Jelenlegi hely

Több mint üzlet - Adományboltok Budapesten

Akár adományozol, akár vásárolsz itt, jót teszel! Ha odaadnád megunt, de használható ruháidat, bútoraidat, játékaidat, könyveidet vagy bármi mást, vidd el egy adományboltba. Talán kincseket is találhatsz náluk.

Az adományboltok egyfajta társadalmi vállalkozások, sajátos üzleti modell szerint működnek. Főleg civilek által adományozott használt árukat értékesítenek, és gyakran alkalmaznak önkénteseket.

Mivel a termékeket fölajánlás útján, ingyen kapják, az üzlet járulékos költségei pedig alacsonyak, ezért nagyon alacsony áron tudják őket eladni.

Miután minden költséget kifizettek, az eladásokból származó maradék bevételt a szervezet által meghatározott jótékony célra fordítják. Az üzleti modell Angliából származik, de mára elterjedt egész Európában.

Küldetésük a hétköznapi adományozás, és az adománybolt kultúra megismertetése, ill. a környezeti és társadalmi felelősségvállalás népszerűsítése. A környezetvédők körében is népszerűek az adományboltok, mivel a tárgyak újrahasználata csökkenti a hulladék mennyiségét. A különleges tárgyakért gyűjtők is felkeresik az üzleteket.

Budapesti üzletek

Cseriti Adománybolt

A legnagyobb adománybolt-hálózat, kilenc üzletük van Budapesten:  Józsefvárosban, Angyalföldön, Ferencvárosban, Zuglóban, Erzsébetvárosban, Óbudán, Pestszentlőrincen és Csepelen. Itt a legkülönbözőbb használt holmikhoz lehet hozzájutni a lakberendezési használati- és dísztárgyaktól, a bútoroktól a háztartási gépeken keresztül, a ruhákon át a játékokig, könyvekig, és sporteszközig.

Ha valami nagyobb tárgyat, például bútort adnál, a szállításban is segítséget kapsz.

További infó

E-cherry adományboltok

A főváros több különböző pontján is megtalálhatóak. A boltot a Közösségi Szociális Szövetkezet hozta létre. Az adománybolt támogatásával a vevők közvetlenül hátrányos helyzetű emberek számára teremtenek munkalehetőséget, csökkentik a környezetükben felhalmozódó hulladékmennyiséget, illetve a szövetkezet egészének működését is támogatják.

Adnak/vesznek: ruházati termékek, könyvek, dísztárgyak, konyhai eszközök, játékok, sportszerek.

1123 Budapest, Alkotás utca 39/a.
1116 Budapest, Vegyész utca 1-5.
1072 Budapest, Király utca 103.

További infó

Filantrópia Adománybolt

A Profilantrop Egyesület társadalmi vállalkozása, egyfajta közösségi térként is funkcionál.  Felesleges ruhát, háztartási eszközt, dísztárgyat, könyvet, elektronikai cikkeket átvesznek és szociális áron kínálják. A bevételből fenntartják a boltot és öko-szociális projekteket finanszíroznak.

1062 Budapest, Aradi utca 43.

További infó

Magyar Vöröskereszt Adományboltja

Céljuk, hogy kulturált körülmények között, alacsony áron juthassanak jó minőségű ruhához, cipőhöz, játékhoz és egyéb használati cikkekhez a szerényebb anyagi körülmények között élők. A vásárlások alkalmával bemutatják a Vöröskereszt tevékenységét. A befolyó összeget a széleskörű humanitárius tevékenységeik finanszírozására fordítják. 

1145 Budapest, Bosnyák u. 3.
Budapest, XXI. kerületi Ady Endre út 61.

További infó

Mozaik Adománybolt

Sokszínű, változatos, gyakran frissülő, olcsó árukészlettel várnak mindenkit. A Mozaik Adományboltot a Menedékház Alapítvány üzemelteti, akik kifejezetten hajléktalanok segítésével foglalkoznak, így a bolt eladói is fedél nélkül maradt emberek közül kerülnek ki, így biztosítva nekik bevételi forrást. 

1074 Budapest, Dohány utca 65.

További infó

Narancsliget Adományközpont

A Narancsliget Adományközpont célja, hogy az adományozott tárgyak értékesítéséből befolyt összeget részben a nehéz élethelyzetben lévő gyermekes családok anyagi támogatására fordítsa, másrészt ingyenesen igénybe vehető programokat, illetve foglalkozásokat biztosítson, melyekkel a családoknak hosszú távú segítséget nyújt lelki, illetve anyagi problémáik megoldásában.

Árukészlet: játékok, gyermekkönyvek, iskolaszerek, könyvek, dísz-, kézműves-, és ajándéktárgyak, ruhák, műszaki cikkek, bútorok.

1075 Budapest, Síp utca 17.

További infó

KaritászPONT Adománybolt

Adományokat  fogadnak: jó állapotban lévő, használt tárgyak, ruhaneműk, játékok, háztartási eszközök...stb, külföldi adományokat árusítanak, szociális tanácsadást adnak.

1111 Budapest, Karinthy Frigyes út 20.

További infó

SZIA Adománybolt

A Szabad Iskoláért Alapítvány által működtetett adománybolt abban speciális, hogy nagy hangsúlyt fektetnek az oktatásra: bevételeikből támogatják a kooperatív pedagógia terjedését.

Cím: 1111 Budapest, Budafoki út 17/a

További infó

Kocka Adománybolt

A Kocka Adománybolt társadalmi vállakozás, ahol a munkatársakat nemcsak foglalkoztatják, hanem lehetőséget adnak, hogy több területen kipróbálják magukat, gyakorlatot szerezzenek, és felkészíik őket képzésekkel, tréningekkel, hogy a számukra legmegfelelőbb munkahelyet találják meg.

Használati tárgyakat gyűjtenek, melyek egyrészt azoknak az embereknek a szükségleteit elégítik ki, akik teljes áron nem jutnának a termékekhez, másrészt lehetőséget adnak arra a típusú tudatos vásárlásra, a 'másárlásra', amely az újrahasznosítás, az újrafelhasználás és a "javítsd meg" fenntartható elvét követi.

A felajánlott tárgyak egyrészt olcsón megvásárolhatók, másrészt családsegítő és támogató intézményekkel együttműködve még kedvezményesebb vásárlási lehetőséget biztosítanak a nehéz körülmények között élő családoknak.

További infó

- Budapestimami -

Partnereink