Jelenlegi hely

Novemberi könyvajánló és nyereményjáték a Budapestimamin

Képzeld el, ahogy a hajód csendesen ringatózva szeli a Déli-óceán habjait. A hírhedten veszélyes víz most nyugodt, jó a szél, egyenletes a sebesség. Aztán hirtelen hatalmas zökkenést érzel. Kopp, reccs, zuhanás! A kormány eltörött, a hajó irányíthatatlanná vált… 

Ez csak egyike Fa Nándor kalandjainak. Az első magyar vitorlázó, aki saját kezűleg épített hajóval kerülte meg a Földet, most elmeséli az útja során átélt izgalmakat.

Nemcsak azt tudhatod meg, mi történt a kormány nélkül hánykolódó hajóval a Déli-tengeren, de az is kiderül, mi a teendő, ha egy vérszomjas cápával találod szembe magad. És vajon milyen az élet egy aprócska, de működő vulkánszigeten? Hova tűnnek a hajók a Bermuda-háromszögben? Tényleg csendes a Csendes-óceán? Hány kiló egy koala?

Fa Nándor a legsikeresebb magyar vitorlázó, aki saját építésű hajójával, a Spirittel megkerülte a Földet. A Kalandjaim a Föld körül megtörtént eseményeken alapul: Fa Nándor az út során szerzett élményeit most a gyerekeknek meséli el.

Kormányozhatatlanná vált hajó, cápatámadás, a rettegett Horn-fok megkerülésének körülményei, vulkánsziget, különleges kultúrák és állatfajok – az átélt izgalmak mellett a gyerekek sokat tanulhatnak a vitorlázás világáról és az egzotikus vidékekről. A kötetet a neves francia karikaturista, Francois Denis illusztrálta.

Ajánlott: 6-10 éveseknek

Miközben a megtörtént eseményeket feldolgozó regényt olvasod, a kérdésekre is választ kapsz. Láss világot, és kísérd el Föld körüli útjára a legsikeresebb magyar vitorlázót! Üdv a fedélzeten!

További info

- Budapestimami - 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Partnereink