Jelenlegi hely

Szurkolói zónák és vizes élmények Budapesten

Szurkolj szenvedéllyel! A pénteken kezdődő 17. FINA Világbajnokság ideje alatt interaktív programokkal, játékokkal, étel és ital standokkal, valamint óriáskivetítőkkel várnak mindenkit a Duna Arénánál és a Margitszigeten.

Budapesten két szurkolói zónát alakítanak ki a szervezők a vizes vb ideje alatt, ezek egészen a masters vb zárónapjáig, azaz augusztus 20-ig működnek majd. A hatalmas kivetítőkkel ellátott, ingyenesen látogatható szurkolói zónákba naponta reggel 9-től estig - az események zárásáig - várják azokat, akik nem jutottak belépőhöz, vagy közösségben szeretnék átélni a vb eseményeit.

Az egyik fővárosi szurkolói  zónát a Dagály strand, a másikat a Margitszigeti Atlétikai Centrum területén alakítják ki. Koncertekkel, színes programokkal, játszóházakkal várják az érdeklődőket, hogy a családok minden tagja találjon magának megfelelő elfoglaltságot.

A szurkolói zónákba és a versenyhelyszínekre érkezők is szigorú biztonsági ellenőrzésekre számíthatnak, ezért mindenkit arra kérnek, hogy legalább egy órával a megtekinteni kívánt esemény kezdete előtt érjen ki. Nem vihetők be azok a tárgyak, amelyek általában tilosak a sportrendezvényeken, így például esernyő, nagyobb zászlórúd, vagy oda nem illő transzparens. Félliteres vizes vagy üdítős flakont a szurkolói zónákba igen, a versenyek helyszínére azonban nem szabad bevinni, büfé mindenütt működik majd. A biztonsági előírásokról szóló részletes tájékoztatást és a házirendet a vb honlapján lehet megtalálni. A koncerteken fellép többek között Oláh Gergőt, a Ghymes együttes és Gáspár Laci.

Merülj el az élményekben!

Ha épp nem a lelátóról buzdítod a víz legendáit, akkor a medence partján átélheted, milyen a profik világa. A legmodernebb eszközök segítségével rajtkőre állhatsz a legjobb úszók ellen, megismerheted a vizes sportok érdekességeit, de akár az óriás toronyugrást is kipróbálhatod. Készen állsz a csobbanásra?

Ezek a játéklehetőségek a margitszigeti szurkolói zónában érhetőek el:

Szurkolói Sziget

Nyáron vízközelben lenni az egyik legjobb időtöltés, különösen, ha néhány méterrel odébb a 17. FINA Világbajnokság küzdelmei zajlanak. A Margitszigeten felállított Szurkolói Lounge-ban kanapékon és babzsákokon pihenheted ki a szurkolás fáradalmait, emellett szórakozva készülhetsz a következő eseményre, ahol buzdítani fogod sportolóinkat. Nem éppen klasszikus csendespihenő vár rád, hiszen egy speciális zenegéppel akár a saját szurkolói himnuszodat is megírhatod!

Ismerd meg a vizes sportokat!

Milyen magas az ugrótorony? Mennyi víz van az úszómedencében? A kvízzel letesztelheted, mennyi mindent tudsz a 17. FINA Világbajnokságról és a vizes sportokról. Az álló kioszkon érdekes és informatív kérdéssora kell válaszolnod, ügyességedet pedig ajándékokkal jutalmazzuk.

Szinkronban

Figyelj, táncolj, legyél szinkronban! A játékasztalnál interaktív módon ismerkedhetsz meg a szinkronúszással. Miközben nézed a több kürt előadó szinkronúszókat, memorizálnod kell a látottakat, hogy tökéletesen vissza tudd adni a mozdulatsort.

Legyél te is óriás toronyugró!

Ha eddig elképzelni sem tudtad, milyen 30 méterre a város felett egy deszka szélén állni, most kipróbálhatod magad óriás toronyugróként. VR szemüveg és a legmodernebb technika teszi valósághűvé az élményt. Készen állsz az ugrásra?  Mutasd meg barátaidnak, mennyire bátor vagy!

Ússz a legjobbak ellen!

Nem minden nap adatik meg a lehetőség, hogy a világ legjobb úszói ellen állhass a rajtkőre. Az Xbox Kinect előtt bebizonyíthatod, hogy helyed lenne a világbajnokságon. Igazítsd meg a sapkát, a szemüveget, foglald el a rajtpozíciót és készülj az indulásra! Akár barátaid ellen is versenyezhetsz!

Forrás: MTI, fina-budapest2017.com

Budapestimami

Partnereink