Jelenlegi hely

Tavaszi növényvásár a vácrátóti Botanikus Kertben

A hosszúhétvége hétfői és keddi napján (április 30. és május 1.) a Kert szokásos szépségein túl egy kisebb növényvásárral és művészeti bemutatókkal, valamint kézműveskedéssel egybekötött előadással várják a látogatókat.

Nemzeti Botanikus Kert

A vácrátóti az ország legnagyobb botanikus kertje, a több mint 180 éves műemlék- és természetvédelem alatt álló romantikus tájképi kert hazánk legfajgazdagabb tudományos élőnövény gyűjteménye. Minden évszakban lebilincselő látvány 27 hektáron, közel 13 000 növényfajt, illetve -fajtát mutatnak itt be.

Az eddig észlelt fészkelő madárfajok száma 62, a tavakban 22 halfaj él, 73 puhatestű (csiga és kagyló) állatfaj talált itt otthonra. Egynyári növénybemutatók, hangulatos sétautak, muskátli- és rózsa fajtabemutató és a természet sok-sok apró csodája várja egész évben a vendégeket.

A gyönyörű parkon patak fut keresztül, tavakkal, híddal, szigettel, rejtett zugokkal. Az egzotikus növényeket a trópusi pálmaházban és a kaktuszházban mutatják be.

Különleges növények vására

A kiállítókat és a programokat a Berkenyeház és a Tornácosház környezetében találjátok.

Növényvásár - április 30. és május 1.

  • Valeyrac Exotics (idén hetedik alkalommal, már hagyományosnak számító, különleges növények vására): Sok száz fajta különleges ehető és dísznövény palántáival és magjaival, szakmai tanácsadással várják a látogatókat.
  • Egynyári virágok, muskátlik, balkonládák növényeinek színes választéka.
  • Kaktuszok és szakmai tanácsadás

További programok

Április 30. és Május 1.
Kesselyák Rita grafikusművész bemutatja botanikai, pomológiai és kerttörténeti grafikáit. A művészi nyomatok megvásárolhatóak.

Május 1. 
Vácrátóton vendégük lesz a Klebelsberg Kultúrkúria és az Eco-Design Team.

  • Előadás (10.00, 15.00 órakor): A környezettudatos művészet jelentősége és aktualitásai - Reök Cecília, a Nemzetközi Zöldág Fesztivál művészeti vezetője
  • Kézműves foglalkozás: Zöldág öko-design workshop - organikus és újrahasznosított alapanyagokból fali-díszek és ékszerek készítése
  • Kiállítás: Zöldág öko-design kiállítás - Az Eco-Design Team környezettudatos alkotásaiból

Szabadtéri büfében frissen sütött kürtőskalács lesz kapható.

Aki a kertben kíván sétálni, az sem fog csalódni, késői virágzású tulipánfajták virágzása várható a Kert különböző pontjain.

Április 30-án hétfőn ünnepi nyitva tartás szerint lesznek nyitva, így megtekinthetitek az Üvegházakat is.

További információ

Nemzeti Botanikus Kert,
2163 Vácrátót, Alkotmány u. 2-4.

Forrás

- Budapestimami -

Partnereink