Jelenlegi hely

Kedvenc adventi vásáraink Budapesten

Az advent a várakozás időszaka, ilyenkor az ünnepre hangolódást segíti, hogy a város is varázslatos díszbe öltözik és sok értékes program várja a családokat. A rohanó hétköznapokon jól esik megállni és megpihenni, találkozni és feltöltődni.

Színházi előadások, koncertek, fényfestés, korcsolyapályák, vásári forgatag, kézműves portékák, színes programok, betlehemes játék, adományozás. Megmutatjuk a legkedveltebb budapesti karácsonyi vásárokat. Kellemes készülődést kívánunk!

A város szívében - Advent Budapesten - Téli fesztivál a Városháza parkban

Ingyenes koncertek, bábszínház, betlehemes játékok, kézműves foglalkozások, jótékonysági macigyűjtés és még sok más program várja a látogatókat. A karácsonyi vásár mellett Budapest legnagyobb karácsonyfája, óriási adventi koszorú és a csaknem száz kis fenyőből álló köztéri installáció látható. A négy adventi hétvégén egész napos programok várja a családokat a fűtött Üvegházban. Lesznek karácsonyi kézműves foglalkozások, betlehemes játékok, koncertek, angyalposta-szolgálat, jótékonysági macigyűjtés. 


 

További információ 

Időpont: 2017. november 17. - december 27.
Helyszín: V. ker. Városháza park (a Deák tér mellett)

Fényjáték és vásári forgatag - Adventi Ünnep a Bazilikánál

A Szent István téren vásárral, vizuális élménnyel, gasztrocsemegékkel és ingyenes korcsolyapályával várják a látogatókat. A környezettudatosság jegyében minden árus környezetbarát étkészlettel szolgálja fel fogásait, és a tér közepén álló impozáns karácsonyfa miatt sem kellett kivágni egy fenyőt sem. A speciális műanyagból készült korcsolyapálya nem igényel áramot. 

A meséket idéző fényfüzérek alatt szabályosan sorakozó faházikókban kortárs alkotók kínálják portékáikat, és öltöztetik új köntösbe a hagyományos kézművességet. 3D-s szabadtéri mozivá változik a tér, karácsonyi mesét vetítenek a székesegyház homlokzatára. Az ételérzékenységgel küzdők különböző gluténmentes fogásokat vagy cukorbetegek számára is fogyasztható, alacsony glikémiás indexű forralt bort találnak. Ingyenes korcsolyaoktatás: pénteken 14.00 és 20.00 óra között, szombattól vasárnapig 10.00 - 18.00 óra között.

További információ

Időpont: 2017. november 24.- 2011. január 1.
Helyszín: V. ker. Szent István tér- Zrínyi utca

Szívből ajánljuk! - Családszervezetek II. Adventi Jótékonysági Vására

Idén második alkalommal fognak össze családos szervezetek, közéleti szereplők, hogy egy jótékonysági vásár keretében segítsenek. A kézzel készült ajándéktárgyak árusításából befolyó összegből speciális eszközöket vásárolnak, és adnak át a hazai koraszülött osztályok részére. Kézműves karácsonyi vásár, valódi értékek, családi pillanatok, hangulatos programok, csodálatos művészek a karácsonyi készülődés és a jótékonyság jegyében.

Kiegészítő programok is várják a családokat, többek között gyermekjóga, interaktív meseszínház, arcfestés, kézműveskedés, táncház, játszóház és egyéb izgalmas program. Lekvárok, sütemények, apró mécsesek, szappanok, gyertyatartók és koszorúk, a portékák széles skálájának felvonultatják. Az esemény fővédnöke: Herczegh Anita, a köztársasági elnök úr felesége, aki csodálatos adventi koszorúkkal készül a vásárra. Velünk is találkozhatsz, meglepetéssel készülünk!

További információ

Időpont: 2017. december 2., 10:00-18:00
Helyszín: Millenáris Park, D épület

Hangulatos és családias - Advent Óbudán

Idén is ünnepi díszbe öltözik Óbuda Fő tere az adventi hétvégékre. A koncertek, táncelőadások, gyermekműsorok mellett kézműves vásár várja az érdeklődőket a Fő téren, a Csobánka téren és a Szentlélek téren. A szabadtéri “kemencék”, a nézelődők sokaságát kürtőskalács, karácsonyi és forralt bor illata, krampampuli, töltött tésztás lángos és sok más finomság csábítja. Ingyenes jégpálya és korcsolyabérlési lehetőség van a gyereknek.

További információ

Időpont: 2017. december 2. - 23.  (a koripálya február végéig van nyitva)
Helyszín: III. ker. Óbuda, Fő tér

Ünnep és hagyomány - Advent a Várkert Bazárban

Számos program hívja a karácsonyi hangulat és készülődés jegyében a kilátogatókat. Kreatív adventi készülődés - családi workshop, koncertek, interaktív gyerekelőadások (örömzene, örömtánc, bábjáték), tematikus babajátszó, üvegfestés, gyerekeknek kézműves foglalkozások, ünnepi gyertyagyújtás.

További információ

Időpont: 2017. november 26.- december 17.
Helyszín: Várkert Bazár, I. ker., Ybl Miklós tér

Slow karácsony - Lassulj le Budapest kulturális bevásárló utcáiban!

Az év végi pörgés helyett az önmagunkhoz visszataláláshoz és tudatos lelassuláshoz szeretnének hozzájárulni a szervezők a FalkArt&Antique Streeten (Falk Miksa utca), a Bartók Béla Boulevard-on (Bartók Béla út) és a Ráday Sohóban (Ráday Utca - Programok és Fesztiválok). Kerüld el a tömeget! Sétálj csak úgy a karácsonyi ruhába öltözött utcákban! Nézz be a galériákba, ahol akár különleges design vásárokba is csöppenhetsz! Ülj be egy forró téli finomságra bármelyik kávézóba! Merülj el a pillanatban, a karácsonyi hangulatban.

Időpont: 2017. december 8.
Helyszín: Budapest, Ráday utca, Bartók Béla út, Falk Miksa u.

Varázslatos - Budapesti Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren

Európa tíz legszebbje között tartják számon a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt, ahol a hagyományoknak megfelelően a tér hatalmas fenyőfája az adventi és karácsonyi időszakban gyönyörű ünnepi díszítést kap, az összes épület pedig karácsonyi díszkivilágítást. Zsűrizett kézműves portékákkal és minőségi gasztronómiai kínálattal várják az érdeklődőket.  A vásár ideje alatt a közönséget csaknem 160 nívós program várja. A színpadon népzenei, jazz, crossover, alternatív, blues, soul koncertek váltják egymást hétköznaponként és hétvégén egyaránt. A gyerekeket szombat-vasárnap bábszínházzal és zenés-táncos előadásokkal szórakoztatják a színpadon, a kézműves játszóházban pedig óvodás és iskolás csoportoknak, illetve a térre kilátogató családoknak kínálnak kikapcsolódási lehetőséget.

Időpont: 2017. november 11. - 2017. december 31.
Helyszín:  V. ker. Vörösmarty tér

Elegáns és különleges - Karácsony a Nagytétényi Kastélyban

Idén is gazdag programsorozattal várja a látogatókat advent időszakában a Nagytétényi Kastély. A december 2-án nyiló karácsonyfa kiállítás mellett január közepéig látogatható a "Paripám csodaszép" c. időszaki tárlat. A koncerteken, előadásokon túl múzeumpedagógiai foglalkozások, workshopok, családi napok, alkotóműhelyek színesítik az ünnepi időszakot.

További információ

Időpont: 2017. december 2-22.
Helyszín: Nagytétényi kastély, XXII., Kastélypark u. 9 - 11.

- Budapestimami -

Partnereink