Jelenlegi hely

Nyárra formában? Neked is sikerülhet!

Az Imami és a "Gyerünk, Anyukám!" közös pályázatát olvasva, márciusban közel 150 anya döntött úgy, hogy belevág a 6 hetes FORMA-BONTÓ Programba, és nyárra formába hozza magát!

Ők április óta heti 6 nap, napi 30 perc igen intenzív tornán vesznek részt... ami azért nem semmi család, gyerekek és (házi) munka mellett!

Nagyon drukkolunk nekik, és a program felén túl megkérdeztük őket, hogy HOGY ÉRZIK MAGUKAT? MENNYIBEN VÁLTOZOTT AZ ÉLETÜK?

Őszintén vallottak nehézségekről, örömökről és - bár még csak 3 hét telt el az indulás óta - az első eredményeikről. (Élményeiket az oldal alján olvashatod.)

MÁJUS 22-ÉN ELSTARTOL A

Gyerünk, anyukám! ÉLETÚT PROGRAM

ÚJABB FORDULÓJA

Anya vagy és szeretnél mozogni, de nem tudod, mikor, mit és mennyit?

Esélyed sincs eljárni edzeni a gyerekek miatt?

Hamar elfogy a motivációd, és nem tudod, hogyan lökd magad tovább?

Akkor a Gyerünk, Anyukám! Életút program neked szól!

4 féle program közül választhatsz, az aktuális edzettségi szintednek megfelelően:

A PROGRAMOKRÓL ITT OLVASHATSZ BŐVEBBEN

TUDTAD, HOGY  MÁJUS 8-IG 10% KEDVEZMÉNNYEL FIZETHETSZ ELŐ BÁRMELYIK PROGRAMRA?
 

Az Imami szeretne még egy kis motivációt adni a változáshoz: azok között, akik előfizetnek bármelyik fenti programra, 10 000 forint értékű DECHATLON utalványt sorsolunk ki:MIT KELL TENNED?

CSAK EGY NÉV ÉS EMAIL CÍM MEGADÁSÁVAL* MÁRIS RÉSZT VESZEL A SORSOLÁSON:

JÁTSZOM A DECATHLON UTALVÁNYÉRT!


*ha a május 22-én induló Életút program bármelyikére előfizetsz.
 


Íme a jelenleg is zajló, 6 hetes FORMA-BONTÓ Program résztvevőinek véleménye, élményei:

Zsuzsanna

Mikor és hogyan tornázol? Hogy sikerült beilleszteni a mozgást a mindennapokba?
Általában a lányaim alvásidejére próbálok időzíteni, nagy nehezítés, ha rajtam ugrálnak torna közben :) Mostmár teljesen automatikusan kezdek neki a tornának, amint bemennek a szobájukba lefeküdni.


Imádom, hogy nem kell hozzá bébicsősz, mert itthon tornázhatok.
Imádom, hogy nem kell fitness terembe járnom, ahol mindig akadnak régóta mozgó, fennhéjázó emberek.
Imádom a közösséget, ahova kerültem, a hasonló szenvedésekkel küzdő jópofa anyukákat :D A csapatszellem tényleg segít.
Imádom a rövid órákat, ennyit tényleg bárki meg tud oldani, ha tényleg akarja.
Szóval imádom az egészet, ahogy van, csapatostól, ÖTLETESTŐL, tanárostól ( de nem minden órástól :D )


Nem mindig bírom szuflával az órákat, de ez valószínű a sok-sok évi nem mozgásnak köszönhető, és már azért ez is elég jól alakul


Az 1., 2. 3. heti kajakihívást nagyjából tartom, nem mondom, hogy kőkeményen, de sokkal egészségesebben étkezem, mint valaha. A 4. heti egyenlőre szinte megvalósíthatatlannak tűnik hosszútávon, ebben még keresem az utam.


Jól, remekül, sokkal könnyeben és türelmesebben ugrok az 1000. aaaanyaaa felkiáltásra.
A változás, szerintem igazán látványos, és a mínusz centik ellenére feszes a bőröm is, nem plöttyedt semmim, kezd eltűnni a "ténsasszony karom" is, kopik a narancsbőr és a has.

Azt hiszem, részt veszek a Gyerünk, Anyukám valamelyik, május 22-én induló programjában.

Kipróbálnám a 8 hetes, középhaladó Formaszerviz programot.


Nagyon jó az elképzelés és nagyon szurkolok az egész Gyerünkanyukám csapatnak, hogy hosszútávon tudjanak működni, és egyre több emberhez eljusson a hírük, mert ez tényleg úgy jó ahogy van. Remekül kidolgozott az egész. ÉS aki hagyja hogy változtassanak rajta és akar tenni a változásért kifogások helyett, annak itt sikerülhet. ÉÉs még egüszségügyi előnyöket is tapasztaltam 3 hét alatt, de ez már hosszú lenne. :D


Zsanett

Mikor és hogyan tornázol? Hogy sikerült beilleszteni a mozgást a mindennapokba?
Délelőttöt szoktam megcélozni, mert este már nehezebben megy, addigra ugyanis otthon a család. Gyerkőc betegsége persze írta már felül a terveimet. A kitűzött célom az volt, hogy legalább heti ötször tornázzak, amit idáig tudtam is teljesíteni.


Az online közösség ereje egyértelműen, ezért is csatlakoztam. Edzőterembe biztosan nem jutnék el ennyiszer és könnyen meg is tudnám győzni magam, hogy ma éppen miért nem jó, és különben is futottam már eleget a gyerekek után. Itt viszont amikor látom a többiek bejegyzését a zárt csoportban, hogy ők bizony már végeztek mára és sokszor nehezebb helyzetből álltak fel, akkor összekapom magam és megcsinálom a mai "adagomat". Nóri (szerkesztő: ő tartja a tornákat) stílusa fantasztikus, sokszor átlendített már a torna közbeni holtponton, mert ennyi mozgásszegény év után bizony az állóképességem a béka feneke alatt volt. Féltem az elején, mert tudtam, hogy az "ugribugrik" nekem nem mennek: egyszerűen nem tudom lekövetni a bonyolult mozdulatsorokat. Itt viszont nagyon sok a sikerélményem. Meg merem kockáztatni, hogy soha ennyire nem tornáztam "jól". Igen, nem csak feleslegesen topogok kínomban, hanem TORNÁZOM és érzem, hogy van eredménye.


Az első nehézség a cipőhiány volt. A 15 évvel ezelőttit bizony 2 szülést követően kinőttem. Most viszont büszkén feszítek egy szuper kényelmes sportcipőben, amiben álom tornázni. :) A legnehezebb, hogy ha reggel nem tudok tornázni, akkor bizony estére marad, ami például egy gyerkőc betegsége miatti kialvatlanság miatt már komoly kitartást kíván a részemről. De legalább van 24 óra, amíg megcsinálható, és ez az edzőterem akár 23 órakor is nyitva van és vár engem, a többiek biztatásáról már nem is beszélve.


Igen, igyekszem tartani a heti kihívásokat, bár az eheti cukormegvonás az kemény lesz. Amire büszke vagyok, hogy azóta sokkal tudatosabban figyelek a vízfogyasztásomra, több zöldséget eszek napi szinten és visszatértem a szénhidrátcsökkentett kenyerekre is. Nem megy minden nap mindent betartani, igaz, nem is várom el magamtól. Eldöntöttem ugyanis, hogy ha rossz szokásaimat évek alatt sikerült kialakítani, akkor megválni sem egy nap alatt fogok tudni. Na, nem is több év alatt, viszont adok időt magamnak és inkább kisebb lépésekben haladok, és nem esek kétségbe, ha valamelyik nap "bűnözök egy kicsit".


Aminek örülök, hogy nem "jaj, már megint tornáznom kell" érzésem van, hanem például a core max erősítő edzéseket kimondottan várom. Feszesebbnek érzem magam és pont takarításnál vettem észre, hogy végre tudok normálisan guggolni mindenféle lábzsibbadás nélkül és javult az egyensúlyérzékem is.

Azt hiszem, részt veszek a Gyerünk, Anyukám valamelyik, május 22-én induló programjában.

Ismételném a Forma-Bontót.


Éva

Mikor és hogyan tornázol? Hogy sikerült beilleszteni a mozgást a mindennapokba?
Esténként szoktam tornázni, így még "leadom" a napi stresszt és jobban is alszom.


Hogy nincs időhöz kötve. Amikor ráérek a nap folyamán akkor megcsinálom, nincs utazási idő, rögtön utána le tudok zuhanyozni kényelmesen a saját fürdőszobámban, stb.


Az étrendi kihívások nem mindig betarthatóak. Pl. pont ma, a no cukor hetében van a házassági évfordulónk, az pedig ugye torta nélkül elképzelhetetlen, így hát ma "vétkeztem", és sajnos holnapra is maradt belőle...


A napi 2 l vizet beépítettem az életembe, igaz nem a formabontóval hanem már előtte pár hónappal.
A többi egyelőre még csak alakul, próbálok este 6-ig vacsorázni és igyekszem könnyű ételeket enni.


Húsvét előtt szembetűnőnek tűnt a változás, de azóta ismét kerekebb vagyok, remélem ez csak átmeneti...

Azt hiszem, részt veszek a Gyerünk, Anyukám valamelyik, május 22-én induló programjában.

Kipróbálnám a 8 hetes, középhaladó Formaszerviz programot.


Évi

Mikor és hogyan tornázol? Hogy sikerült beilleszteni a mozgást a mindennapokba?
Mindig a délutáni alvásidőben tornázom.


Nem kell nagymamát vagy bébiszittert hivnom, ha mozogni szeretnék. Motiváló, hogy anyatársakkal együtt mozgok, akik ugyanúgy feláldozzák az alvásidőt vagy (altatás után) az estéjüket azért, hogy mozoghassanak, formálódjanak, és ez erőt ad. A zárt FB csoportbeli kommunikáció is doppingol, ha épp semmi kedvem mozogni. A programon látszik, hogy jól átgondolt, jól felépitett. Hétről hétre változik a fókusz és az intenzitás. Kardió, erősités megfelelő arányban szerepel az edzésekben. Szuper, hogy minden nap más edzés van, abszolút kielégiti a változatosság iránti igényemet és a kiváncsiság is hajt egy-egy edzés előtt. A heti enni/innivaló kihivások is tetszenek.


Az,.hogy minden nap rá kell szánni az energiát és a drága alvásidőt (házimunka helyett:). Közben meg apa panaszkodik, hogy lehetne nagyobb rend is a lakásban. Elég lenne mondjuk heti 3-4 alkalom, kicsit intenzivebb kivitelben. A Formaszerviz szimpatikus is lett emiatt.:)


Az első hét óta betartom a napi 2 l folyadékbevitelt. Figyelek arra, hogy több zöldséget fogyasszak, egyértelműen tudatosabban táplálkozom, mint előtte.


Érzem az edzések hatását, egyértelműen izmosabb és feszesebb a testem, bár kilóban, centiben nem történt látványos változás. Igazából a szülés után visszamaradt 3 kg súlyfeleslegtől, és a kis röcögős pocitól szeretnék megszabadulni, de tudom, hogy igy nehezebb és időigényesebb centikben mérhető eredményt produkálni, mintha nagyobb súlyfelesleggel indultam volna.

Azt hiszem, részt veszek a Gyerünk, Anyukám valamelyik, május 22-én induló programjában.

Kipróbálnám a 8 hetes, középhaladó Formaszerviz programot.


Gizella

Mikor és hogyan tornázol? Hogy sikerült beilleszteni a mozgást a mindennapokba?
Nekem nagyon tetszik, s várom minden nap azt 30-40 percet, amikor csak magamra kell figyelni. Általában késő délután, vagy este tornázom. Ez is egy nagy előnye, mert az én időbeosztásomhoz tudom igazítani, ami nem mindennap ugyanaz.


Különböző, változatos gyakorlatok. Követhető étel-ital kihívások.


Az ugrálás az alattam levő szomszéd miatt.


Napi fél kiló zöldség, édesség kiiktatása.


Igen látványosan átalakít a torna és az étkezés, mások is megjegyezték.

A Gyerünk, Anyukám! havi előfizetésében gondolkodom.

Kipróbálnám a 8 hetes, középhaladó Formaszerviz programot.


Jó a zene, s a szöveg is, elrepül az idő.


Katalin

Mikor és hogyan tornázol? Hogy sikerült beilleszteni a mozgást a mindennapokba?
Többnyire akkor, amikor munka után hazaérek, de előfordult már olyan is, hogy a nap végén fél 11-kor indítottam. Addigra már nagyon fáradt voltam, de nem tudtam kihagyni!


Jók az edzések, jók a zenék, Nóri jó fej. Az edzések nagy részét meg tudom csinálni, de mégis leizzadok.


Semmi, szívesen csinálom napról-napra!


Igyekszem odafigyelni, de ez nem változás, eddig is így próbáltam. Kisebb-nagyobb sikerekkel, de ez a tornától független. Talán még annyi, hogy torna után már nem vagyok éhes - és ez jó!


Jól érzem magam! Könnyebben mozgok. Nem csak én látom, hanem mások is :)

Azt hiszem, részt veszek a Gyerünk, Anyukám valamelyik, május 22-én induló programjában.

Ismételném a Forma-Bontót.


Már le tudom futni egyben, megállás nélkül az 1 km-t! Az első felmérésnél 4x kellett megállnom!


Tünde

Mikor és hogyan tornázol? Hogy sikerült beilleszteni a mozgást a mindennapokba?
Az elsődleges cél, hogy már délelőtt megcsináljam a tornát. Ha nem sikerül, akkor a második terv a kislányom alvásideje. Ha ez sem sikerül, akkor este kb. 9-kor, mikor már mindkét gyerkőc alszik. A mozgás most úgy tűnik, hogy a mindennapok szerves részét képezi, fejben végig tervezem, hogy adott napon mikor fogok tornázni. És tervezem a folytatást is a 6. hét után.


Az, hogy 30 perces. :D Ez tényleg teljesíthetőnek tűnik, és ennyi időt muszáj találni egy napban, amit az egészségemre, magamra, mozgásra szánok. De a legjobb a közösség, ami húz magával. Egyáltalán nem gondoltam, hogy ilyen aktív résztvevője leszek a Facebook-csoportnak. Szeretem olvasni a sorstársak tapasztalatait, véleményét, tanácsait, ötleteit, Nóri biztató szavait, és én is szívesen osztom meg a véleményemet és élményeimet. Oh, és a méréseket, dokumentálásokat, nyomonkövethetőséget is nagyon szeretem. :D


Az étel-/ital-kihivás nem mindig teljesíthető - persze tudom, hogy ez is akarat kérdése (is). Én pl. nem reggelizem, vagy csak egy banánt... ezen most sem tudtam változtatni.


Igen. Még a programot megelőzően változtattam. Minimalizáltam a cukrot és a lisztet. Lehetőség szerint Update1 szerint étkezem.


Abszolút igen. A leglátványosabb az állóképességem növekedése, ami a 3. hét utáni felmérésből is nagyon jól látszik. A mérleg lelassult, a program előtt kb. heti 1 kg-ot fogytam (összesen kb. 6 kg-ot), a 3 hét alatt pedig 1 kg-ot, de ez nem kedvetlenít el, mert az átalakulás szemmel látható, és a centiméterben is mérhető. Feszesebb lettem, és látom, hogy van izom a zsír alatt. :D Egyszerűen feszesebbek a hurkák. :D

Azt hiszem, részt veszek a Gyerünk, Anyukám valamelyik, május 22-én induló programjában.

Ismételném a Forma-Bontót.


Köszönöm Nektek, Nórik, hogy rám találtatok. :D Remélem tényleg sikerül végre a rendszeres mozgást beépítenem az életembe. És mindenkinek ajánlom a Gyerünk, Anyukámat!, aki formálódni, fogyni, erősödni szeretne, példát akar mutatni a sportolással a gyermekeinek, egészségesebben akar élni, és külön azoknak, akik évtizedeket éltek le rendszeres mozgás nélkül, de adnak maguknak újabb esélyt, hogy most sikerüljön az életmódváltás.


Éva

Mikor és hogyan tornázol? Hogy sikerült beilleszteni a mozgást a mindennapokba?
A cél az volt, hogy mindig délelőtt, a kislányom alvás idejében tornázzak, 9-11 óra között. Az esetek 90%-ban ez így is van, bár nem mindig alszik :), pár alkalommal pedig este sikerült csak a torna.


Nagyon tetszik, hogy kb. 30 percesek az órák, mert ennyi időt ki lehet szorítani a napból úgy, hogy közben semmi mást ne csináljak (pl. mosás, főzés...). Ezenkívül nagy előnye egy DVD-hez képest, hogy nem ugyanazt kell csinálni minden nap. Tetszik a csoportszellem is, támogató a közösség!


Az étkezési kihívások!


Próbálom teljesíteni a heti kihívásokat, valamelyiket több, valamelyiket kevesebb sikerrel.


Javult az erőnlétem, kezd hasonlítani a várandósság előtti állapothoz! Jól esik a mozgás, jó érzés, hogy magammal foglalkozom egy kicsit. Szembetűnő változást még nem látok, sem a mérlegen, sem a tükörben, de még nincs itt a vége...

A Gyerünk, Anyukám! havi előfizetésében gondolkodom.

Kipróbálnám a 8 hetes, haladó Formaszerviz Plusz programot.


Zsófi

Mikor és hogyan tornázol? Hogy sikerült beilleszteni a mozgást a mindennapokba?
Reggel hat óra, kiugrok az ágyból és irány a nappali a rögtönzött edzőtermem kisautók, tűzoltóság, vonatok társaságában. Kisfiam, Bence ilyenkor még mormota üzemmódban van, így az enyém a terep! Még soha nem maradt ki egyetlen nap sem, így is tervezem a program végéig. Három hét múlva pedig jöhet a következő!


A programba az tetszik, hogy egy napig elérhető a videó. Nem lehet húzni, halasztani, visz magával a lendület napról-napra. A legjobb, hogy otthon lehet csinálni és egyedül!


Nem mondhatnám, hogy bármi nehézséget okozna. Talán egy dolog van, ami nehezebb, ez a heti kaja-pia kihívás. Nem sikerül mindig betartani.


Változtattam az étkezésen is.Nem eszek szénhidrátot, egy hónapja nem ettem kenyeret, zsemlét, ropogós langyos kiflit se. Nincsenek kisfiam által meghagyott maradék falatkák. "Jah, nem kéred? Akkor megeszem...hogyne enném! "Bevallom néha ténfergek a konyha körül, de ekkor jövet-menet jöhet egy kis eper!


Változás kg-ban minimális, de a centi kevesebbet mutatott három hét után. Négy centi derékban és mellben, amit meglepetésként ért!
A 16 kg-ot simán felkapom a hátamra és körbe mászom vele a lakást! Szuper ez a program! Soha nem gondoltam, hogy a tánc mellett valaha megszeretem a tornát!

Azt hiszem, részt veszek a Gyerünk, Anyukám valamelyik, május 22-én induló programjában.

Kipróbálnám a 8 hetes, haladó Formaszerviz Plusz programot.


Zsófi

Mikor és hogyan tornázol? Hogy sikerült beilleszteni a mozgást a mindennapokba?
Egyedülálló anyukaként, 60 km-re lakó nagymamával az esetek 90%-ában 21-21:30 körül tudok nekiállni a tornának, ha mindkét gyerekem alszik. (De amikor tudom, hogy pénteken munka után elutazunk vendégségbe hétvégére, és későn érünk oda, akkor reggel 4-4:30 között még otthon "lezavarom" a tornát, hogy ne maradjon ki.)


Elsősorban Nóri órái, a lelkesítése, a folyamatos kommunikációja, és hogy olyanokat mond, amivel eltereli a figyelmet arról, hogy mindjárt meghalok. :) Nagyon jó a FB csapat, támogatjuk egymást. Tetszenek a heti kihívásos levelek, és Nóri "ne add fel" levelei is.
Szóval az egész program ZSENIÁLIS úgy, ahogy van!!! Nem győzök elég hálás lenni, hogy az Imami hírlevél révén hallottam róla!


Nem nagyon látok ilyet. Illetve a heti kihívásra (no cukor) azt gondoltam, hogy ááá, ez menni fog, hiszen nem eszem (hozzáadott) cukrot január óra. Aztán Nóri leveléből kiderült, hogy fruktóz-dextróz mellett maltodextrin meg ilyenek is cukrot jelentenek. Szóval a január óra lelkesen rágcsált sovány csirkemell sonkámról is kiderült, hogy elvileg azt sem ehetném... :( Úgyhogy a héten még jobban odafigyelek!


Januárban dietetikus segítségét kértem, elég drasztikusan megváltoztatta az étkezési szokásaimat. Március eleje óta tornázom Veletek, így a kettő együtt fejti ki hatását, nem csak fogyok, de olyan formálódás is zajlik, hogy hűha! :)
Eddig mindig péksütit, szendvicset, főzeléket, tésztát ettem, gyakorlatilag egész nap. Január óta nagyon max. 2*2 szelet teljes kiőrlésű toast kenyér engedélyezett, de amikor lehet, elhagyom. Rengeteg tojást eszem, és amikor lehet, salátát husival. Ha néha édességre vágyom, paleo nasit készítek.


Brutálisan látványos ez a 12 kg. Beleférek a 18 évvel ezelőtti szalagavatós ruhámba, és 3 mérettel kisebb nadrágokat kell vennem, mint mondjuk januárban.
Hiányzik a torna minden nap, alig várom, hogy nekiállhassak. A futást is jobban bírom. Tavaly 8 km volt a max, amit ki tudtam préselni magamból. 2 hete már 15 km-t futottam. :)
A munkahelyemen napi szinten téma, hogy mit eszem, mennyit tornázom, és hogy "hűű, de jól nézel ki".
Elvált, egyedülálló két gyerekes anyukaként nagyon-nagyon jó motiváló erő ez a sok dicséret, és persze az, hogy remekül érzem magam a bőrömben!
Mindenképpen folytatni fogom a Formaszerviz Plusz programmal.
Köszönöm, hogy a figyelmembe ajánlottátok a programot!

Azt hiszem, részt veszek a Gyerünk, Anyukám valamelyik, május 22-én induló programjában.

Kipróbálnám a 8 hetes, haladó Formaszerviz Plusz programot.


Emese

Mikor és hogyan tornázol? Hogy sikerült beilleszteni a mozgást a mindennapokba?
Otthon tornázom, általában alvásidőben. Az is előfordult már párszor, hogy elcsúszott estére, ilyenkor van, hogy a 6 éves lányom is velem tornázik. :) Ha egy nap valamiért kimarad, már hiányzik és lelkiismeret furdalásom van, ami nagyon jó érzés!


Számomra a legpozitívabb, hogy bármikor elindíthatom. A 30-40 perc mozgás pedig könnyen beilleszthető a napomba. Ennyi idő jár "énidőnek". :)


Némelyik gyakorlat nehezen megy, de ez sajnos az én izmaim elsorvadását mutatják csak. :)


Már a program megkezdésekor elhagytam a cukrot az étkezésemből. Igyekszem minél több zöldséget és fehérjében dús ételt enni. A fehér lisztet is kiiktattam a menümből, helyette rozsveknit és teljes kiőrlésű tésztát eszem. Figyelek a napi folyadék bevitelemre is.


Már 3 hét után is sokkal jobb az állóképességem. Jobban érzem magam a bőrömben és már van aki észre is vette, hogy fogytam egy kicsit. :) Csupa pozitív élmény!!!!

Azt hiszem, részt veszek a Gyerünk, Anyukám valamelyik, május 22-én induló programjában.

Ismételném a Forma-Bontót.

Nem bántam meg, hogy belevágtam. Az önbizalmam is kezdem visszaszerezni! :)


Dóra

Mikor és hogyan tornázol? Hogy sikerült beilleszteni a mozgást a mindennapokba?
Általában délelőtt, miközben a 2 és fél éves lányom elfoglalja magát.


A felépítése, a dietetikus által ajánlott kihívások, a változatosság, a facebook csoport.

Néha bizonytalan vagyok benne, hogy tényleg helyesen csinálom-e a gyakorlatot.


Több vizet iszom, több zöldséget eszem, nagyon ritkán nassolok, igyekszem a cukrot kihagyni.


Érzem, hogy izmosabb vagyok, jobb az állóképességem, nem vagyok annyira fáradt este, mint korábban. A ruháim nem feszülnek rajtam.

Azt hiszem, részt veszek a Gyerünk, Anyukám valamelyik, május 22-én induló programjában.

Kipróbálnám a 8 hetes, középhaladó Formaszerviz programot.


Nagyon hálás vagyok, hogy eljutott hozzám ennek a programnak a híre, és bele mertem vágni. Büszke vagyok magamra, hogy kitartóan végzem a feladatokat.


Krisztina

Mikor és hogyan tornázol? Hogy sikerült beilleszteni a mozgást a mindennapokba?
A napi tornát csak este, a gyerekek elalvása után tudom elvégezni. Ez többnyire megfelel, pár alkalom volt, amikor egész kimerült voltam a nap végén, és nem sikerült megcsinálnom az aznapi tornát. Volt, hogy kimerülten is "lenyomtam". :)


Tetszik, hogy bármikor elindítható a torna, tetszik a támogató közösség, bár az étkezési kihívások számomra tényleg kihívások, de apránként jönnek az újabb teljesítendő feladatok, és egyszerre elég egyre koncentrálni. Ez persze beépül a tudatalattimba, és idővel talán egyszerre nem csak egy étkezési kihívást próbálok majd teljesíteni, hanem az összeset sikerül beépíteni a mindennapjaimba. Tetszik, hogy bár nehezen kezdek bele a tornába, az elején mindig ugyanazok a feladatok vannak, és ekkor már nem probléma. Persze sok gyakorlat még kifog rajtam, de gyakorlat teszi a mestert. :)


Pontosan betartani az étkezési kihívásokat, és nehézség, amikor egy fárasztó nap végén állnék neki tornázni. Napközben sajnos nem tudom megoldani a tornát gyerekmentesen, gyerek mellett pedig nem tudok a tornára koncentrálni (2 éves mindent megfog, kapcsolgat stb. - akár a számítógépet is! :D ). Meg persze az erőnlétem is nehézséget okoz, mert nem sportoltam rendszeresen és intenzíven soha.
A folyadékivás mindig a mumusom volt, és, ha tudatosan nem figyelek rá, keveset iszom. :(


Egyelőre a heti kihívásoknak próbálok megfelelni, de a minél több zöldség fogyasztása már az agyam hátuljában motoszkál, így erre mindig igyekszem figyelni. Ha nem is fél kilót naponta, de többet enni belőle, mint korábban.


A kitűzött célomat sikerült elérnem: egy lyukkal beljebb tudom kapcsolni az övemet! Amikor tükörbe nézek, mintha feszesebb lenne a háj rajtam. :) Leglátványosabb a comb változása, a -2 cm-t érzem a farmeremen. Lazább lett rajtam, ami jelenleg nagyon jó érzés. Egy másik nadrág meg, ami már nagyon feszült rajtam, most már elfogadhatóan áll, még egy kicsi és az is tökéletes lesz. A következő lépcsőfok a ruhatárcsere lenne, de azt hiszem, az még egy kicsit odébb lesz... :)

A Gyerünk, Anyukám! havi előfizetésében gondolkodom.

A 8 hetes, szülés utáni regeneráló program (SZURP) lenne nekem való...


Kislányom azt mondta, ha lefogyok, mehetek a strandra. Szeretek úszni, úgyhogy... Gyerünk, Anyukám! :D


Krisztina

Mikor és hogyan tornázol? Hogy sikerült beilleszteni a mozgást a mindennapokba?
Az első hetekben reggelente korábban keltem fel és így ezzel kezdtem minden napomat. Így nem nyomasztott napközben, ráadásul egész nap fitt, energikus voltam. Aztán azóta nagy változások voltak a családban (nagyon súlyos beteg kislányunk több hónap után végre hazajöhetett a kórházból), így át kellett variálnom a tornát, nincs fix időpont, de így is működik.


Az tetszik, hogy nem vagyok egyedül, hogy egy kész programot kapok, egy szakember mondja (és megmutatja), hogy mit csináljak, nem nekem kell összevadásznom több helyről, hogy milyen gyakorlatokat csináljak. Ezek nagyon nagy motivációs erővel bírnak. Emellett viszont nem vagyok senkihez kötve, nincs olyan, hogy közbejött valami és nem megyek edzésre. Nem kell bébiszitter, nem jelent plusz időt eljutni az edzésre, nem kellenek extra eszközök, felszerelések, nem lát senki stb. A 24 órába pedig bele kell férnie annak a 30 percnek, akármi is legyen.


Talán csak az, hogy néha akadozik a videó, ami nagyon bosszantó tud lenni torna közben.


Igen. Szigorúan betartom a heti kihívásokat, sőt, igazából "görgetem" őket és igyekszem az aktuális mellett a korábbi hetek feladatait is teljesíteni. Nem is olyan vészes, mint gondoltam. A cukor kihívás volt a legnehezebb eddig, de az is inkább azért, mert gyakorlatilag semmilyen készételt nem ehettem, hiszen szinte mindenben van cukor. Így ez több figyelmet, tervezést igényelt.


Egyértelműen sokkal jobban! Nincs bűntudatom, jó nap mint nap csatakosra izzadni és érezni, hogy végre csináltam valamit. A testem is alakul, egyre feszesebb, izmosabb lettem, így nap mint nap könnyebb a tükörbe nézni.

Azt hiszem, részt veszek a Gyerünk, Anyukám valamelyik, május 22-én induló programjában.

Kipróbálnám a 8 hetes, haladó Formaszerviz Plusz programot.


Szeretném bebizonyítani magamnak (és akár másoknak is), hogy nincs olyan élethelyzet, ami indokolná, hogy tartósan ne mozogjunk. Ha valami fontos, akkor azt be lehet építeni a napirendbe, csak akarni kell. A napokban lesz egy éves nagyon súlyos beteg kislányom, aki fél életét az intenzív osztályon, lélegeztetőgépen töltötte, nagyon sok időt, energiát jelent a gondozása (és mellette a két egészséges, eleven fiamnak a nevelése). Hónapokig nem mozogtam, hiszen így is néha alig bírtam az emberpróbáló helyzetet lelkileg és fizikailag is. Aztán év elején már annyira zavart, hogy nem nyerte vissza a testem a szülés előtti formáját (a két fiamnál ez "magától" működött), meg hogy nem engedek egy kis időt magamnak, hogy elkezdtem önállóan itthon "edzegetni" (az szóba se jött, hogy bárhova eljárjak, több segítséget már nem kérhetek a gyerekek mellé, pláne, hogy bizonytalan élethelyzetünk miatt egy bérletet se mertem venni sehova), de az sem volt az igazi. A Formabontó viszont tökéletes választás volt, nekem nagyon bejön ez a program, látom az eredményt, élvezem a tornát, és komolyabb erőfeszítés nélkül sikerül minden nap találni rá fél órát. Szóval tényleg nincs kifogás!


Zsanett

Mikor és hogyan tornázol? Hogy sikerült beilleszteni a mozgást a mindennapokba?
Általában délelôtt tornászok, mikor a nagyobbik kisfiam oviban van. Ha délelôtt mégsem jön össze, akkor este fürciidôben, ilyenkor apa fürdet.


Nagyon szimpatikus Nóri, tetszik, hogy természetes. A program pedig nagyon változatos, nem lehet megunni. Szuper az összes òra, a zenékrôl nem is beszélve:)


A kaja kihívások. De igyekszem, és a cukormentes hét annyira jól sikerült, hogy szerencsére már sokkal könnyebb ellenállnom a kìsértésnek.


Próbálok sokat inni, és több zöldséget fogyasztani, csokit mellôzni.


Sokkal energetikusabb vagyok, karjaim nagyon sokat erôsödtek, lábam formája alakulóban:)

Azt hiszem, részt veszek a Gyerünk, Anyukám valamelyik, május 22-én induló programjában.

Ismételném a Forma-Bontót.


Mindenkit, csak biztatni tudok, aki valami újra vágyik, és ki szeretne törni a komfortzónából, hogy vàgjon bele!!

Partnereink