Jelenlegi hely

Budapest, XVIII. kerületi SOFI (Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény)

Cím: 1181 Budapest, Kondor Béla sétány 4.
Tel.: +36 (1) 290-8919, +36 (1) 291-8978
E-mail: iskola@sofi.hu
Web: www.sofi.hu

Iskolánk körzeti feladatot lát el, óvoda, általános iskolai és speciális szakiskolai évfolyamokkal rendelkező gyógypedagógiai nevelési-oktatási intézmény.
Feladatunk a tanulásban akadályozott valamint értelmileg akadályozott gyermekek részére biztosítani a korai fejlesztést, az óvodai ellátást, a képzési kötelezett tanulók ellátását, az általános iskolai nevelést és oktatást, valamint a speciális szakiskolai képzést, pályaorientációs jelleggel.

A komplex oktatási-nevelési program mellett az iskola logopédiai szakszolgálatot is felvállal a kerületben. Az intézményben speciális autista csoport is működik.

 

Iskololánkban magasan képzett gyógypedagógusok, szociálpedagógusok és szakoktatók dolgoznak, munkájukat gyógypedagógiai asszisztensek és gyermekfelügyelők segítik.

Az iskola vezetésének alapkoncepciója, hogy a tanulásban, valamint az értelmileg akadályozott gyermekek nevelése egy egységes rendszert alkosson az óvodától, az általános iskolai ismeretek elsajátításán keresztül a szakmai felkészítéséig (speciális szakiskola).
E sokrétű feladat ellátására több tanulócsoportot hoztunk létre.

Tanulócsoportjaink a következők:

 • óvodai csoport
 • autista csoport
 • középsúlyos értelmi fogyatékosok foglalkoztató csoportja
 • tanulásban akadályozottak alsó és felső tagozata
 • speciális szakiskolai
 • előkészítő szakiskolai (pályaorientációs csoport)

Az iskolában a következő szolgáltatások működnek:

 • logopédiai
 • gyógytestnevelés
 • gyógyúszás óvodásoknak és mozgássérülteknek
 • gyógylovaglás
 • judo-oktatás
 • korcsolyaoktatás.
 • utazó gyógypedagógiai szakszolgálat

A nyolcadik osztály befejezése után a tanulók tovább folytathatják a tanulmányaikat a pályaorientációs osztályokban (9 és 10. osztály) valamint a Speciális Szakiskolában, ahol a Számítógépes adatrögzítő szakma ismereteit sajátíthatják el. A készségfejlesztő speciális szakiskola keretein belül szőnyegszövést és háztartási ismereteket tanulhatnak a fiatalok, emellett a gyakorlati órák keretein belül megtalálható még rengeteg foglalkozástípus: asztalos alapismeretek, szabás-varrás, bőrmunka, szövés, virágkötészet, fazekasság.

Az iskola által nem kötelezően nyújtott szolgáltatások: szakkörök (asztalos, számítástechnika, angol nyelv, énekkar, sport, kiránduló, stb.), tanulmányi versenyek, táborozási lehetőségek, játszóházak, egézséges életmód, drogmegelőzés, pályaválasztási és életvezetési tanácsadások, pszichológiai tanácsadás, Szülők Klubja, stb. Ezek a szolgáltatások mind térítésmentesek.

1998 óta működik iskolánkban a Szülők Klubja, mely előadásaival és az információk közlésével igyekszik tájékozottabá tenni a szülőket és minden érdeklődőt a gyermekek nevelésében, egymás megsegítésében és a társadalmi eligazodásukban.

Az Információs Központ feladata, hogy megfelelő eligazítást adjon az akadályozottakat érintő oktatási és egészségügyi intézményekről, munkahelyekről, a megfelelő jogvédelmi és érdekvédelmi szervezetekről, stb.

A logopédiai szakszolgálat révén kapcsolatot tartunk fenn a kerület összes bölcsődéjével, óvodájával, általános iskolájával. Terveink között szerepel egy nagyobb, hosszútávú program is, mely az akadályozottsággal élő embertársaink és a társadalom közti kapcsolat javítását tűzte ki célul. Szülői kezdeményezésre létrehoztuk az Életjel Alapítványt, amely az iskolában folyó oktató-nevelő munkát, valamint a szabadidős foglalkozások megszervezését, lebonyolítását, finanszírozását segíti elő.

Iskolánkra jellemző a gyermekközpontúság. Legfontosabb számunkra, hogy szeretetteljes, családias légkörben biztosítsuk a tanulók nevelését, oktatását, mentális, érzelmi és szociális fejlődésük elősegítését.

Forrás: http://www.sofi.hu/


A Budapestimami 2012 őszi "A mi iskolánk" című pályázata keretében sok szülő osztotta meg gyermeke iskolájával kapcsolatos tapasztalatait. Az akkor beküldött véleményeket ITT OLVASHATOD.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled.- levél a lányomnak

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled-levél a lányomnak

A lánygyermekek világnapja margójára...Csak bámultam és gyönyörködtem benned mikor megszülettél, olyan tiszta, olyan nemes és olyan örökkévaló érzés volt. De aztán lement a nap, és mikor felébredtem máris kiskamasz lett belőled. Hová lett az idő, mikor gyorsult fel ennyire? Az édes magabiztos kisdedből lassan egy öntudatos, gátlásos, gyönyörű nagylány lesz.
Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére