Jelenlegi hely

Kultúra a vízparton - Velence Vízi Színház

Idén nyártól az Esztrád Színház a vízpartra költözteti a kultúrát. A Velencei-tó északi partján megnyitotta kapuit a Velence Vízi Színház, amely a térségben nyaralóknak és a helyieknek egyaránt kulturált szórakozási lehetőséget kínál. Július és augusztus folyamán minden hétvégén előadásokkal, felnőtt és gyermek musicalekkel várják a vendégeket, közvetlen tóparti környezetben, a Velence Korzó Tetőteraszon.

A változatos programsorozatban a család minden tagja talál kedvére valót. A gyermekek részére délután foglalkozásokat tartanak a Folkteraszon illetve felfedezhetik a Öko labirintus rejtelmeit. Bábelőadásokkal, kreatív, interaktív előadásokkal várjuk a kicsiket, óvodapedagógusok és szakképzett gyermekfelügyelők óvó tekintete mellett.

18 órától Gyermekszínházba invitálják a családokat, 19 órakor kezdődik az Ugródeszka, amely a Színitanodáknak és nívós amatőr csoportoknak ad bemutatkozási lehetőséget, 20.30 órakor kezdődnek az esti előadások.

Gyermekszínház előadások

Tücsökszabi Móka - Interaktív koncert
július 14., 28., augusztus 27., 18:00

Tücsökszabi Móka – csendtől a hangorkánig – vidám interaktív mókázás az ovis, kisiskolás korosztálynak, Cseke Szabi zenepedagógus saját dalaival és népdalokkal, síppal-dobbal-hegedűvel, és egy különleges hangszerrel, a tündérdobbal. Tücsökszabi Zenei Játszótér – játék a hagokkal, a hangszerekkel – Cseke Szabi mókás dalai, játék, daltanulás, közös zenélés csörgőbörgőkön, tündérdobon, edényeken, kicsiknek és szüleiknek.

Brémai muzsikusok - Zenés mesejáték
július 15., 18:00

A Brémai muzsikusok egy Grimm-mese. Szereplői gazdájuk által kegyvesztett, de kedves, a kicsik számára is jól ismert háziállatok és gonosz emberekből álló betyárbanda, akik más javaiból lakmároznak, dorbézolnak egy másoktól elorozott helyen. A négy állatot sorsközösségük köti össze. Mindannyian számkivettek, csak a jó szerencséjükben reménykedhetnek, mivel ilyen-olyan okokkal az ember meg akar szabadulni tőlük.A mese olyan állatok összefogásáról szól, akik kilátástalan élethelyzetükben legyőzik az embert.  

Szalóki Ági: Körforgás - gyerekkoncert
július 16., 18:00                                     

A Körforgás zenei anyagát énekelt versek alkotják, többek között József Attila, Tamkó Sirató Károly, Szabó T. Anna, Erdős Virág, Jónás Tamás és Garaczi László költeményei. A zeneszerzők, Szalóki Ági és Fenyvesi Márton, aki első ízben dolgozott együtt Ági összeszokott csapatával, színes, izgalmas zenei világot hoztak létre: a dalok a magyar, cigány, az afrikai mali és pigmeus, az indiai zenei hagyományok mellett a jazz és a könnyűzene világából is merítenek. A Körforgás szövegei is sokfélék: a gyerekek és felnőttek számára ismerős élethelyzetekről szólnak (utazás a négyes–hatos villamoson, mi történik, ha lefagy a számítógép), de lehetőséget adnak a szerelemről, a születésről, a családról és az elmúlásról való beszélgetésekre is. A verseket a körforgás jegyében Szabó T. Anna mesefüzére öleli körül, a kötet gyönyörű illusztrációit Kiskovács Eszter készítette.

L’Aura Band: Egy esztendős…- Népi dal-játék
július 21., augusztus 11., 18:00

Hahó! Hol a hajóm? - Mesekoncert
július 22. , 29., augusztus 12., 26., 18:00

A kicsik érdeklődését megcélzó együttesünk a mesék birodalmába invitálja a közönségét. A műsor interaktív, így a gyermekek részvételével ismerjük meg Korál Sellőt, Borostás Kapitányt és barátaikat, akik nagy kalandokba kerülnek utazásaik során. És ezeket a kalandokat vidám dalok, izgalmas táncok, kedves bábok, megsimogatható hangszerek kísérik a gyerekek aktív részvételével.

Figura Ede: Csimpilimpi hova mész?
július 23., 18:00

Igényes, közös, interaktív drámapedagógiai, élőzenés színházi előadás, ami a közönség aktív közreműködésére épül, s felnőttek, gyerekek egyaránt értik és élvezik.

Tompeti koncert
július 30., augusztus 13.,18:00

Tompeti és Barátai – váratlanul jelentek meg a színen. Közvetlenségüknek, humoruknak köszönhetően a gyerekek máris barátjuknak fogadták őket. A gyerekek kedvenc Rock & Roll figurája, Tompeti és Csillagszemű 2009 óta szórakoztatja és tanítgatja játékosan a zene nyelvén keresztül a legkisebbeket. A Tompeti – Show egy fergeteges hangulatú, interaktív családi show-műsor sok-sok zenével és érdekes hangszerekkel (afrikai djambe, kazu, gitár, furulya, szájharmónika, mandolin, benjo), jelmezekkel, interaktív és képességfejlesztő játékokkal, tréfás családi vetélkedővel.

Fekete István – Habány Tamás: Vuk, a kisróka - zenés mesejáték
augusztus 4. 18:00

Mazsola és Tádé - Zenés bábjáték
augusztus 5., 18:00

A gyermekek és a gyermeklelkű felnőttek számára nincs is annál nagyobb csoda, mint mikor egy báb életre kel, és kalandjaival elvarázsol. Hát még ha ez a báb egy szeretetre méltó pöttöm kismalac, aki nagy lélekkel és sok-sok érzelemmel van megáldva.

Alma Zenekar koncert
augusztus 6., 18:00

A közismert gyerekzenekar a közel 1 órás családi koncert során improvizatív módon kezeli a táncos-zenés együttlétet: a gyerekek, sőt a szülők, pedagógusok is aktív részesei és formálói a sok vidámsággal fűszerezett műsornak. Sikerük kulcsa a gyermeklelket megérintő őszinteségben, a „nevető”,- és „tánc-izmokat” egyaránt megmozgató képességükben rejlik. A zenekar műsorában a nagysikerű saját dalok mellett 20 éve töretlen sikerrel adja elő a klasszikus és kortárs költők legszebb verseit megzenésítve. A koncert gerincét természetesen a nagy közönség kedvencek alkotják, mint az Almamánia, Nád a házam, Ma van a szülinapom, Helikoffer, de ezek mindig az aktualitást kiszolgáló dalokkal egészülnek ki. Farsang esetén farsangi, Mikuláskor Mikulás, karácsonykor karácsonyi dalokkal. De ha környezetvédelmi rendezvényről van szó, akkor a nagy sikerű Szuperkukák sem maradhatnak el.

Réparetekmogyoró: Mezítláb a tónál - interaktív műsor
augusztus 18., 18:00

Hétről-hétre, településről-településre járjuk az országot, hogy saját szerzeményeinkkel és ismert gyermekdalokkal kápráztassunk el kicsiket és nagyokat egyaránt. Hol egy varázslatos kert, egy érdekes ország hol pedig épp a velencei tópart ad színteret műsorainknak. Színes jelmezekkel  érdekes kiegészítőkkel meglepetéssel kedveskedünk kis nézőinknek. Kis csapatunk célja, megragadni a gyerekek képzeletét, majd felhőtlen játékba, táncba csalva őket maradandó élményben részesíteni. Minden műsorban meglepetéssel készülünk.

Bolond falu boszorkányai - népi mesejáték
augusztus 25., 18:00

Folkterasz
pénteken, szombaton és vasárnap 16.00-kor

  • Tücsökszabi, Interaktív Zenei Játszótér
  • A kis gömböc Népmese,
  • A kabócaBábjáték, La Fontaine meséje nyomán
  • A kis kakas gyémánt félkrajcárja, Népmese
  • Kecske Apó és a mérges méhes tévedés, ÖKO mesejáték
  • Kecske Apó és a szemezgető szemetelő, ÖKO mesejáték
  • Tolvaj Marci kisködmöne, Zenés népmese

Öko Játszóház

Az ÖKO-Játszóház egy gyerekek számára tervezett játékos útvesztő. A Öko Játszóház a hagyományos játszóházakhoz képest számos meglepetéssel várja a közvetlen és tágabb környezetünket felfedezni vágyó kalandorokat! A labirintus közel 500 m2 – en 12 + 1 szobában mindig megújuló tartalommal szeretnénk lenyűgözi la kíváncsi érdeklődőket.

A szobákban aktív és interaktív játékokkal ismerkedhetnek meg a látogatók. A szemléletformáló vándorút végén hisszük, hogy olyan élményben lesz részük a kis tudósoknak, hogy kedvük lesz újra visszajönni és a megszerzett tudásukat játszva tovább gyarapítani.

"Kedves barátunk!

A labirintusban megismerheted a tejúton száguldó bolygónkat, a Földet. Kipróbálhatod milyen a súlytalanság. Milyen lehet az űrben egyik pontból a másikig eljutni? Megnézheted milyen a Föld felülről, milyen Európa, Magyarország, madártávlatból. Repülhetsz madárral! És ha földet értél fedezd fel hazánk természetrajzát. Növény és állatvilágát. Népi hagyományait. Népi játékait. Kézműves ételeit, italait. ÉS! Készítsd is el! Megtanulhatod, hogyan élj egészségesen! Megmérjük mekkora az ökológiai lábnyomod a labirintus elején és a labirintus végén! De nem csak a lányomodra vagyunk ldőre gyere vissza és a végén szüretelj! Az Öko labirintus és Játékszínben egy izgalmas felfedezőútra invitálunk és mindemellett előadásokkal is várunk!"

További információ

Partnereink