Jelenlegi hely

Pagony Bartók

 
Cím: 1114 Budapest, Bartók Béla út 5
Telefon:794-37-19
Ez az ország legnagyobb gyerekkönyvesboltja!
 
Több, mint 200 négyzetméteren, hatalmas könyv- és játékválasztékkal vár a Pagony már Budán is.
 
A Pagony és a Tilos az Á könyvei mellett a minőségi gyerek és ifjúsági irodalom színe-javát megtalálod nálunk.
A Pagony eredeti célkitűzése, hogy minden boltunkban és webboltunkban igyekszik teljes választékot tartani a ma Magyarországon megjelenő minőségi gyerek és ifjúsági könyvekből. Lelkes és hozzáértő kollégák segítséget tudnak nyújtani a (válogatáshoz), hogy mindenki megtalálja a neki leginkább megfelelő olvasmányokat és játékokat.
 
A 2014 őszén megnyílt boltban, a lehetőség adott arra, hogy a különböző korosztályok egymás mellett kényelmesen válogathassanak, ezt a bolt tervezésekor is figyelembe tudtuk venni. A mennyezeten körbefutó léghajók alatt a 0-10 éves korosztály böngészheti a nekik szóló gyerekkönyveket és játékokat, a kirakatba helyezett játszóban terepasztal és játékkonyha várja a gyerekeket, az ülőbútorokon megpihenve, pedig bárki kényelmesen beleolvashat a könyvekbe. Célunk, hogy te képben legyél, mit érdemes olvasnotok és, hogy a gyerekek játékosan ismerjék és szeressék meg a könyveket. Ebben segítenek neked felkészült eladóink, akikhez bátran fordulhatsz bármilyen kérdéssel, kéréssel. Mi olyan hely vagyunk, ahol: leveheted a kabátod, használhatod a mosdót, a pelenkázhatod a babát, üldögélhetsz, olvasgathatsz és a falra is lehet firkálni (sic!).
 
A bolt hátsó része a Tilos az Á Könyveknek és a young adult könyveknek ad helyet. A fiatalos dizájnnal berendezett teret a piros-fekete színek határozzák meg, kényelmes fotelekkel várjuk fiatal olvasóinkat. Az oszlopokon Szöllősi Mátyás fotóművész állandó kiállításán böngészhetitek a Pagony és a Tilos Az Á-s szerzőinkről és illusztrátoraink készült portrékat nézheted meg.
Kínálatunkban klasszikus és modern ifjúsági (és felnőtt) regények, verseskötetek valamint ismeretterjesztő könyvek közül válogathatsz, de találsz nálunk zenével, filmekkel, sporttal foglakozó könyveket is. Mindemellett izgalmas családi társasjátékokkal, kreatív készletekkel egészítheted itt ki a vásárlást.
 
Könyvkínálatunk naprakész, folyamatosan frissül, játékkészletünk összeállításban pedig első helyen szerepel a minőség és az egyediség.
 
Rendszeresen tartunk programokat, a kézműves foglalkozástól, a diavetítésig. A könyvesbolt alkalmas színhelye irodalmi eseményeknek, író-olvasó találkozóknak. Különböző interaktív programokon a gyerekekkel együtt közelebb kerülhetsz az kortárs irodalomhoz, találkozhatsz szerzőkkel, illusztrátorokkal.
 
Előzetes bejelentkezés után ovis és iskolás csoportokat is fogadunk. Ezeken a csoportos foglalkozásokon a gyerekek megismerhetik a boltot, lehetőséget biztosítunk mini író-olvasó találkozókra is illetve a könyvekhez kapcsolódó kézműves foglalkozásra.
 
Nyitva tartás:
H-P: 10:00-19:00
Szombat: 10:00-18:00
 
Megközelítés:
A Gellért téren, tömegközlekedéssel jól megközelíthető helyen találsz minket, a DM mellett közvetlenül.
A környéken fizetős parkolási lehetőség van, a Bartók Béla úton ingyen lehet megállni, ha épp találsz helyet.
Minden Pagony vásárlónak egy óra ingyenes parkolási lehetőséget biztosítunk a Kemenes u 10. alatt lévő parkoló udvarban. Ha nálunk vásárolsz vagy webes csomagodat veszed át, kérj egy Pagony pecsétet a parkolójegyedre, így egy órát spórolhatsz!
A parkolót itt találod, fontos tudnod, hogy a Móricz Zsigmond körtér felől autóval nem lehet balra a Gellért-hegyre kanyarodni!
 
 
Program időpontja: 
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Partnereink