Jelenlegi hely

SzakMázz Budapest - Interaktív pályaválasztási kiállítás

Nézd meg! Fogd meg! Próbáld ki! Interaktív pályaválasztási kiállítást rendez a fővárosi kormányhivatal október 8-án és 9-én a Hungexpón, ahol a fiatalok több mint száz szakmát ismerhetnek meg és próbálhatnak ki.

A nyolcadik SzakMÁzz! Budapest kiállításon szakképző intézmények mellett munkáltatók is bemutatkoznak a főként 7. és 8. osztályos fiataloknak és a szakmaváltást tervezőknek. Közleményük szerint az állami és nem állami szakképző intézmények, munkáltatók, mintegy 110 kiállító mutatja be azt a több mint száz szakmát, amelyek képzéseiken elsajátíthatók.

Az idei rendezvény mottója "Nézd meg! Fogd meg! Próbáld ki!", az érdeklődők többi között főzhetnek, varrhatnak, "házat" építhetnek, de részt vehetnek pályaorientációs tanácsadáson és tájékoztatáson is.

A kiállítás október 8-án és 9-én ingyenesen látogatható a Hungexpo B pavilonjában.

A pályaválasztási kiállítás megszervezésével segítséget szeretnének nyújtani a szakmaválasztáshoz kapcsolódó információk megszerzésében és a megfelelő elképzelés kialakításában a pálya-, szakma- és iskolaválasztás előtt álló, elsősorban általános iskolás tanulók, valamint a szakképzettséggel nem rendelkező középiskolások részére. Emellett a szülőket, pedagógusokat is várják, akik a részükre nyújtott információk birtokában segíteni tudják a fiatalokat pályaválasztási döntésük meghozatalában.

A pályaválasztási kiállításon megjelenők komplex információt kapnak a pályákról, foglalkozásokról, hiányszakmákról, munkaerő-piaci helyzetről. Az iskolarendszeren belüli és kívüli oktatási-képzési lehetőségek bemutatásával segítséget szeretnénk nyújtani a pálya- és iskolaválasztásban. Emellett a kamarák együttműködésével és a gyakorlati képzést biztosító munkáltatók bevonásával információt adnak a gyakorlati szakképzés lehetőségeiről és feltételeiről.

A rendezvény regisztráció nélkül, ingyenesen látogatható.

Időpont: 2019. október 8-9. (kedd-szerda)
Nyitva tartás: 9-16 óra között
Helyszíne: HUNGEXPO B pavilon (1101 Budapest, Albertirsai u. 10.), belépés az 1-es Főkapun

Forrás

- Budapestimami -

Partnereink