Jelenlegi hely

Jókai Mór Általános Iskola

Cím: 1145 Budapest, Erzsébet királyné útja 35-37.
Tel.: 1/467-0918, 30/441-46-12 (iroda)
E-mail: jokaimorzuglo@gmail.com
Web: http://www.jokailapja.hu

Iskolánk 1955-ben alakult, ám jelenlegi helyét 1958-ban kapta meg. Addig a Mexikói úti mozgássérültek általános iskolájában működött. Első igazgatónk Vass Gyuláné /1955-1971/ volt, őt követte Dr Kántor Lorántné /1971-1985/, majd Tímár Pál /1985-2000/ vezette iskolánkat. Következetes, magas szakmai munkával vezették az intézetet, köszönjük fáradtságos munkájukat, 2000 óta iskolánk igazgatója: Zőlde Józsefné.
A Jókai Mór Általános Iskola 8 évfolyamos, általánosan képző, nagy hagyományokkal rendelkező intézmény. Iskolánk Zugló egyik legszebb részén, minden szempontból jól megközelíthető helyen található.

Céljaink:

  • Tanulóinknak otthonos, gyermekközpontú légkört teremtsünk.
  • Teljes személyiségfejlesztésre, korszerű ismeretek, készségek megalapozására, bővítésére törekszünk.
  • Szellemileg, erkölcsileg és testileg egészséges nemzedéket szeretnénk nevelni /általános emberi és nemzeti értékek megismertetésével és elfogadtatásával /.
  • Fontosnak tartjuk a szülőkkel való jó kapcsolatok folyamatos ápolását, amelyen keresztül bekapcsolódunk lakóhelyünk életébe.

Iskolánk tanítói, tanári gárdája rendkívül lelkes, elsődleges szempontjuk a gyerekek fejlesztése.
Pedagógusaink megfelelő szakmai felkészültségű, hatékony munkát végző szakemberek. Mindent megteszünk annak érdekében is, hogy tanulóink szabadidejüket a leghasznosabban tölthessék el.
Elsődleges feladatunknak tartjuk, hogy gyermekeink képességeiknek megfelelően a maximális eredményt érjék el, és a 8. osztály befejezése után a számukra legideálisabb középiskolába nyerjenek felvételt. Ennek érdekében lehetőségeinkhez képest biztosítjuk a személyi és tárgyi feltételeket. Minden alkalmat megragadunk, hogy iskolánk hírnevét minél szélesebb körben növeljük. /óvodások vendégül látása iskolánkkal ismerkedő foglalkozásokon, iskolai-kerületi rendezvényeken, versenyeken való részvétel... stb../ Rendszeresen figyelemmel kísérjük a megjelenő pályázatokat. A többségében megnyert pénzösszegekkel lehetőségünk nyílik arra, hogy még inkább megfeleljünk az elvárásoknak

Céljaink megvalósításában garanciát jelent a jó kapcsolat a fenntartóval, aki támogatja iskolánkat.
Az iskola alapítványt működtet, mely hozzájárul a tehetséges diákok jutalmazásához, a tárgyi feltételek bővítéséhez és anyagi támogatást nyújt a szabadidő hasznos eltöltéséhez a rászoruló családok gyermekeinek.
Igyekszünk megtartani a szakmailag és emberileg jól dolgozó munkatársakat. Munkánk így lesz gyümölcsöző hosszú távon. Reméljük, hogy ennek eredményeként a jövőben is szívesen fogják választani intézményünket a minden szempontból igényes szülők.

"Ha egy évre tervezel, vess gabonát, ha tíz évre, ültess fát, ha száz évre, tanítsd a népet!" Kuang Chung

Forrás: http://www.jokailapja.hu


A Budapestimami 2012 őszi "A mi iskolánk" című pályázata keretében sok szülő osztotta meg gyermeke iskolájával kapcsolatos tapasztalatait. Az akkor beküldött véleményeket ITT OLVASHATOD.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Álomút gyermekrajz pályázat

Álomút gyermekrajz pályázat

Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Akár együtt az egész osztállyal? Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint rajzolni!
Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére