Jelenlegi hely

Látványszínház a legkisebbeknek

Időpont: 2023. június 9-11.
Helyszín: Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház (1061 Budapest, Jókai tér 10.) és Eötvös10 Művelődési Ház (Budapest, VI., Eötvös u. 10.)

Június 9. és 11. között a legfiatalabb nézőké a főszerep a Kolibri Színház szervezésében megvalósuló Senses Nemzetközi Színházi Fesztiválon.

A rendezvény fókuszában a 0-6 éves korosztálynak szóló, érzékszervi észlelésen alapuló előadások állnak.

A színházművészet különböző formáin keresztül kicsik és nagyok, nézők és színészek együttesen újra felfedezik a színekkel, hangokkal, anyagokkal és mozgással tarkított jelképes világot.

A fesztivál immár a harmadik rendezvénysorozat, amelyet a teátrum a 10. Nemzetközi Színházi Olimpia keretében rendez. Az Indiából, Svédországból, Dániából, Hollandiából, Belgiumból és Spanyolországból érkező, többnyire nonverbális produkciók a mozgás, a zene, a hangok, a színek és a fények érzékelésével hatnak a közönségre.

Az ebben a különleges kategóriában kimagasló produkciókat létrehozó művészek vallják, hogy a kreativitás és alkotás nem kor, hanem kíváncsiság kérdése. Európa-szerte elterjedtek a korosztály számára rendezett művészeti fesztiválok, amelyek Magyarországon még ritkaságnak számítanak.

A fesztivál mind a kísérő szülők, mind a színházi szakma számára lehetőséget kínál arra, hogy a Kolibri Színház jóvoltából meghívott neves nemzetközi alkotócsoportok munkáit megismerhessék. A korai fejlődési szakaszban lévő gyerekekból álló közönség pedig az elemi impulzusok által közösségi színházi élményben vehet részt.

A műfaj legjobbjait felvonultató seregszemlének a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház és az Eötvös10 Művelődési Ház ad otthont.

További infó

- Budapestimami -

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Van az úgy, hogy a szakember is csetlik-botlik... ;-) Elrontja, elfelejti, elbizonytalanodik, megkérdőjelezi magát, sőt segítséget is kér. Kis-Kovácsné Vancsa Barbara írása.
A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A pozitív megerősítések, dicsérő szavak a felnőtteknek is fontosak, de a gyerekeknek szárnyakat adnak, növelik az önbizalmukat. Néhány egyszerű szó, mondat, amit érdemes kipróbálni. A szokásos kérések, fegyelmezések után íme a pozitív lista:
Színes Állatvilág Rajzpályázat

Színes Állatvilág Rajzpályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 1.Korcsoport: 4 - 12 éves gyerekeknek
Ásd bele magad!

Ásd bele magad!

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 15.Korcsoport: 9. - 12. osztályos diákoknak

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére