Jelenlegi hely

Jókívánság

Nincsenek túlságosan mélyen szántó gondolataim, nem is akarom eljátszani, hogy lennének. Valahogy ebben a megszokhatatlan afrikai hőségben, mint amit az idei nyáron kénytelenek voltunk/vagyunk elviselni, még gondolkodni se nagyon tud az ember…

De - és ez itt egy nagy de -  egy hét múlva vége a szünidőnek. Első osztályba megy a kisebbik gyerekem, és felsős lesz a nagyobbik. Én pedig úgy érzem, ha valamikor, akkor most mondanom kell nekik valamit. Mindegy mit, akármit, csak legyen valami, amit majd később - akár poénból, akár nosztalgiából - elővehetnek.

Az iskolatáskás fotón túl, kell, hogy legyen egy ilyen emlékük, pár útravaló mondatuk is.

Talán azért, mert én is mindig kaptam útravalót a szüleimtől (és máig emlékszem rájuk), vagy talán, mert annyi bölcs idézetet olvasok mostanában… Vagy egyszerűn csak azért, mert én tényleg mindennél jobban szeretem ezt a két büdös kölköt.


Kép forrása: www.budapest.imami.hu

Szóval úgy döntöttem, idézet helyett írok néhány egyszerű hétköznapi jókívánságot. Kívánom nekik, és egy kicsit magunknak is, és kívánom azt, hogy teljesüljön a lehető legtöbb napunkon. Én biztos mindent elkövetek majd, hogy így legyen.

 • Azt kívánom, reggelente úgy ébredjetek, hogy tudjátok, biztonságban vagytok. Nem lesz könnyű kora reggel kikászálódni az ágyból, télen még a nap se kel fel könnyen, de egy jó meleg kakaó (nekem kávé) tripla habbal segíteni fog. 
   
 • Kívánom, hogy ne csak túléljétek a napot. Ne csak monoton csináljátok a feladatokat, tegyétek egyik lábatokat a másik után, hanem éljétek meg a diákévek örömeit, nehézségeit és a konfliktusokat. Mert fog jutni mindenből, ez egészen biztos.
   
 • Kívánom, hogy vegyétek észre, ha valamiben jók vagytok, ha valamiben fejlődtetek. Vegyétek észre, ha kell írjatok egy szívet a naptárba, amikor jólesik az izomláz, amikor kaptok egy kedves szót, amikor valami, ami addig nem ment, egyszer csak a tiétek. Tudjátok, merjétek kimondani, hogy megvan, megdolgoztatok érte, és legyetek rá büszkék.
   
 • Kívánom, hogy szerezzetek igazi barátokat. Tudjatok nekik segíteni, megnevettetni őket. Hogy azok, akik fontosak nektek, tudják minden nap, hogy számíthatnak rátok.
   
 • Kívánom, hogy legyen türelmetek. Ne csak másokkal, magatokkal szemben is. Ez sokszor iszonyat nehéz lesz, de gyakoroljátok…
   
 • Kívánom, hogy tudjatok kérni. Segítséget, bocsánatot, odafigyelést. Ne higgyétek el, hogy aki kér, az szegény vagy gyenge. Épp ellenkezőleg. Majd úgyis megtapasztaljátok.
   
 • Kívánom, hogy merjetek hibázni. Ha kell a rossz jeggyel is bátran elénk állni. Ne szégyenkezzetek, ha valami nem sikerül. Vállaljátok el, ismerjétek be. De azt soha ne higgyétek el senkinek, hogy képtelenek vagytok bármit másként is csinálni.
   
 • Kívánom, hogy tudjatok örülni, ünnepelni. Igen, még egy judo házi éremnek, és egy jól sikerült lovas rajznak is. És kívánom, hogy tudjatok sírni, dühöngeni, ha valami igazságtalanság ér benneteket.
   
 • Kívánom, hogy tudjátok azt mondani “nem érdekel”. Nem foglak becsapni benneteket, lesz olyan, ami unalmas, amit utálni fogtok, amihez/akihez első perctől kezdve tudjátok, hogy semmi közötök. Tudjátok elengedni. 
   
 • És végül kívánom, hogy legyen bennetek hála mindazért, amitek van, és emlékezzetek egy-egy nehéz nap végén is, hogy holnap új nap, újra kezdhettek mindent, ami mindebből ma még nem sikerült…

Szeretettel, 
Anyu

Vági-Tóth Lilla
- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

Itt van a csúnya, sötét november, és vele együtt a hajlam a búskomorságra, letargiára, depresszióra, amit csak súlyosbít az újra támadásba lendült vírus okozta emberpróbáló helyzet, mely még a reményt hozó, közelgő advent fényeire is árnyékot vethet. Itt az idő felvenni a kesztyűt, mielőtt túl mélyre süllyedünk!
Adventi koszorú-pánik - tippek,ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik: tippek, ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik? Jogosnak tűnik az első adventi vasárnap előtt. Gyors megoldások, ihletadó fotók... gyere, szemezgess, még van időd vasárnapig!
Adventi naptár kézügyesség nélkül, csupa szeretettel

Adventi naptár kézügyesség nélkül, csupa szeretettel

Néhány jó ötlet, hogyan kedveskedjünk a karácsonyra készülődve.
Mesék adventre – Hét ünnepváró történet

Mesék adventre – Hét ünnepváró történet

Mesélni és mesét hallgatni nagy ajándék kicsiknek és nagyoknak is. Ezek az értékes történetek segítenek ráhangolódni az ünnepekre, kiemelnek a hétköznapokból. Jó olvasást!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére