Jelenlegi hely

Vár a banánérlelő! - Jön a Piacok Éjszakája

Egy éjszaka, amikor a Nagybani Piac megnyitja kapuit mindenki előtt, amikor benézhetünk a kulisszák mögé. Hogyan kerül a gyümölcs a termelőtől az asztalunkra? A piac legizgalmasabb pontjait is megmutatják a kétórás túrán.

A Budapesti Nagybani Piac újra megnyitja kapuit a nagyközönség előtt, 2019. június 19-én és 20-án este várják az érdeklődőket a Piac Éjszakáján. A nyílt napon közelebbről megismerjük, hogyan kerül a vásárcsarnokokba vagy a zöldségesekhez az áru, mielőtt a piacról hazavisszük a friss zöldségeket és gyümölcsöket. 

Érdekel, hogyan kerül a termelőktől a kiskereskedőkig a friss áru? Megnéznéd, hogyan működik a banánérlelő, és mi történik Magyarország legnagyobb piacán, ahol évente közel 500 000 tonna zöldséget és gyümölcsöt értékesítenek?

A közel 35 hektár alapterületű piac bebarangolása nem mindennapi élményt tartogat az érdeklődők számára. A kétórás túra alatt a vendégeket a piac legizgalmasabb pontjait érintve vezetik körbe, megnézhetik például a banánérlelőt, ahol a hatalmas lerakatban több tonna banán várja, hogy az érlelését követően eljusson a fogyasztókhoz.

A nagykereskedelmi raktár hatalmas, központi kereskedelmi tere is a túra része, ahol a nagykereskedők mutatják be hazai és import áruikat. Természetesen a termelői szektor sem maradhat ki, amely a piac szabadtéri részeit foglalja magában, itt a termelők árujuk bemutatásával kínálják a zöldségeket, gyümölcsöke

A Piac Éjszakája ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, regisztrálni itt lehet

Cím: 1239 Budapest, Nagykőrösi út 353.

Forrás

- Budapestimami - 

Partnereink