Jelenlegi hely

Hunyadi János Általános iskola

Cím: 1148 Budapest, Wass Albert tér 12.
Tel: (1) 363-0080, (30) 866-2403
E-mail: hunyadiiskola.zuglo@upcmail.hu
Web: http://www.hunyadi-zuglo.hu

A Hunyadi János Általános Iskola Zugló zöldövezetében, Nagyzugló városrészben található. A szakmailag jól felkészült nevelőtestület, a lelkiismeretes dolgozói kollektíva, a tágas iskola optimális lehetőséget biztosít a gyerekek testi, lelki és szellemi fejlődéséhez.

Intézményünket több mint 50 évvel ezelőtt Kodály Zoltán avatta fel, ennek megfelelően azóta is megőriztük ének-zenei profilunkat. Az emelt szintű ének-zeneoktatás mellett két énekkarunk működik, a Kicsinyek Kórusa és a Nagykórus. Az elmúlt években a Nagykórus több alkalommal is „Év kórusa” díjat nyert. A minősítő hangversenyeken gyakran mindkét énekkar a legmagasabb elismerésben részesül.

Az emelt ének-zenei osztályba járóknak az alsó tagozaton, órarendbe építve néptáncot is oktatunk, így a népi kultúra ápolásával egyidejűleg a kisgyerekek fokozott mozgásigényét is kielégítjük.

Délutánonként hangszeres zeneórák vannak, melyeket a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola tanárai tartanak tanítványainknak.

A zenei műveltség fejlesztése, a sok, élményteli szereplés, a sikeres, közös munka mind hozzájárul tanulóink egészséges személyiségfejlődéséhez. Célunk: zeneértő, zeneszerető, a világ dolgaira érzékeny, humanista értékrendet képviselő emberek nevelése.

Kiemelkedően fontosnak tartjuk az élethosszig tartó tanulás megalapozásaként az anyanyelvi nevelést. Az irodalom iránti érdeklődés felkeltését segíti a „Diákírók, diákköltők” délutánja is, melyen eddig ismeretlen képességekre is fény derül.

A tehetség kibontakoztatását szolgálja a „Mesejátszók” bábcsoport is, mely a magyar gyermekirodalom megismerésén, a szép magyar beszéd és hagyományok ápolásán túl célul tűzte ki az idősek, betegek segítését is. Ennek jegyében gyakran adnak műsort nyugdíjas színészeknek, beteg gyerekeknek. Bábjaik elkészítésénél a gyermeki alkotókedv és kreativitás érvényesül.

Az angol nyelv iránt érdeklődők számára harmadik osztálytól tanítjuk a nyelvet, negyediktől bontott csoportokban, emelt óraszámban is. A heti 5 órás képzés jó alapot nyújt a későbbi középiskolai nyelvi tanulmányokhoz. A hetedik, nyolcadikosoknak segítséget nyújtunk a nyelvvizsgára való felkészüléshez is. Szorgalmazzuk a külföldi kapcsolatteremtést, a nyelvi jellegű külföldi utazásokat, nyelvi táborok szervezését.

Tanulóink testi fejlődését szolgálja a tornaterem mellett, a minden igényt kielégítő sportudvar. A mindennapos testnevelés követelményein túl alkalom nyílik itt a délutáni tömegsport-foglalkozásokra a 4. és a 8. évfolyamon.

Minden alsó tagozatos tanulónknak biztosítjuk a napközis foglalkozások lehetőségét, melynek keretein belül hangsúlyt fektetünk a gyerekek szabadidejének hasznos eltöltését szolgáló tevékenységekre. Gyakran járunk színházba, játszóházba, úszni, korcsolyázni.

Tanulóink gyakori és sikeres résztvevői a különféle kerületi és budapesti tanulmányi versenyeknek, ahol rendszeresen szép eredményeket érnek el. A nyolcadik osztályt végzők középiskolai beiskolázása évek óta eredményes, legtöbben az általuk első helyen választott iskolában tanulnak tovább.

20 000 kötetes, folyamatosan bővülő állományú könyvtárunk a diákok sokirányú fejlesztését, művelődését szolgálják. A könyvtár és a könyvtári foglalkozások lehetőséget biztosítanak az olvasásra, kutatómunkára, zenehallgatásra, filmvetítésre is. Kicsik és nagyok egyaránt hasznosan tölthetik itt délutánjaikat. Elkészült EU-szabványos játszóterünk.

Délutánonként számítógéptermeinkben – felnőtt felügyelet mellett – mindenki szabadon használhatja a gépeket.

Rendezvényeinket, versenyeken, kórusfesztiválokon, való részvételünket, külföldi utazásainkat, a rászoruló tanulókat a Hunyadi Alapítvány támogatja.

Forrás: http://www.hunyadi-zuglo.hu


A Budapestimami 2012 őszi "A mi iskolánk" című pályázata keretében sok szülő osztotta meg gyermeke iskolájával kapcsolatos tapasztalatait. Az akkor beküldött véleményeket ITT OLVASHATOD.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Nyári ötletelő – 67 tipp a szünidő túléléséhez

Nyári ötletelő – 67 tipp a szünidő túléléséhez

Mit csináljunk a gyerekekkel, amikor épp nincsenek táborban vagy a nagyinál és a családi nyaralás is messze van? Nem kell feltétlenül nyaralni menni ahhoz, hogy élményekben gazdag legyen a vakáció. Ehhez adunk inspiráló öteleteket!
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére