik az udvaron és nagyon megijed. Aggodalomra semmi ok! Lássuk, mivel vigasztalja meg Klárát a Tulipán Csoport varázslatos Óvónénije!

és a vadonatúj epizódok címe:

5. Márky finnyás

6. Natali és a védő néni

7. Dolly és a virágok

8. Kata és a doktor bácsi

További információ a könyvekről

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.
Parázs a hó alatt

Parázs a hó alatt – Karácsonyi ének házasoknak

„Már a kezdeteknél elromlott valami. Vagy egyszerűen csak megfagyott az évek alatt.” Történet a reményről és újrakezdésről, egy különös lelki utazásról. „Minden hópehely olyan, mint egy meghozott döntés. Ezek a hópelyhek idővel egymásra rakódnak.” A házasságban is ez történik. Nyerd meg a Harmat Kiadó újdonságát nálunk!
Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Élő adventi naptárrá változnak azok a települések, ahol a házak ablakait ünnepi fénybe és díszbe öltöztetik, számmal jelölve a napokat december elsejétől karácsonyig. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé válik. Testi-lelki egészséget szolgáló program lehet ilyenkor az esti séta lakóhelyünk utcáin.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére