Jelenlegi hely

Nem jön a baba 2.rész

- Holisztikus megoldások meddőség ellen-
Statisztikai adatok szerint Magyarországon a házaspárok húsz százaléka küzd meddőségi problémákkal. Sokféle oka lehet annak, ha valakinek nem akkor és nem úgy születik gyermeke, mint ahogy eltervezte. Az egészségügyi tényezők mellett érdemes megvizsgálni a lelki okokat is. Sas Ágnes, okleveles kineziológus, életfeladat-tréner, numerológus segít bennünket a probléma feltárásában.  

Milyen lelki okai lehetnek a meddőségnek?

Sokszor derül ki, hogy a nem megfelelő szülői minta miatt, valójában nem szeretne a pár egyik fele gyermeket. Például a nő nagyon szeretne, a férfi imádja a párját, és ezért mindenre hajlandó lenne érte. Mégis tudat alatt,  a nem megfelelő szülői minta miatt fél, és ezzel tudtán kívül megakadályozza a nő teherbeesését. Gyakori az is, amikor a férfi dühös az édesanyjára, ezzel együtt a nőkre, és - természetesen tudat alatt - bosszúból nem adja meg neki, ami fontos lenne számára. A lélek kútja kimeríthetetlen, több szálon futó események sorozata, melybe nemcsak az illető generációja, de saját karmikus szálai is befutnak. A tudatalattiban archetipikus minta a párkapcsolat, a házasság és a szülővé válás is. Gyakori eset, hogy 3 év együttélés után a pár összeházasodik, és az addig tökéletesen működő kapcsolat egy csapásra elromlik. Ennek az az oka, hogy amikor egy pár eljut oda, hogy házasságra lép, bekapcsolódik a házasság archetipikus mintájába. Abba a mintába, amelyben a szüleik éltek. Ez pedig ösztönösen elkezdi olyanná formálni a kettőjük közötti viszonyt, mint amilyen a szüleik között is volt. Sok férfi és nő ösztönösen ezért nem akarja elmélyíteni a kapcsolatot. A Sorsügynökség című filmet ajánlom szeretettel.  Mindenki emlékszik arra a nézésre, ahogyan apa vagy anya annak idején ránézett, amikor szófogadatlan volt, ugye?  Ez a nézés a „Majd, te is megtudod!” nézés.  Egyáltalán nem pozitív! De őket is így nevelték. Erősebbnek kell lennie a tiszta szándékunknak, hogy velünk ne az történjen, ami a szüleinkkel.  Ezen kívül lehet oka még a generációs gyermekvesztés, a félelem a felelősségtől, illetve az, hogy valamelyik fél nem nőtt fel minden személyiségrészében. Van olyan is, hogy a baba születésének megakadályozása egyfajta bosszú a szülők felé a gyerekkori sérelmeink miatt. „Nektek nem szülök unokát!” Nagyon óvatosan és sok-sok együttérzéssel kell kezelni ezeket a dolgokat, mert senki nem tudatosan teszi, amit tesz vagy gondol.

Mire érdemes még odafigyelniük azoknak, akik gyermeket szeretnének? Táplálkozás, életmód, lelki egészség, stb.?

Egy csodálatos segítség lehet, ha a párok, már a gyermek születése előtt elkezdenek úgy élni, mintha már lenne baba. Kimaradnak olyan helyzetekből, amik nem tennének jót a babának (családi perpatvar, munkahelyi konfliktus, egymással való harcok). Egészségesebben étkeznek, sok felszívódó vitamint fogyasztanak, a cigarettát jó előre leteszik, többet mozognak. Elkezdenek vonzóvá válni a kisbabájuk számára. Sokat segíthet, ha mindent, ami a gondolataikban megfordul, leírnak maguknak. Emellett van egy nagyon szép és igaz mondás: „Mindent megkaphatsz az életben, amire szükséged van, ha segítesz másoknak, hogy megkapják azt, amire nekik van szükségük.” Javaslom, hogy járjanak gyermekes családokhoz és tudatosan támogassák őket. Az univerzum ad, de cserébe kér is valamit. Fel kell ajánlanunk valamit, ami nekünk fontos, amiről le tudnánk mondani, de nem szívesen tesszük. Ami már egy kicsit fáj az egónknak, az értékes az univerzum számára. Nem sanyargatni kell magunkat, hanem tudatosan a magasabb cél érdekében korlátozni.

Vannak esetleg más módszerek is a kineziológián túl (pl. családállítás, Bach-virágterápia, stb.), amelyek segíthetnek abban, hogy gyermek születhessen egy családba?

Igen, érdemes kipróbálni több módszert, de ha valamit elkezdünk, folytassuk rendszeresen még akkor is, ha nem azonnal látjuk a javulást. Vannak igazán makacs helyzetek. Itt a kitartás nagyon fontos. Azt szoktam mondani mindenkinek, hogy orvoshoz sem egyszer mész. És tényleg nem! Természetesen vannak más módszerek is, ma már széles a paletta. Ide sorolható a családállítás, a hipnózis, előző életekbe utaztatás, Theta healing, Access bars módszer vagy a Bach-virágterápia. Bár az utóbbit a kineziológián belül is használjuk, amikor a probléma mögött álló érzelmeket tudatosítjuk. Említeném még a biorezonancia állapotfelmérő módszerét, amely az ügy hátterében álló lelki okokra is rávilágít, és mellette kezelni lehet vele az adott problémát.

Sokszor mondják,  ha nem  görcsölsz rá, jönni fog a baba. Hogyan kell „nem görcsölni”?

Sajnos nem lehet tudatosan nem görcsölni. A görcsölésnek, félelmeknek mindig lehet jól megalapozott háttere a tudatalattiban, amit a kliens érez vagy megsejt. A szülőktől jövő nem tudatos üzenet, kívánság erősen befolyásolja a pácienst. Minden szülőnek van valamifajta jövőképe a születendő gyermekről. Tudat alatt elképzel egy utat a majdani gyermeknek már jó előre, hogy milyen lesz, ha kisgyermek lesz, ha majd felnő, ha majd párkapcsolata lesz, ha majd gyermekei lesznek. Ha például az illető szülei őt idős korukban vállalták, a szülőknek nem biztos, hogy volt vele kapcsolatos jövőképük. Vagy a szülők rossz párkapcsolata miatt nem akarják, hogy a gyermekük hasonlókat éljen át. Ha valaki fél, hogy nem lesz babája, annak hátterében sokszor az a megérzés áll, hogy valamilyen oknál fogva valakik a családból nem kívántak neki gyermekáldást.  A hetedíziglen fogalma itt válik érthetővé. Nem görcsölni akkor lehet, amikor le tudunk válni a szüleink rólunk alkotott elképzeléseiről. Bár lehet, hogy a legszebb képet alkották rólunk, az mégsem a miénk és nem a mi életünk. Nem görcsölésre nagyon jó módszer még a meditáció például, miután kihúztunk egy Tarot vagy Symbolon kártyát a problémára. A kérdés ilyenkor az lehet, hogy mit tanít nekem ez az archetípus. Mi lehet most az üzenete? A tapasztalat azt mutatja, ha sokáig engedjük, hogy egy kártya betöltse a belső terünket, lassan ki fognak bontakozni a mélyebb jelentéstartalmak is. Nem kell gondolkodnunk, elég, ha csak engedjük, hogy hasson ránk.

Előfordulhat az is, hogy szervi oka van a meddőségnek, ilyenkor is segíthet a kineziológia?

Ha már konkréttá vált a lélek blokkja, nyilván nehezebb dolgunk van. Bár az is igaz, hogy hallottunk már spirál mellett megfogant babáról. A szervi okok lelki hátterét is fel lehet tárni a kineziológia segítségével. A szervek a testünkben úgy működnek, mint önálló, érző, élő tudatosságú sejtcsoportok. Ha nem foglalkoztunk kellőképpen a férfiasságunk témakörével, vagy a nőiességünkkel, dacos kisgyerekként követelik meg a szerveink a figyelmet. Ezt úgy érik el, hogy fennakadást hoznak létre a szerv normális működésében. Egy szervünk igenis lehet szomorú, lehet mérges, félhet vagy lehet felelősséggel túlterhelt. Minden szerv mögött van egy erős hitrendszer, ami mögött egy teljes világkép bújik meg. A lelki-érzelmi háttér feltárásával egy időben javasolt a folyamatos konzultáció egy olyan orvossal, aki természetgyógyász is egyben, illetve nem ismeretlenek számára az alternatív megoldások. Olyasvalakit válasszunk, aki előtt nem jövünk zavarba, ha feltárjuk, hogy a lelki hátterével is foglalkozunk az ügynek. Fontos, hogy rábízzuk magunkat az illetőre. Nem érdemes végigfeszengeni egy olyan orvossal ezt a nagyon nehéz időszakot, aki előtt le kell tagadnunk lényünk egy nagyon fontos részét. A lelki háttérről csak akkor érdemes beszélnünk az orvossal, ha érezzük, hogy teljes lelki mellszélességgel mellettünk áll. Nincs hülye páciens és nincs hülye kérdés. Hagyjuk, hogy a választott orvos eloszlassa a bizonytalanságainkat, de ne engedjük, hogy bármilyen gondolatunkért lenézzen minket. Persze, ne akarjuk nála jobban tudni a dolgokat. Törekedjünk az együttműködésre! Erre az időre a barátunkká kell válnia, még akkor is, ha korábban ódzkodunk mindenfajta együttműködéstől. A kineziológia abban is segíthet, hogy feltárja az orvos és a kliens kapcsolatának blokkjait. Egy korai bizalomvesztés okozhat olyan jelenbeli érzést, hogy nem szülök olyan orvosnak, aki az anyámmal nem bánt rendesen. Saját születésélményünk babaváráskor fokozottan fontossá válik, és előkerülhet bennünk mindaz az élmény és gát, ami a születésünkkor jelen volt.

Életfeladat-trénerként, numerológusként is tevékenykedsz, ezek a képességek hogyan segíthetnek a gyermekvállalással kapcsolatos problémák megoldásában?

A számok mint energiák, megmutatják, hogy az illető életében mik azok a valószínűsíthető élettapasztalatok, melyeken átment. Megmutatják az ösztönös késztetéseket, hajtóerőket és azt, hogy az illető mire provokálja tudattalanul a környezetét. Itt lelki viszonyulások kerülnek felszínre. Ebből következtethetünk a kliens vonzásaira, majd pedig arra, hogy milyen típusú karmát hozott, ami kapcsolatban van a gyermekvállalással vagy nehezíti azt. Ezek mélyen a tudat alatt vannak, és gyönyörű kaland megismerni őket. Mély a lélek kútja, de csodálatos ajándékokat tartogat, ha bátrak vagyunk belenézni.

Szentkuti Anna

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

Itt van a csúnya, sötét november, és vele együtt a hajlam a búskomorságra, letargiára, depresszióra, amit csak súlyosbít az újra támadásba lendült vírus okozta emberpróbáló helyzet, mely még a reményt hozó, közelgő advent fényeire is árnyékot vethet. Itt az idő felvenni a kesztyűt, mielőtt túl mélyre süllyedünk!
Adventi koszorú-pánik - tippek,ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik: tippek, ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik? Jogosnak tűnik az első adventi vasárnap előtt. Gyors megoldások, ihletadó fotók... gyere, szemezgess, még van időd vasárnapig!
Karácsonyi trendkörkép 2020

Karácsonyi trendkörkép 2020

Avagy szivárványos úszógumis unikornis vagy monokróm sötétkék-arany díszek lesznek a fádon? Te mit választanál? Gyere, nézd meg a világ legnagyobb karácsonyi trend vásárát és a hazai kínálatot!
Adventi naptár kézügyesség nélkül, csupa szeretettel

Adventi naptár kézügyesség nélkül, csupa szeretettel

Néhány jó ötlet, hogyan kedveskedjünk a karácsonyra készülődve.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére