Jelenlegi hely

Hogyan nevelj boldog gyereket? - novemberi könyvajánló + játék

Hogyan neveljünk boldog gyereket? Szó, mi szó ez az egyik olyan kérdés, amire míg csak fel nem nőnek a gyerekeink, keressük a választ. Novemberi könyves ajánlónkban ehhez a keresgéléshez hoztunk egy frissen megjelent, praktikus tippekkel felturbózott, gyönyörűen illusztrált, klassz könyvet. Tim Seldin: Hogyan nevelj boldog gyereket  - A Montessori-módszer

A Kolibri Kiadó gondozásában október végén jelent meg a Hogyan nevelj boldog gyereket című szülői kézikönyv és útmutató, tele tippekkel és ötletekkel, a Montessori-módszerre alapozva. A kötet szerzője maga is Montessori-pedagógus, és a Montessori Alapítvány elnöke.

A kötet (és a módszer) fókuszában az áll, hogy gyakorlati tanácsokkal segítsen a szülőknek önálló, kreatív és magabiztos gyerekeket nevelni.

 

NYERD MEG A KÖNYVET A BUDAPESTIMAMIN!
JÁTÉK ITT

Hogyan járulhatunk hozzá ahhoz, hogy gyermekünk önálló, kreatív és magabiztos legyen? Milyen eredmények érhetők el a pozitív megerősítéssel? Miért nem célravezető hosszú távon a büntetés? Hogyan védjük meg gyermekünket a digitális eszközök káros befolyásától? És miként függ össze mindez azzal, hogyan lesz valakiből sikeres felnőtt? - Ezekre a kérdésekre ad választ könyv.

A szerző apaként, gyerekként és 40 éves Montessori-pedagógusként szerzett személyes tapasztalatit foglalja össze ebben a komplex szülői kézikönyvben. Azokhoz a szülőkhöz szól, akik érdeklődnek az új szemléletmódok iránt, és az elméleti tanácsok helyett inkább gyakorlati tippekre vágynak.

A Hogyan nevelj boldog gyereket kötet végígkísér bennünket a gyermek főbb fejlődési fázisain, segítséget nyújt többek között a gyermekbarát otthon kialakításában, és – a híres „engedd, hogy magam csinálhassam” alapelvet követve – végigkíséri a szülőket azokon a lépéseken, amelyek segítségével gyerekeik felnőttként is önbizalommal teli és sikeres lehetnek. Megmutatja, hogyan kezelhetjük a hisztit, miként segíthetjük gyerekünket a tágabb világ felfedezésében, és felkészít a közös tanulás nehézségeire is.

Maria Montessori olasz orvos, pedagógus és pszichológus. 
A 20. század elején fejlesztette ki pedagógiai-pszichológiai nevelési módszerét, amelynek alapja a gyerek tisztelete.
A Montessori szemlélet lényege a bíztatás és a tisztelet alapú oktatás-nevelés.

Kinek ajánljuk a könyvet?

  • Annak, aki eddig csak hallomásból ismeri a Montessori szemléletet, és szeretné alaposabban megismerni ezt a másfél évszázados múltra visszatekintő módszert.
  • Annak, aki a kedvesség, a társas kapcsolatok és a tisztelet jegyében szeretné nevelni gyermekét.
  • Annak, aki szeretné kibontatkoztatni gyermekét, és ehhez keres a mindennapokban is használható gyakorlati tippeket.

További információ és online könyvrendelés

- Budapestimami -

Partnereink