Jelenlegi hely

Megnyílt a Soroksári Botanikus Kert

Újra megnyílt a Soroksári Botanikus Kert, ahol a tavasz hírnökeivel találkozhatunk! A természetvédelmi területén csodaszép virágok, több tájegység különleges növényei, tanösvény és számos látnivaló várja a látogatókat.

Kora tavasszal virágoznak a tőzikék, hóvirágok, krókuszok, az erdélyi májvirágok és számos hunyor faj is.

A Budapesti Corvinus Egyetem által működtetett botanikus kertben a telepített növények mellett természetes élőhelyek is fennmaradtak, kékperjés láprétek, szikes rétek formájában. Áprilistól többféle nőszirmot, illatos cserjéket és gombákat láthatnak mindazok, akik ellátogatnak ide.

A Soroksári Botanikus Kert 1977 óta fővárosi természet-védelmi terület. A 60 hektár területen elterülő kert különleges adottsága, hogy területén értékes, eredeti társulásmaradványok találhatók, amelyek megőrizték a Duna–Tisza közére jellemző vegetációt. Ilyenek a nyílt és zárt homokpusztagyepek, a zsombékos és a meszes talajú kiszáradó láprét, az úgynevezett „Rezervátum”.

Észak-Amerika, Kelet- és Közép-Ázsia, a Kaukázus és Kelet-, Közép- és Dél-Európa növényeit láthatjuk. Egy kis tó, pihenőhelyek és nagy zöld rét várja a pihenni vágyókat.

Rendszeres természetvédelmi, környezetvédelmi programokat szerveznek pl. a Föld Napján vagy júniusi Szent János bogár-séta. A Soroksári Botanikus Kerten át egy 20 állomásos tanösvény vezet végig, ahol egy túraútvonalon lehet bejárni a tájegységenként felosztott területet.

Cím: 1238 Budapest, Túri István út 1.
(Péteri-major, M5-M0 autópálya kereszteződésétől északnyugatra fekvő terület)

Nyitvatartás: Hétfőtől péntekig: 8:00-16:00, Szombaton: 9:00-16:00

A felnőtt belépőjegy ára 800 Ft, a kedvezményes jegy 500 Ft.

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Megmentő ölelés

Megmentő ölelés

Az ölelés megnyugtat, oldja a stresszt, lelki állóképességet ad és növeli az összetartozás érzését. Ez a rendkívüli történet is azt bizonyítja, hogy az ölelés gyógyító erőket tud mozgósítani, sőt életet is menthet.
Hogyan NE motiváld a vizsgára készülő gyerekedet? 10 mondat, amit azonnal felejts el!

Hogyan NE motiváld a vizsgára készülő gyerekedet? 10 mondat, amit azonnal felejts el!

Érettségi, felvételi vagy nyelvvizsga? Szülőként természetes, hogy szeretnénk ilyenkor is a gyerek mellett állni, motiválni, segíteni őt. Mit mondjunk a nagy megmérettetés előtt álló kamaszunknak? Egyelőre azt tudom, hogy mit NE mondjunk! :) Íme 10 demotiváló mondat, amit azonnal törölj ki a szótáradból, ha jót akarsz neki. És magadnak.
Húsvéti sonka, tojás újabb élete

Húsvéti sonka, tojás újabb élete

Gyakran szembesülünk azzal, hogy a hagyományos húsvéti ételek megmaradnak, 3-4. napon már nem szívesen eszi a család. Új köntöst adva nekik azonban elfogy!
Emlékek a Kecskeméti Kórház Covid osztályáról és intenzívéről – ők az én, és a családom hősei!

Emlékek a Kecskeméti Kórház Covid osztályáról és intenzívéről – ők az én, és a családom hősei!

Nem féltem a koronavírustól, nem rettegtem a betegségtől, a szövődményeitől, valahogy úgy éreztem, hogy én azok közé fogok tartozni, akik át sem fognak esni rajta, hiszen nem törvényszerű, hogy minden ember elkapja. 

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére