Jelenlegi hely

Budapestre jön Az Inkák Aranya kiállítás - Nyerj családi jegyet a Budapestimamival!

A három milliárd forintnyi összértékű különleges tárlat március 13-án nyílik a belvárosban. Ha velünk játszol, most egy kis szerencsével családi belépőjegyet nyerhetsz!

Letűnt birodalmak misztikus titkai tárulnak fel a JVS Group Magyarország újabb nagyszabású interaktív tárlatán. Az Inkák Aranya kiállítás az Andok vidékét egykoron uraló népek dollármilliókat érő kincseit mutatja be, amelyek egyeseket dúsgazdaggá tettek, míg mások fejére mérhetetlen kínt és szenvedést hoztak.

Az Inkák Aranya kiállítással több, mint 100 féltve őrzött ékszer, maszk, vallási, kultikus tárgy, hatalmi jelkép érkezik Peruból Budapestre - mind-mind egykori ötvösök kezeinek alkotásai, egyik-másik értéke bőven meghaladja a 100 millió forintot, az összértékük pedig a három milliárd forintot.

A Mujica Gallo alapítvány által működtetett perui Aranymúzeum páratlan arany és ezüst gyűjteménye a Magyarországon fellelhető, különleges kerámia leletekkel gazdagítva, nagyszerű betekintést adnak a felsorakoztatott kultúrák életébe, amelyek a mai Peru területén és azon túl, Közép- és Dél-Amerikában virágoztak.

A magával ragadó tárlat, Peru megalakulásának 200. évfordulója alkalmából, a Perui Kormány támogatásával jött létre. Az aranykincsnek ezen bizonyos része - Európában történő bemutatás céljából- először hagyta el a dél-amerikai kontinens határait.

Az Andok párás hegyvonulataitól az óceán sivatagos partjáig évszázadokon keresztül egyedi civilizációt építő, hatalmukat több ezer kilométerre kiterjesztő inkák az aranyban a Napot és az isteneiket látták. E ragyogó nemesfém testesítette meg számukra a meleget, a fényt, az életet. Uralkodóik, a Nap leszármazottjaiként, aranytárgyak tömegével vették körbe magukat. A különleges, már-már földöntúlinak tetsző műalkotások megidézik az európaiak érkezése előtt virágzó kultúrákat, valamint bemutatják, hogyan borította vérbe a dél-amerikai kontinenst a nemesfém csillogása. 

Az exkluzív tárlat fő célja, hogy átfogó képet adjon az egykori inka civilizációról és hogy több ezrek érezhessék át az arany csábítását. A tökéletes élmény érdekében interaktivitással, virtuális valósággal, VR sarokkal és kincskereső kalandor programokkal várja az érdeklődőket Az Inkák Arany kiállítás. 

A kiállítás 2019. március 13-án nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a belvárosi Komplexben. A tárlatot az a JVS Group Magyarország szervezi, amely korábban a nagysikerű Titanic, a BODY és A világ múmiái kiállításokat hozta el.

Bővebb információ:
www.azinkakaranya.hu
A kiállítás Facebook oldala
Jegyek és online jegyvásárlás ››

- Budapestimami -

Partnereink