Jelenlegi hely

Századfordulós játszótér nyílt a Múzeumkertben

Jelenetek a Pál utcai fiúkból, lóvasút, verkli, golyó-automata és különleges mászókák is találhatók a Múzeumkert új játszóterén. A mai gyerekek számára a régi idők hangulatát és játékait idézik modern eszközökkel. Mutatjuk a képeket!

A Nemzeti Múzeum kertje hatalmas, árnyat adó fáival, üldögélésre csábító padjaival a béke szigetét jelentette a nyüzsgő fővárosban élők generációinak számára.  Ahogyan A Pál utcai fiúk ismert történeteiből tudhatjuk, az mindig is fiatalok egyik kedvenc parkja volt.

Az elmúlt időszakban megújult a Múzeumkert, most már egy játszótér is várja a családokat a Pollack Mihály tér felőli oldalon. A tematikus játszótér jeleneteket villant fel a Pál utcai fiúk, valamint a Muzi című regényből, illetve kialakítása kapcsolódik a magyar történelemhez és a Nemzeti Múzeum történetéhez. Ezeknek a történeteknek a világa hozza el a mai gyerekek számára a régi idők hangulatát és játékait, mindezt a korszerű és biztonságos eszközökkel.

A Múzeumkert játékai a békebeli főváros hangulatát idézik meg a látogatóknak: egy működő kintorna repít vissza bennünket abba a korba, mikor még verklisek járták az utcákat, a gyerkőcöket egy aprócska lóvasúti kocsi csábítja beszállásra a hozzátartozó, hangulatos kis állomásépület mellett, és külön területet alakítottak ki azok számára, akik fel szeretnék eleveníteni a Pál utcai fiúkból is jól ismert játékot, a golyózást – korabeli elnevezésével a gojzizást.

És az sem okoz gondot, ha valakinek a helyszínen jutna eszébe, hogy beszállna a játékba, ám otthon felejtette üveggolyóit, hiszen pótolhatja őket a játszótéren található automatából.

„A Múzeumkert nem egy vasráccsal körülkerített kert, hanem az egész világ, amelynek határa mindenfelől a végtelenség. Nem is Múzeumkert a neve, hanem röviden és mégis messzihangzón: Muzi!” – olvasható a játszótéren Pásztor Árpád, Múzeumkertől szóló, 1930-ban megjelent ifjúsági regényének idézete.

Forrás: jozsefvaros.hu

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Láthatatlan maszkjaink – 13 kedvenc idézetünk az álarcokról

Láthatatlan maszkjaink – 15 kedvenc idézetünk az álarcokról

„Az álarcok változnak, de a komédiás ugyanaz marad.” – Gondolatok a mindennapi maszkjainkról.
Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Szülőként előbb-utóbb sokan szembesülünk gyermekeink civilizációs életből fakadó problémáival. Abban is biztosan egyetértünk, hogy mindannyian testiekben is teljes életet élő embereket szeretnénk nevelni, s ehhez bizony elengedhetetlen a test jóllétével való foglalkozás már kicsi kortól. Hogyan induljunk neki, hogyan motiválhatunk egy kisgyereket?
Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Gondolnád, hogy 26 éve minden január 22-én megünnepeljük a Himnusz születésnapját?  A Magyar Kultúra napjának hívják, évről évre egyre több helyen és izgalmasabb programokkal emlékezve meg erre a mindnyájunknak fontos születésnapról.
Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére