Jelenlegi hely

UNICEF Apák napja – Sportos családi nap

Június 17-én, a hivatalos nemzetközi Apák Napján a Marczibányi téri Sportközpontban várja az UNICEF Magyarország az apukákat, a gyerekeket és persze az anyukákat is. A számos interaktív program mellett a látogatók meghallgathatják kedvelt sztár-apukák saját Apa-sztorijait. A szakértők mellett ott lesz többek között Sebestyén Balázs, Oláh Gergő, Rónai Egon, Nánási Pál, Hajós András, Nyáry Krisztián, Lukács Miklós (Mikike), Harsányi Levente.

Sok program és vidámság

A Cofidis sátorban gyorsan elválik, melyik apának, miben rejlik a szuperereje. Játékos feladatok, tesztek során derülnek ki az apai szuperképességek.

A gyerekek találkozhatnak Dóra, a felfedezővel és SpongyaBobbal is, de hatalmas ugrálóvár, óriás puzzle és memóriajáték, kreatív foglalkozások, játékos tesztek, szórakoztató feladatok is várják a gyerekeket és szüleiket.

A helyszínen dedikálja legújabb könyvét Varró Dániel, aki szintén részt vesz a kerekasztal beszélgetések egyikében.

A sportos családok kispályás focimeccseken, kosár- és squashmérkőzéseken indulhatnak, természetesen értékes nyeremények várják a győzteseket. 

A kisebbek játékos foci oktatáson vehetnek részt, de a családok akár pingpongozhatnak vagy csocsózhatnak is együtt.

Egy ilyen eseményről nem hiányozhat a LEGO sem, nekik köszönhetően közös építés és robotprogramozás várja a gyerekeket és apukáikat.

A rendezvényre a belépés díjtalan, a sportmérkőzések nevezési díjával a játékosok az UNICEF gyermekekért végzett munkáját támogatják.

Kispályás labdarúgó és kosárlabda mérkőzések

Az 5+1 fős csapatokat (vegyes „apa-gyerek” csapatok) a helyszínen a bírók segítségével állítjuk össze, de akár teljes csapatok nevezését is várják. A nevezési díj 2500,- Ft / fő, minden nevező UNICEF pólót kap ajándékba.

Érdemes nevezni! A győztes csapatokat értékes Lego ajándékcsomagok, Feldobox élményajándék dobozok, a Maratonman ajándékutalványai, a Nívea ajándékcsomagjai és a Dr. Rose nagyértékű szűrési szolgáltatási csomagjai várják. Nevezek

Az apák napjáról

Az apák napját az Egyesült Államokban kezdeményezték először  a 20. század elején, hogy megünnepeljék az apák hozzájárulását gyermekük életéhez. A nyugat-virginai Fairmont templomában 1908 júliusában tisztelegtek először az apák előtt, majd 1909-ben a megemlékezés túllépte a templom kapuit. 1972-ben Richard Nixon amerikai elnök kezdeményezésére törvénybe iktatták megünneplését. Ma már a világ számos helyén minden év júniusának harmadik vasárnapján köszöntik a gyermekek édesapjukat.

Június 17-én  az apáké a főszerep. A köszöntés mellett az UNICEF arra is felhívja a figyelmet, hogy az apák mennyire fontos szereplői a gyerekek életének. Aktív részvételük a koragyermekkorban hozzájárul gyermekeik egészséges fejlődéséhez, a közösen töltött minőségi idő kiegyensúlyozottabb és sikeresebb felnőtt életet biztosít gyermekeik számára.

A koragyermekkor kritikus időszak a gyermekek értelmi, érzelmi, társas, és testi fejlődése szempontjából. Ma már bizonyított tény, hogy az apák azzal is jelentősen hozzájárulhatnak gyermekük későbbi életéhez és adottságaihoz, ha az anyák mellett már ebben a korai szakaszban tevékenyen részt vesznek a kicsik mindennapjaiban, etetik őket, olvasnak nekik, beszélgetnek, játszanak és énekelnek velük.

Az apák szerepvállalása a terhesség időszakában, a szülés közben és közvetlenül azután megalapozza gyermekük iránti elköteleződésüket, erősíti felelősségérzetüket és pozitív hatást gyakorol a gyermek testi és lelki fejlődésére egyaránt. Az érzelmileg támogató, figyelmes és gondoskodó apa aktív jelenlétéből a gyermekek életre szóló előnyöket szereznek.

Kutatások bizonyítják, hogy ha a gyermekeknek jó a kapcsolatuk apjukkal, akkor hosszú távon is jobb lesz a lelki egészségük, erősebb lesz az önbecsülésük, empatikusabbak lesznek, könnyebben alakítanak társas kapcsolatokat és elégedettebbek lesznek az életükkel is. A gyermekük iránt elkötelezett és a gyermek életében aktívan résztvevő apák azáltal is javíthatják gyermekük kilátásait, hogy a jó apa-gyermek kapcsolatban csökken a depresszió, a szorongás és a gyermek téves önértékelésének veszélye.

Időpont: 2018. június 17. 10.00-16.00
Helyszín: Marczibányi Sportcentrum, 1022 Budapest, Marczibányi tér 16.

Forrás

- Budapestimami -

Partnereink