Jelenlegi hely

Fesztiválozz gyerekkel! - 13 nyári családi fesztivál

Indul a nyári fesztiválszezon! Olyan rendezvényeket mutatunk, ahol a kicsik és nagyok is jól érzik magukat. Széles a paletta az összművészetitől a zenei-, történelmi-, mese-, tündér-, és várfesztiválig. Soprontól Miskolcig, Veszprémtől Visegrádig sok helyen várnak izgalmas programok.

Győrkőcfesztivál

július 6-8. - Győr

A Vaskakas Bábszínház szervezésében Győr belvárosa egy hatalmas játszótérré változik, minden év július első hétvégéjén. A Győrkőcfesztivál az ország legnagyobb szabadtéri, ingyenes gyerekfesztiválja; melyen a gyerekek a mosolygós fényképükért cserébe kapott karszalaggal minden programon térítésmentesen vehetnek részt, legyen az egy előadás vagy akár egy ugrálóvár.

A háromnapos rendezvény első estéjén, pénteken Győr város polgármestere a fesztiválnyitó koncertek után, ünnepélyes, tűzijátékos ceremónián adja át a város kulcsát a gyerekeknek, mellyel kezdetét veszi a szombat-vasárnapi reggeltől estig tartó Győrkőcjáték a Széchenyi tértől a Kazinczy utcán át a Várágyúknál és a Radó-szigeten egészen a Mihalkovics sétányig és a Bercsényi ligetig.

További infó

Gyereksziget 

június 2-24. szombaton és vasárnap, 10.00-18.00 - Budapest, Óbuda, Hajógyári sziget

A Gyerek Sziget az ország egyik legnagyobb, ingyenes családi rendezvénye, egy "óriáspiknik", amely számtalan koncerttel, bábszínházzal, tánccal, vetélkedővel, sportprogrammal, élményparkkal, ugrálóvárral, kézműves foglalkozásokkal és még rengeteg gyerekprogrammal várja az érdeklődőket június négy hétvégéjén.

További infó

Kabóciádé Családi Fesztivál 

június 16-17. - Veszprém

A veszprémi Kabóca Bábszínház minden évben megrendezi a Kabóciádé Családi Fesztivált Veszprémben, a gyerekek és a családok fesztiválját. Játszóházak, koncertek, babaszínházi műsorok, Kabócás és vendégelőadások lesznek. Ezen a két napon minden család a Kabóciádé lakójává válik: kicsik és nagyok egyaránt együtt piknikezhetnek a királyi párral, Borókával és Habakukkal, akikkel sötétedéskor éjszakai kalandtúrán is részt vehetnek, vagy csak élvezhetik a színes programok kínálta lehetőségeket. Kitelepül a Kabóca Házikó a legkisebbeknek váró foglalkoztatóval.

További infó

Ördögkatlan Fesztivál

július 31.- augusztus 4. - Nagyharsány, Kisharsány, Mokos, Villánykövesd, Beremend, Vylyan

A szép fekvésű Villányi-hegység közepén csendes nyugalmas falvakban öt napon át idén is forr majd a Katlan. Lesznek igényes színházi és táncelőadások, koncertek minden műfajból a könnyűzenétől a jazzen, világzenén, népzenén át a komolyzenéig, családi és irodalmi programok, filmvetítések, civil kezdeményezések bemutatása, kiállítások és kézműves vásárok.

Az Ördögszekér is újra felveri kézműves táborát Nagyharsányban, hogy válogatott portékáival, vásári hangulatával tovább színesítse az összművészeti katlanos palettát. Aki megfordult már a Katlanban, visszatér. 

További infó

Fishing on Orfű

június 20-23. - Orfű

A 11. Fishing on Orfű újra 4 napos lesz, családbarát fesztivál, emberközeli hangulat, színes programkínálat. A rendezvény továbbra is a hazai zenei élet legnépszerűbb előadóit vonultatja fel néhány kisebb külföldi zenekarral kiegészítve. A fesztivál alternatív zenekarok tömkelegét hozza el a közönségnek.

További infó

Művészetek Völgye

július 20-29. - Kapolcs, Vigántpetend, Taliándörög

Magyarország legnagyobb összművészeti fesztiválján idén közel 1200 programmal és produkcióval - köztük koncertekkel, színházi előadásokkal, irodalmi estekkel, közösségi programokkal, interaktív játékokkal és új udvarokkal - várják a látogatókat. 6 éves korig ingyenes!

További infó

Víz, Zene, Virág Fesztivál

június 21-24. - Tata

A Víz, Zene, Virág Fesztivál Magyarország legnagyobb családi fesztiválját Tatán, a festői szépségű Öreg-tó partján rendezik. A család minden tagja egész nap kulturált szórakozást talál, a generációk együtt szórakozhatnak. Hazai és külföldi zenekarok lépnek fel több színpadon, felhangzanak a jól ismert pop-rock, jazz és dixieland, valamint népzenei slágerek, de a fiatalokat electro party arena is várja.

Napközben változatos víziversenyek, virágkiállítás, játszóház, légibemutató, tűzijáték, kirakódóvásár, szórakoztatják az idelátogatókat. Virágbemutatók, evezősprogramok, koncertek lesznek. Az eseményen 14 helyszín közel 140 programja szórakoztatja a közönséget. 

További infó

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

július 13-15. - Visegrád

A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok immár 34 éve állít emléket az 1335-ös visegrádi királytalálkozónak, a középkori Európa egyik legfontosabb eseményének.  E három napon látványos lovagi tornák, pompás királyi menet és esti fáklyás felvonulás, vásár, koncertek és királyi borudvar várja az idelátogatókat, megidézve azt az utánozhatatlan középkori hangulatot, melynek egyik hiteles helyszíne Visegrád.

A lovagi tornák mellett a városban több mint 100 program várja a látogatókat a rendezvény ideje alatt. A szabadtéri színpadon régizenei koncertek, középkori táncbemutatók, komédiás előadások és gyermek bábszínház várja a közönséget naponta 10 és 18 óra között, valamint több mint 100 árus kínálja majd portékáit a város kézműves vásárrá alakuló főutcáján. 14 év alatt ingyenes.

További infó

Kaláka Fesztivál

június 28.- július 1. - Eger

Idén is különleges programokkal, kiállításokkal, gyerekprogramokkal, templomi koncerttel várnak mindenkit Egerben a 39. alkalommal megrendezésre kerülő Kaláka Fesztiválon. Az első rendezvény még kétnapos volt, aztán évről évre fejlődött, később a programok újabb ötletekkel gazdagodtak. Ilyen volt például a Verskoncert (költők és előadóművészek közreműködésével), Jazz-koncert (hazai és külföldi művészekkel), tehetségkutató verseny (fiatal előadók számára bemutatkozási lehetőséget biztosítva).

További infó

Pünkösdi várjátékok Hollókőn 

május 21. - Hollókő

A Pünkösdi Várjátékok kapcsán a jelentkezőknek igen komoly próbatételeket kellett kiállnia a középkori hagyományainknak megfelelően fegyverforgatási-, lovas illetve egyéb ügyességi feladatok teljesítésével. A megválasztott Pünkösdi Király pedig egy évig birtokolhatja a Hollókő Várának Pünkösdi Királya címét.

A Pünkösdi Várjáték a végvári időszakot és a kuruc-labanc korszakot idézi fel Hollókő egyedülálló középkori várában, a vár előtti téren és a portyázó csapatoknak köszönhetően az Ófaluban is. A nap folyamán a várban a vitézek játszóházat tartanak, a zenészek pedig különböző időpontokban muzsikálnak a várban.

További info

Soproni Tündérfesztivál

június 8-10. - Sopron

Ez a tündérek soproni ünnepe. Pontosabban: a Lőverek, a Fertő-Hanság és a harkai síkvidék tündéreinek és manóinak ünnepe, amire meghívják a környékbeli embergyerekeket is. És mivel az emberek is családokban élnek, az ünnepen felnőttek is vannak szép számmal. Szabadtéri gyermekprogramok: színpadi programok, viseletverseny, manófaktúra (kézművességek), csillagösvény, tündérharcászat, sárkány séta, kincskeresés, tündértáncház, fáklyás fürkésződés, tündéri portékák vására, kiállítás, játékok utcácskája, és még sok minden más. 

A program dress code-ja: kislányoknak tündérszárny, kisfiúknak manósapka. A Tündérfesztivál az idei évben a város több pontján és több napján zengi be a várost. Az Experidance Táncszínház előadásában itt vendégeskedik a Cinderella c. látványos családi mesemusical.
Vasárnap  színpadon családi zenekarok játszanak, a téren családi családi műhelyek kínálják portékáikat, lesz családi vetélkedő és élőben átélhető lesz a „Családi Kör”.

További infó

Aranyalma Nyárindító Mesefesztivál

május 25. - Miskolc

Két nap a csodák erdejében! Idén is lesz Aranyalma Nyárindító Mesefesztivál Miskolcon a Herman Ottó Múzeum Öreg Papszeri Kiállítóhelyén. A rendezvényen való részvétel díjtalan. Családi piknik, babaszínház, filcmesék, Szépenszóló Társulat interaktív mesés, zenés produkciója, MintaPinty Zenekar koncertje, meseösvény járható be. 

További infó

F.A.L.U. Fesztivál

július 11-14. - Zselic, Somogy megye

A F.A.L.U.= Falvak Ahol Lehetetlen Unatkozni egy kulturális és művészeti fesztivál. A fesztivál megrendezője a Szilvásszentmárton Község Önkormányzata. A Somogy megyei Zselicben található település ad otthont a rendezvénynek.

A Fesztivál a magyarság kultúrájának sokszínűségét hívatott bemutatni. A fesztivál szlogenje a „Kultúrán túli barátságok”, mivel a település helyet adna a határon túli és határon innen lévő kultúrák találkozásának.

A különböző udvarok bevonásával, különböző témában mutatnák be a kultúrát, mind költők, írók, kézművesek bevonásával is. A fesztivál fellépői között megtalálható majd: Ismerős Arcok, Leander Kills, Paddy and the Rats, Ferenczi György és a rackajam, Kormorán, Carbonfools, Budapest Bár, Kiscsillag, Jóanépi, Bohemian Betyars, Péter Szabó Szilvia, Góbé.

További infó

Hetedhét Játékfesztivál 

május 26 - 27. - Székesfehérvár

Hatodik születésnapját ünnepli 2018-ban a Hetedhét Játékmúzeum – és vele a Hetedhét Játékfesztivál. Május utolsó hétvégéjén idén is a legkisebbeké lesz a Belváros: rengeteg játék, a kézműves foglalkozások és a már hagyományos hétpróba feladatai mellett igényes színpadi műsorok, koncertek várják majd a gyereksereget a Városház téren és a Fő utcán.

További infó

- Budapestimami -

Partnereink