Jelenlegi hely

Hóvirágmező az Alcsúti Arborétumban

Újra látogatható az Alcsúti Arborétum! Az időjárásnak köszönhetően a hóvirágok nyílása még nem ért véget, így lehetőségetek van megcsodálni a hóvirágmezőt is!

A csodálatos látványt keltő, két és fél hektáron elterülő hófehér hóvirágmező egyedülálló az országban. A járványhelyzet miatt sokáig zárva volt a park, de március 4-től minden nap, 10:00 – 18:00 óráig látogatható!

Fontos tudni, hogy az egészségügyi szempontok alapján az előírások, szabályok betartása a pénztárnál és a mosdóknál kötelező (maszkviselés, 1,5 méteres távolságtartás).

A park egész évben kikapcsolódást nyújt a természet kedvelőinek, családoknak és kirándulni vágyóknak. Az arborétum minden évszakban más-más arculatát mutatja, a kora tavasszal nyíló hatalmas hóvirágmező egyedülálló az országban.

A több mint két hektár alapterületű hóvirágmező teljes pompájában csodálható meg. Az első hóvirágokat az 1800-as évek végén telepítették az akkori nádori birtok kertészei, majs folyamatosan újabb és újabb fajtákkal gyarapították a kertet. A páratlan gyűjteményt hét faj, összességében 24 különböző fajta, illetve változat alkotja.

Az arborétum magját József nádor egykori kastélyának parkja képezi. Hazánk egyik legértékesebb élőfa gyűjteménye található az 1825-től kezdve telepített Alcsúti Arborétum természetvédelmi területén, 40 hektáron 540 fajban gyönyörködhetünk.

Az itt található növények közt nem csak hazai fajokat, de számos érdekességet és ritkaságot is megcsodálhatunk. Az ország legértékesebb élőfagyűjteményeinek egyikeként van számon tartva.

Nyitvatartás
2021. március 4-től:
minden nap 10.00 - 18.00-ig


Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Megmentő ölelés

Megmentő ölelés

Az ölelés megnyugtat, oldja a stresszt, lelki állóképességet ad és növeli az összetartozás érzését. Ez a rendkívüli történet is azt bizonyítja, hogy az ölelés gyógyító erőket tud mozgósítani, sőt életet is menthet.
Hogyan NE motiváld a vizsgára készülő gyerekedet? 10 mondat, amit azonnal felejts el!

Hogyan NE motiváld a vizsgára készülő gyerekedet? 10 mondat, amit azonnal felejts el!

Érettségi, felvételi vagy nyelvvizsga? Szülőként természetes, hogy szeretnénk ilyenkor is a gyerek mellett állni, motiválni, segíteni őt. Mit mondjunk a nagy megmérettetés előtt álló kamaszunknak? Egyelőre azt tudom, hogy mit NE mondjunk! :) Íme 10 demotiváló mondat, amit azonnal törölj ki a szótáradból, ha jót akarsz neki. És magadnak.
Húsvéti sonka, tojás újabb élete

Húsvéti sonka, tojás újabb élete

Gyakran szembesülünk azzal, hogy a hagyományos húsvéti ételek megmaradnak, 3-4. napon már nem szívesen eszi a család. Új köntöst adva nekik azonban elfogy!
Emlékek a Kecskeméti Kórház Covid osztályáról és intenzívéről – ők az én, és a családom hősei!

Emlékek a Kecskeméti Kórház Covid osztályáról és intenzívéről – ők az én, és a családom hősei!

Nem féltem a koronavírustól, nem rettegtem a betegségtől, a szövődményeitől, valahogy úgy éreztem, hogy én azok közé fogok tartozni, akik át sem fognak esni rajta, hiszen nem törvényszerű, hogy minden ember elkapja. 

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére